links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Σενάρια για Υδατοδρόμιο στην Αμφιλοχία.


AΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΗΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Σύµφωνα µε τις προτεινόµενες διατάξεις για τα υδατοδρόµια , επιτρέπεται η δηµιουργία υδατοδροµίου από το ∆ηµόσιο, από Οργανισµούς Τοπικής Αυτοδ/σης  Α΄και Β΄ βαθµού από νοµικά πρόσωπα δηµοσίου ή ιδιωτικού δικαίου και από φυσικά πρόσωπα, εφόσον τηρούνται συγκεκριµένες προϋποθέσεις , ενώ η χρηµατοδότηση της κατασκευής υδατοδροµίου µπορεί να γίνει  µπορεί να  γίνει  και µέσω Σ∆ΙΤ ή στρατηγικών επενδύσεων .
Στα αδειοδοτηµένα υδατοδρόµια θα επιτρέπεται βάσει του νέου Νόµου η πραγµατοποίηση τακτικών και έκτακτων πτήσεων δηµοσίων µεταφορών υδροπλάνων για µεταφορά επιβατών , φορτίων, ταχυδροµείου , καθώς και µια σειρά ειδικών πτήσεων  (νοσοκοµειακών ,έρευνας-διάσωσης, πυρόσβεσης, γενικής αεροπορίας ,κ.λ.π.) .Οι πτήσεις  θα µπορούν να πραγµατοποιούνται τόσο  προς κάθε άλλο αδειοδοτηµένο υδατοδρόµιο , όσο και προς χερσαία αεροδρόµια µε την   χρήση αµφίβιων υδροπλάνων. Επίσης θα επιτρέπεται να πραγµατοποιούνται έκτακτες πτήσεις προς υδάτινα πεδία για τα οποία σηµειωτέον δεν απαιτείται αδειοδότηση .
Στην συνέχεια ο κ. ∆ήµαρχος ανέφερε ότι στο θέµα των αδειοδοτήσεων τα τελευταία χρόνια  έχει αλλάξει ο νόµος,  πρόσθεσε δε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες για δηµιουργία υδατοδροµίου στην Αµφιλοχία .Οι δυνατότητες για να γίνει αυτό είναι οι τρεις επόµενες :

Πρώτο Σενάριο : Ο  φορέας που είναι ιδιοκτήτης  ή που έχει τη χρήση του χώρου ( ∆ήµος, Λιµενικό ταµείο , ιδιώτης κ.λ.π..) θα είναι κάτοχος της άδειας λειτουργίας του υδατοδροµίου και θα επιβαρυνθεί µε το κόστος αδειοδότησης που ανέρχεται περίπου  στο ποσό των 15.000,00 € + κόστος Μ.Π.Ε. +κόστος εξοπλισµού υδατοδροµίου.

∆εύτερο Σενάριο : Οι ενδιαφερόµενες εταιρείες που επιθυµούν να είναι κάτοχοι της άδειας λειτουργίας του υδατοδροµίου  αναλαµβάνουν, το κόστος αδειοδότησης  και εγκατάστασης έναντι τιµήµατος  προς τον  παραχωρητή .

Τρίτο Σενάριο : Ο  φορέας που είναι ιδιοκτήτης ή που έχει τη χρήση του χώρου (∆ήµος , Λιµενικό Ταµείο, Ιδιώτης κ.λ.π.) και οι ενδιαφερόµενες εταιρείες  µπορούν
να  δηµιουργήσουν µια κοινοπραξία – εταιρεία από κοινού  όπου θα είναι ο κάτοχος
της άδειας λειτουργίας του υδατοδροµίου και ανάλογα µε το ποσοστό συµµετοχής
ανάλογη θα είναι και η επιβάρυνση µε το κόστος αδειοδότησης και εγκατάστασης του
υδατοδροµίου .
Τελικά το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ακολουθηθεί το 2 σενάριο που προβλέπει:
Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την έκδοση της άδειας του υδατοδροµίου στην Αµφιλοχία από ενδιαφερόµενες εταιρείες
µε παραχώρηση του χώρου , έναντι ανταλλάγµατος προς τον ∆ήµο .
Το κόστος αδειοδότησης και εγκατάστασης θα το αναλάβει η ανάδοχος εταιρεία και συµφωνηθεί ένα ποσοστό ή ένα µίσθωµα για τον παραχωρητή .


Διαβάστε περισσότερα: www.mpoukanews.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE