links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

O Κασιδιάρης, η «ρωσική βοντκα» και η απόδραση στην χωρα που έχασε 17 εκατ. πληθυσμό από τους ναζί


Αδυναμία στα όπλα φαίνεται ότι έχει ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το αρνείται. Στην φωτογραφία ντοκουμέντο η οποία περιλαμβάνεται μέσα στα στοιχεία της δικογραφίας απεικονίζεται η πρώην σύντροφος του Ηλία Κασιδιάρη, «Μις Τουρισμός 2013» Έλενα Κωνσταντινίδου. Με χάρη ποζάρει κρατώντας στα χέρια της μία καραμπίνα, η οποία μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς περί όπλων φέρεται να είναι παράνομη.
Η επίμαχη φωτογραφία, η οποία εντοπίστηκε στο κινητό τηλέφωνο του κ. Κασιδιάρη κατά την εξέτασή του στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε το περασμένο καλοκαίρι στο μπαλκόνι του σπιτιού του κ. Κασιδιάρη. Η καραμπίνα φέρεται να ανήκει στον προφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής και πρόκειται σύμφωνα με τους ειδικούς για ένα κυνηγητικό όπλο, το οποίο παίρνει 12άρια φυσίγγια


mis-tourismos
Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα riot gun (πυροβόλο όπλο ταραχής), αστυνομικού και στρατιωτικού τύπου, το οποίο στην Ελλάδα διαθέτουν οι Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού.
Στην προκειμένη περίπτωση η χρήση της καραμπίνας φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να είναι παράνομη. Και αυτό διότι διαθέτει, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς πτυσσόμενο κοντάκι και όχι σταθερό, αλλά και επιμηκυντήρα στην αποθήκη των φυσιγγίων που δέχεται περίπου 9 με 10 φυσίγγια, ενώ ο νόμος προβλέπει μέχρι 3. Ειδικότέρα με βάση το άρθρο 1 του νόμου 2168/93 περί όπλων, τα εξαρτήματα αυτά την κατατάσσουν στα πολεμικά όπλα και όχι στα κυνηγητικά. Για να χρησιμοποιηθεί νόμιμα, θα πρέπει να αφαιρεθεί τόσο το πτυσσόμενο κοντάκι όσο και ο επιμηκυντήρας. Ωστόσο η προφυλάκιση του Νο 2 της Χρυσής Αυγής μετά τη συμπληρωματική απολογία του έχει προκαλέσει μερικές αντιδράσεις στο νομικό κόσμο της χώρας καθώς η συμπληρωματική δίωξη αφορά δυο κυνηγετικά όπλα.
Το SMS κλειδί των ερευνών
Την ίδια ώρα, ως «κλειδί» για την εξέλιξη των ερευνών φαίνεται ότι θεωρείται από τις δικαστικές αρχές, το μήνυμα που φέρεται να δέχτηκε ο προφυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης, νωρίς το απόγευμα της ημέρας που έγινε πογκρόμ κατά μεταναστών στα Πατήσια με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», η ερώτηση των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χ.Α. στο βουλευτή Δ. Κουκούτση για την ύπαρξη τριών sms, δείχνει πως οι Αρχές γνώριζαν τα μηνύματα. Τα συνδέουν χρονικά με την ημέρα του πογκρόμ και την καθοδήγηση του και ψάχνουν τώρα να «καταλήξουν», άμεσα και με ατράνταχτα στοιχεία, με συγκεκριμένα πρόσωπα,
Η αναφορά είναι για το μεγάλο πογκρόμ της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία Καντάρη, στις 10.05.2011. Τότε, εκτός από τους άγριους ξυλοδαρμούς, είχε δολοφονηθεί και ο Αλίμ Αμπντούλ Μάναν από το Μπανγκλαντές στην οδό στρατηγού Καλλάρη στα Πατήσια. Προς το παρόν, η δικογραφία είναι για ανθρωποκτονία από αγνώστους.
Η φυγή
Στο μεταξύ, μεγάλη εντύπωση προκαλούν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο προφυλακισμένος, πλέον, βουλευτής φέρεται να είχε ετοιμάσει σχέδιο ώστε να μεταβεί στη Ρωσία και να ζητήσει πολιτικό άσυλο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Παραπολιτικών», παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσε να βγει από την Ελλάδα, καθώς από τον περασμένο Οκτώβριο, μετά την πρώτη του απολογία του είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, προετοίμαζε το σχέδιό του εδώ και 40 ημέρες και μάλιστα είχε μεταφράσει τη δικογραφία που τον βαρύνει στα ρωσικά.
Το σχέδιο του, να ζητήσει πολιτικό άσυλο από τη Μόσχα ανατράπηκε την τελευταία στιγμή από τον προφυλακισμένο αρχηγό της ΧΑ, Νίκο Μιχαλολιάκο, για να μην πάρει «κεφάλι» στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης πείστηκε τελικά να μην προχωρήσει το σχέδιό του και δέχθηκε να εμφανιστεί ενώπιον της δικαιοσύνης.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, που τελικώς έδωσε κανονικά την απολογία του και οδηγήθηκε στη φυλακή, μετά την απόφαση των ανακριτριών και του εισαγγελέα για την προφυλάκισή του, δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα. Από την επίσημη ιστοσελίδα πάντως της Χρυσής Αυγής γίνεται λόγος για ανυπόστατα σενάρια τα οποία διακινούνται από το Μέγαρο Μαξίμου.                                                                           Το βρηκαμε εδω-www.spirospero.gr
ereportaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE