links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Συνταγή για κέικ με γιαούρτι, τσάι και πορτοκάλι


keik-portokaliou.jpgΌπως το φτιάχνει η μαμά
Η ετοιμασία ενός κέικ είναι μια από τις κλασικές παιδικές αναμνήσεις που όλοι έχουμε.
O σεφ Γιώργος Γεράρδος φτιάχνει για το mother’sblog (της Δέσποινας Καμπούρη) αυτό το λαχταριστό κέικ.
Περιέχει γιαούρτι και λάδι αντί για βούτυρο και αυτό το κάνει πολύ πιο υγιεινό για τα παιδιά. Η προσθήκη τσαγιού του δίνει μια γεύση που μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν.

Υλικά


250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
175 γραμμάρια γιαούρτι
150 γραμμάρια σπορέλαιο (εγώ θα έβαζα ελαιόλαδο)
200 γραμμάρια ζάχαρη
3 αβγά

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
80 γραμμάρια ή μίση κούπα δυνατό τσάι της επιλογής σας. Ο σεφ χρησιμοποίησε τσάι περγαμόντο
2 κουταλάκια γλυκού baking powder
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ξύσμα και τα αβγά με το K-mix της Kenwood για 4-5 λεπτά.
Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι, αλάτι και baking powder, ανακατεύουμε με το K-mix σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το λάδι και το τσάι.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί.
Απλώνουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά.
Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας είναι ψημένο βυθίζουμε στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο.
www.iefimerida.gr   - agrinio-life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE