links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Σούπερ Λίγκα: Το πανόραμα της 1ης αγωνιστικής

Σούπερ Λίγκα: Το πανόραμα της 1ης αγωνιστικής Με το δεξί σημαδεύτηκε η επιστροφή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο καθώς οι «πράσινοι» νίκησαν με 2-0 τον Παναιτωλικό στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Νικηφόρα επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία και για τον Απόλλωνα που κέρδισε με 2-1 τον Άρη στη Ριζούπολη. Στα άλλα ματς της ημέρας, «έβρεξε» γκολ στη Τρίπολη (3-3) και στη Λειβαδιά (2-2) ενώ ισόπαλο χωρίς γκολ τελείωσε το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Πανιώνιο (0-0). Η 1η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί αύριο Δευτέρα με τον αγώνα της Καλλονής με τον Ολυμπιακό. 
Αναλυτικά:
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0
Με το… καλησπέρα στο ματς ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι που αξιοποίησε στο 3’ ο Νάνο και άνοιξε το σκορ (1-0). Οι «πράσινοι» είχαν την εδαφική υπεροχή αλλά στο 50’ απέκτησαν και αριθμητικό πλεόνασμα καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Δάρλας. Το έργο των παιχτών του «τριφυλλιού» έγινε ευκολότερο και στο 65’ σφράγισαν τη νίκη με το τέρμα του Μπεργκ. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με πολλά παράπονα για την διαιτησία του Ζαχαριάδη για τη φάση του πέναλτι αλλά και την αποβολή του Δάρλα.
Κίτρινες: Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Αμπέϊντ-Δάρλας, Μπόγιοβιτς
Κόκκινες: 50’ Δάρλας
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Σίλντενφελντ (69' Τριανταφυλλόπουλος), Κουτρουμπής, Νάνο, Μέντες, Λαγός, Μπαϊράμι, Αμπέϊντ (84' Μουζακίτης), Ντίνας, Καρέλης (60' Μπεργκ).
Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Γκάλο, Κούσας, Μελισσάς, Δάρλας, Καλογέρης, Γοδόι, Πασάς (66' Μύγας), Μπελόν (76' Παπουτσογιαννόπουλος), Θεοδωρίδης (57' Γκόλιας), Μπόγιοβιτς.
 

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 3-3
Στο 11ο λεπτό ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ με το πέναλτι του Τσουκαλά, όμως η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση καθώς στο 13’ με τον ίδιο τρόπο (πέναλτι) ο Ουσέρο έφερε το ματς στα ίσια. Νέο προβάδισμα στο σκορ στο 28’ πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Τσάβες, αλλά και πάλι η αντίδραση των Αρκάδων ήταν άμεση με τον Ντε Μπλάσις να ισοφαρίζει εκ νέου στο 32’. Οι φιλοξενούμενοι στο 57’ με τον Βίλα βρήκαν για τρίτη φορά δίχτυα και μέχρι το 87’ κρατούσαν το σκορ όμως ο Καράσκο ισοφάρισε για τον Αστέρα Τρίπολης στο τελικό 3-3.  
Κίτρινες: 10' Τσαμπούρης, 80' Κάφα - 12' Βελλίδης
Διαιτητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας)
Αστέρας Τρίπολης: Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης (74' Μπακασέτας), Ζαραδούκας, Λισγάρας, Γκοϊάν, Ζησόπουλος (66' Καράσκο), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Κάφα, Γκρατσίνι (54' Ναβάρο), Μπαράλες.
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Λίλα, Τσουκαλάς, Κοροβέσης (58' Κεϊτά), Τσάβες (71' Κρητικος), Βίλα, Ίλιτς (88' Σκόνδρας).
 
Λεβαδειακός-Πανθρακικός 2-2
Γκολ και κάρτες… έβρεξε στη Λειβαδιά με τον Λεβαδειακό να μένει ισόπαλος με τον Πανθρακικό (2-2). Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Ντιόγκο στο 73’.
Δυνατά ξεκίνησε στην αναμέτρηση ο Λεβαδειακός που έδειχνε να ψάχνει από νωρίς το γκολ όμως αυτό ήρθε στο 56ο λεπτό με τον Γεωργίου. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων η απάντηση του Πανθρακικού ήταν άμεση καθώς στο επόμενο λεπτό (57’) ο Ιγκορ ισοφάρισε ενώ στο 60’ ο Κάσες  έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους παγώνοντας τη Λειβαδιά (1-2). Ο Πανθρακικός από το 73’ υποχρεώθηκε να παίζει με δέκα παίχτες λόγω της αποβολής του Ντιόγκο και ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 84’ έφτασε στην ισοφάριση (2-2) με τον Μάντζιο.  
Κίτρινες: 74΄Μαχαίρας, 86΄Μαρτίνεθ, 90'+1' Μάντζιος- 52΄Ντιόγκο, 55΄Εμπόου, 74΄Τζάνης, 75΄Λαδάκης, 80΄Κάσες, 90'+1' Μακρυδημήτρης
Κόκκινες: 73΄ Ντιόγκο
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθήνα)
Λεβαδειακός: Πρζίροβσκι, Μουλόπουλος, Ιωαννίδης (79΄Νικολακάκης), Γεωργίου, Μαρτίνεθ, Λαμπρόπουλος, Μαχαίρας, Μάρτινς (59΄Μάντζιος), Ορτέγκα (66΄Κονέ), Κάντζι, Βασιλείου
Πανθρακικός: Κουτσόπουλος, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Κάσες, Μπαϊκαρά (Μπαϊκαρά), Εμπόου, Λαδάκης, Ντε Σόουζα, Ρομέου (57΄Τζάνης), Μακρυδημήτρης, Σαρακατσάνος (17΄Ζος)
 
Απόλλων-Άρης 2-1
Με ιδανικό τρόπο γιόρτασε την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία ο Απόλλων καθώς επικράτησε του Άρη στη Ριζούπολη με 2-1. Η «ελαφρά ταξιαρχία» πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με τον Κόρμπο στο 20’ και τον Πετρόπουλο στο 63’, ενώ το γκολ της τιμής για τον Άρη το σημείωσε στο 67’ ο Αγγελούδης.
Κίτρινες: 17' Αλβαρεζ, 70' Γκουέλα, 80' Πετρόπουλος – 11' Πουλίδο, 41' Ουντότζι, 82' Παπαδόπουλος
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Απόλλων: Τζόρβας, Χατζηζήσης, Παντελιάδης, Βέρτζος, Δεληζήσης, Κόρμπος, Αλβάρεζ, Καμαρά, Γκουέλα (81' Τσοκάνης), Μίνγκας (56' Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος (90+2' Τσεμπερίδης).
Άρης: Διούδης, Ηρακλής, Τσουμάνης, Πουλίδο, Κύργιας, Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλάκος (68' Σουνάς), Τάτος, Ουντότζι, Ιμπέ (46' Αγγελούδης), Μανιάς (64' Σταυρόπουλος)
 
ΟΦΗ-Πανιώνιος 0-0
Μέτριο ποιοτικά παιχνίδι έγινε στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ και τον Πανιώνιο να μένουν στη λευκή ισοπαλία (0-0). Η επιστροφή του Λουτσιάνο Γκαλέτι στο ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό του ΟΦΗ δεν συνοδεύτηκε από το τρίποντο της νίκης, παρότι οι γηπεδούχοι στα τελευταία εφτά λεπτά έπαιζαν με παίχτη περισσότερο λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινης του Λαμπρόπουλου.
Κίτρινες: 58' Γκαλέτι, 71' Κάλαϊτζιτς, 76' Ζε Εντουάρντο - 37' Μητρόπουλος, 39' Κολοβός, 44' Λαμπρόπουλος, 71' Λάζνικ, 78' Αραβίδης, 94' Γιαννακόπουλος
Κόκκινες: 83’ Λαμπρόπουλος (2η κίτρινη)
ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Τριποτσέρης, Κουτσιανικούλης (56' Γκαλέτι), Κάλαϊτζιτς, Ζβασίγια, Περογαμβράκης (82' Ογιος), Μπούρμπος, Φραγκουλάκης (57' Ζε Εντουάρντο), Μακρής, Μιλιάζες, Νιμανί.
Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Κούρος, Κούρντι, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Μητρόπουλος, Λάζνικ (86' Καλτσάς), Παντίδος, Ντούνης (74' Παναγιωτούδης), Κολοβός, Αραβίδης (90' Μαρουκάκης).
Συνοπτικά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας:
ΠΑΟΚ-Ξάνθη 3-0
Πλατανιάς-Βέροια 2-2
Ατρόμητος-Εργοτέλης 2-2
Απόλλων Σμύρνης – Άρης 2-1
Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννενα 3-3
Λεβαδειακός – Πανθρακικός 2-2
ΟΦΗ – Πανιώνιος 0-0
Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-0
Δευτέρα (19/8)
Καλλονή-Ολυμπιακός 21:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE