links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ο Δημήτρης Σταμάτης εξηγεί τους λόγους της επιστροφής του

po-stamatis‏
Για τους λόγους της επιστροφής του στη ΝΔ, μίλησε στα parapolitika.gr o πρώην βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης. Ο κουμπάρος του πρωθυπουργού, μετά από ένα πέρασμα από τους ΑΝΕΛ και τον ευρύτερο αντιμνημονιακό χώρο, αποφάσισε να επιστρέψει στο κόμμα που ανδρώθηκε.
«Πήρα την απόφαση μόνος μου. To να γυρίσουμε πλέον πίσω θεωρώ πως έχει μεγαλύτερο κόστος, καθώς έχουμε διανύσει μέρος της διαδρομής. Δεν μίλησα με κάποιον πριν πάρω την απόφαση, εκτός από έναν φίλο μου στη ΝΔ από τα παλιά. Επαφές είναι λογικό να υπάρχουν. Αλλά η επαφή αυτή δεν έπαιξε ρόλο στην απόφαση μου.»
Για τον αντιμνημονιακό χώρο στον οποίο ανήκε λέει τα εξής:


«Σε αυτόν τον χώρο εξακολουθώ να ανήκω. Το αντιμνημονιακό όμως μέτωπο είναι πολυδιασπασμένο. Δεν είναι ενιαίο και δεν γίνεται κάποια προσπάθεια, πέρα από τις προσωπικές στρατηγικές. Το πίσωγύρισμα είναι κοστοβόρο. Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν»

Για το μνημόνιο αναφέρει πως έχει ξεπεραστεί σαν δίλημμα:
Το δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο είναι ξεπερασμένο. Δεν δίνω συμβουλές σε κανέναν, αλλά θεωρώ πως οι ατιμνημονιακοί να δουν τα πράγματα πιο ήρεμα και οι μνημονιακοί να κάνουν υποχωρήσεις. Εδώ ισχύει το σφουγγάρι που είχε πει ο Σαμαράς» 
ενώ για το πολιτικό του μέλλον αναφέρει:
«Η πολιτική πάντα με ενδιαφέρει και σκέφτομαι πολιτικά καθημερινά, Θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του πρωθυπουργού» καταλήγει λέγοντας πως έχει να μιλήσει μαζί του πάνω από δύο χρόνια, αλλά θα ήθελε κάποια στιγμή να τα πουν από κοντά…»          agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE