links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Η τρύπα της Τατάρνας..

1942 και ο ελληνικός λαός νοιώθει ξαφνιασμένος στα κόκκαλα του το σφυρί και στις σάρκες του το δρεπάνι των κομμουνιστών. 

Εχουν αρχίσει οι εκκαθαρίσεις των αντιφρονούντων. Τα βάραθρα και τα ξεροπήγαδα θα γεμίσουν από ανθρώπινα σφαχτάρια. Τρύπα Φενεού, Αγιονόρι, Στιμάγκα, Βάραθρο Δρακοκάρκαρο, Βάραθρα του Αφροδίσιου, Τρύπα του Ταράτσα και τόσα άλλα.

Από όλους τους τόπους της Φρίκης ξεχωριστή θέση έχει το αχανές βάραθρο της Τατάρνας. Ίσως γιατί κρατάει ακόμη μέσα του τους νεκρούς του. Από τους χιλιάδες αγνοούμενους της δυτικής Ελλάδας στη διάρκεια των εκκαθαρίσεων, υπολογίζεται οτι περισσότεροι απο 3.000 έχουν πεταχτεί στην άβυσσο της Τατάρνας. Το βάραθρο ήταν υπο την εποπτεία του αιμοσταγούς Βελουχιώτη.
ΒΙΝΤΕΟ Στη δεκαετία του 70 προσπάθησαν να το ερευνήσουν Ιάπωνες σπηλαιολόγοι αλλά μετά απο κατάβαση πάρα πολλών μέτρων εγκατέλειψαν τις προσπάθειες.

Κατά την κατασκευή της γέφυρας Τατάρνας, πετάχτηκαν εκατοντάδες βαρέλια μπετόν και οικοδομικών υλικών στο βάραθρο, ώστε να κλείσει. Πιθανόν σε κάποιο βάθος αυτό να συνέβη. Τοποθέτησαν κι εναν μεγάλο σταυρό ο οποίος φαίνεται απο τη γέφυρα, για να θυμίζει το φοβερό κακούργημα.
Οι άνθρωποι πετάγονταν ζωντανοί μέσα, δεμένοι στους καρπούς ανά δύο. Ολόκληρες οικογένειες θυσιάστηκαν ώστε να μην υπάρχουν μάρτυρες.

Όταν κάποια φορά ένα θύμα τράβηξε τον κομμουνιστή δήμιο μαζί του στο χάος, άρχισαν να σφάζουν τους μελλοθάνατους πριν τους πετάξουν, όπως στη τρύπα του Φενεού.

Ακόμη και σήμερα εμφανίζονται υπολείμματα των ρούχων των θυμάτων στη λίμνη των Κρεμαστών μέσω των υπόγειων ρευμάτων.

Πληροφορίες για το φρικτό έγκλημα μπορεί να πάρει κανείς απο την Μονή Τατάρνας και απο τους ελάχιστους επιζώντες αυτόπτες μάρτυρες.

Για όποιον θέλει να το επισκεφτεί, να ξέρει οτι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο μέρος.

Πηγή ανάρτησης:www.phorum.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE