links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Αυτοί είναι οι δύο Τσιγγάνοι με τους οποίους ζούσε η Μαρία.

Αυτοί είναι οι δύο Τσιγγάνοι με τους οποίους ζούσε η Μαρία

Στη δημοσιότητα έδωσε η Aστυνομία, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του ζευγαριού των τσιγγάνων με τους οποίους ζούσε η μικρή «Μαρία» στον οικισμό των Φαρσάλων.


Πρόκειται για τους Χρήστο Γ. Σαλή, γεννημένο στις 15 Αυγούστου του 1974 στη Λάρισα και την Ελευθερία Α. Δημοπούλου, γεννηθείσα στις 22 Ιουνίου 1973 στα Τρίκαλα. Για την ταυτότητα της γυναίκας η αστυνομία έδωσε και ένα δεύτερο ενδεχόμενο. Να πρόκειται δηλαδή για την Σελήν Σαλή του Παύλου και της Μαρίας, γεννηθείσα στις 08/06/1972 στη Λάρισα.
Νωρίτερα το ζευγάρι απολογήθηκε στον ανακριτή, ενώπιον του οποίου έδωσαν μάι ακόμη εκδοχή για το πως κατέληξε η μικρή Μαρία στον οικισμό των Φαρσάλων.
Ισχυρίστηκαν ότι η Μαρία τούς παραδόθηκε ήδη από βρεφική ηλικία από τη φυσική της μητέρα, μία Βουλγάρα επίσης Τσιγγάνα και έναν ομοεθνή της διαμεσολαβητή.
Οι συνήγοροι του 39χρονου επέμειναν μάλιστα προς τις δικαστικές αρχές να εντοπιστεί ένα κινητό, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, ανήκει στον Βούλγαρο που μεσολάβησε για την παράδοση του παιδιού.


Αυτοί είναι οι δύο Τσιγγάνοι με τους οποίους ζούσε η Μαρία
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στην απολογία του αναφέρθηκε ονομαστικά στο Βούλγαρο διαμεσολαβητή, αλλά και στη φυσική μητέρα της μικρής, προκειμένου να διενεργηθούν έρευνες για τον εντοπισμό τους. Ισχυρίστηκε μάλιστα, ότι η φυσική μητέρα του παιδιού είναι εντός Ελλάδας.
Αυτοί είναι οι δύο Τσιγγάνοι με τους οποίους ζούσε η Μαρία
Η κατάθεση του συγκεκριμένου αιτήματος είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η απολογία του 39χρονου.
Τελικά, το αίτημά τους δεν ικανοποιήθηκε άμεσα, καθώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαιτείται προηγουμένως η έκδοση βουλεύματος, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Σε ερώτημα σχετικό με τα υπόλοιπα παιδιά των κατηγορουμένων, για τα πέντε εξ αυτών ο 39χρονος ισχυρίστηκε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει τεστ DNA και να αποδεχτεί, όπως είπε, ότι είναι δικά του, ενώ για τα υπόλοιπα παρέπεμψε στη 40χρονη σύντροφό του.
Οι δύο Τσιγγάνοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.
Η Μαρία είναι 5 ή 6 ετών
«Η μικρή βρίσκεται στο νοσοκομείο, κάνει τις ιατρικές εξετάσεις της έπειτα από εισαγγελική εντολή και είναι πολύ καλά στην υγεία της» δηλώνουν σήμερα οι αρμόδιοι του «Χαμόγελου του Παιδιού», για τη μικρή Μαρία, τονίζοντας πως σύντομα θα βρίσκεται σε κάποιο από τα σπίτια της οργάνωσης.
Οι τηλεφωνικές γραμμές του «Χαμόγελου του Παιδιού» έχουν λάβει χιλιάδες κλήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο από όλο τον κόσμο. Εξάλλου, μέσα από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης πολίτες από την Ελλάδα και από άλλες χώρες του εξωτερικού δίνουν πληροφορίες που προωθούνται στις αρμόδιες Αρχές, αξιολογούνται κι ελέγχονται, ώστε να βρεθεί η οικογένεια του κοριτσιού.
Εξάλλου, όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», το κοριτσάκι είναι 5 ή 6 ετών, σύμφωνα με την οδοντιατρική εξέταση που της έγινε, ενώ οι έρευνες για την ανεύρεση των βιολογικών γονιών του μικρού κοριτσιού να συνεχίζονται. www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE