links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Νέα Δημοτική Κίνηση στην Αμφιλοχία

 http://www.skaikairos.gr/system/weather_photo_imgs/9863/original/DSCN3342_%CE%91%CE%9C%CE%92%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A3%20%CE%9A%CE%9F%CE%9B%CE%A0%CE%9F%CE%A3_%CE%91%CE%9C%CE%92%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A3%20%CE%9A%CE%9F%CE%9B%CE%A0%CE%9F%CE%A3%20%CE%91%CE%9C%CE%A6%CE%99%CE%9B%CE%9F%CE%A7%CE%99%CE%91.JPG
Στη δημοσιότητα δόθηκε διακήρυξη για τη δημιουργία Δημοτικής Κίνησης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Τη διακήρυξη υπογράφουν οι Τσούκας Ευάγγελος και Μπίνας Γεώργιος.
Αναλυτικά:
«Συνδημότες, συνδημότισσες του Δήμου Αμφιλοχίας,
οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση του 2014 θα διεξαχθούν σε ένα τοπίο, που ούτε η πλέον νοσηρή φαντασία δεν θα μπορούσε να διανοηθεί πριν μερικά χρόνια. Οικονομική αφαίμαξη του λαού, διάλυση των κοινωνικών δομών του κράτους (υγεία και παιδεία), κοινωνική αποσάθρωση και πολιτική παρακμή συνθέτουν ένα σκηνικό ανασφάλειας, φόβου και κοινωνικής καταστροφής.
Η   Τ.Α στα πλαίσια του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ


Τρία χρόνια εφαρμογής του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ήταν αρκετά να φανεί η αποσύνθεση και η απαξίωση της Τ.Α ως θεσμού πραγματικής τοπικής εξουσίας. Η εφαρμογή των μνημονίων έχει μειώσει τους θεσμοθετημένους πόρους σε μικρότερα επίπεδα από το 2000!
Η πολιτική ασφυξία και ομηρία των Δήμων στο Μνημόνιο είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα, που προετοιμάζει το έδαφος για ιδιωτικοποίησηδημοτικών υπηρεσιών (καθαριότητα ,ύδρευση , ΧΥΤΑ) και κατάργηση των στοιχειωδών κοινωνικών παροχών (παιδικοί σταθμοί, προγράμματα αλληλεγγύης, ΚΑΠΗ κ.α) γεγονός που θα οδηγήσει σε νέα «χαράτσια» τους πολίτες. Ο «Καλλικράτης» επέφερε ακόμη μεγαλύτερο συγκεντρωτισμό στην άσκηση της τοπικής εξουσίας. Οι πολίτες απομακρύνθηκαν εντελώς από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων και αποξενώθηκαν σε βαθμό που να μην μπορούν να έχουν στοιχειώδη συμμετοχή στα ζητήματα που αφορούν τη ζωή τους.
Σε τοπικό επίπεδο βιώνουμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής!
οικονομική εξαθλίωση, ανεργία
παραγωγική υποβάθμιση και κλείσιμο καταστημάτων
απαξίωση της Δημόσιας Υγείας, χρονίζοντα προβλήματα υποδομών
απόλυτη εγκατάλειψη και μαρασμός δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων
Είναι η εικόνα του καλλικρατικού Δήμου Αμφιλοχίας, με την συνευθύνη και της Δημοτικής Αρχής που στήριξε ολόθερμα την πολιτική του Καλλικράτη και των Μνημονίων.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ – ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ
Συνδημότη, συνδημότισσα
Μπροστά σ΄αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια, ούτε να ξεπουλάμε τη συνείδησή μας σε εκβιασμούς και μικροεκδουλεύσεις. Θεωρούμε ότι πρέπει να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Σχεδιάζουμε και διεκδικούμε:
σε πολιτικό επίπεδο :
Κατάργηση του «Καλλικράτη» με δημοκρατική ουσιαστική μεταρρύθμιση στην Τ.Α. Δήμους κύτταρα άμεσης δημοκρατίας και αποτελεσματικής λειτουργίας σε όφελος των δημοτών
Κατάργηση του μοντέλου δημαρχοκεντρικής διαχείρισης, καθιέρωση της απλής αναλογικής και μεταφορά αρμοδιοτήτων από το πρόσωπο (Δήμαρχος) στο συλλογικό όργανο ( Δημοτικό Συμβούλιο )
Στην καθημερινότητα των πολιτών:
Στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων: Κανένας δημότης χωρίς στέγη, τροφή, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, χωρίς στοιχειώδη υγειονομική περίθαλψη, χωρίς εκπαίδευση.
Προάσπιση των δημόσιων χώρων , ιδιαίτερα του φυσικού μας πλούτου, του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και του αθλητισμού
Ριζοσπαστικές προτάσεις για την τοπική απασχόληση με μέτρα που θα τονώσουν την τοπική μας οικονομία και θα μειώσουν την ανεργία ιδιαίτερα αυτή των νέων.
Στήριξη του τοπικού αγροτικού και κτηνοτροφικού εισοδήματος με ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή και μεταποίηση πρωτογενών προϊόντων.
Εξειδικευμένες υπηρεσίες τουρισμού στη βάση της αξιοποίησης των φυσικών και παραγωγικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.
ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΜΕ
Στο όραμά μας για την πόλη και την ενδοχώρα της, μέσα από συγκεκριμένο προοδευτικό πρόγραμμα που θα υπερβαίνει και θα ανατρέπει ριζικά αυτό το είδος της πολιτικής.
Στις διαδικασίες της Άμεσης Δημοκρατίας ( τοπικά δημοψηφίσματα, λαϊκές συνελεύσεις ) που θα δεσμεύουν την Δημοτική Αρχή.
Στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες που θα συντάσσουν δικό τους προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα στα πλαίσια του ενιαίου Δήμου, καταργώντας έτσι στην πράξη την συγκεντρωτική λογική του «Καλλικράτη»
Στην αξιοποίηση της ιστορικής, πολιτιστικής φυσιογνωμίας και του φυσικού κάλλους και την ανάδειξη τους σε πυλώνα δυναμικής ανάπτυξης του ενιαίου Δήμου.
Στην στάση μας απέναντι στην διαφθορά, τα δημοτικά μικρομάγαζα, την αλαζονεία της εξουσίας, με παράλληλες διαδικασίες απόλυτης διαφάνειας στο σύνολο της λειτουργίας του Δήμου.
Συνδημότη και συνδημότισσα
Διεκδικούμε την Αυτοδιοίκηση ως γνήσιο λαϊκό και κοινωνικό θεσμό, ανοιχτή στην κοινωνία, εγγυητή της δημοκρατικής έκφρασης, υποκινητή και μπροστάρη της κοινωνικής διεκδίκησης, αντίστασης και συμμετοχής. Μια Αυτοδιοίκηση που να συνδέεται με τα κινήματα και τους αγώνες των πολιτών για την βελτίωση των όρων ζωής και εργασίας. Μια αληθινή Αυτοδιοίκηση με νέες ριζοσπαστικές ιδέες και πολλές προσδοκίες ας ξεκινήσουμε σήμερα κιόλας το ελπιδοφόρο αυτοδιοικητικό μας ταξίδι.
Με την συλλογή υπογραφών και την στήριξη της διακήρυξης, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για ελεύθερο διάλογο ,με κορύφωση την ανοιχτή σύσκεψη για την δημιουργία Δημοτικής παράταξης. Σ΄ αυτή τη σύσκεψη θα συμμετέχουν ελεύθερα οι συνδημότες μας για να εκθέσουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους στη διαμόρφωση του προγράμματος καθώς και να καταθέσουν προς συζήτηση υποψηφιότητες.
Αμφιλοχία, 1 Δεκεμβρίου 2013″
Email και τηλέφωνα επικοινωνίας
Τσούκας Ευάγγελος vagtsoukas@yahoo.gr 6972164361
Μπίνας Γεώργιος binas.george@gmail.com 6973804986
www.agrinioculture.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE