links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

‘Εγκριση κατά πλειοψηφία για παραχώρηση έκτασης για τις φυλακές

Με τον χρόνο να… πιέζει ψήφισμα για ΕΡΤ με επιτροπή διόρθωσης και κατά πλειοψηφία έγκριση για παραχώρηση έκτασης για φυλακές στο Αγγελόκαστρο.


Σ’ ένα δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου όπου συζητήθηκαν γύρω στα 30 θέματα σε 15 λεπτά, γιατί όλοι ήθελαν να πάνε να δουν τουλάχιστον το δεύτερο ημίχρονο του τελικού του Παναιτωλικού, τα δυο θέματα που κυριάρχησαν ήταν το ψήφισμα που επρόκειτο να βγει για το θέμα της ΕΡΤ και η κατά πλειοψηφία έγκριση του σχεδίου για ίδρυση σωφρονιστικού καταστήματος στη περιοχή Αξέρα στο Αγγελόκαστρο με τις δύο αντιπολιτεύσεις να αρνούνται να δώσουν ψήφο. Πάντως ήταν ώρες που όλη η πόλη έπρεπε να είναι σε χάπενινγκ και σε γιγαντοοθόνες για την ομάδα της και όχι να απασχολούνται όλοι με θέματα που μπορούσαν να συζητηθούν και μια άλλη μέρα.
Σε ότι αφορά τα δύο κεντρικά θέματα τώρα με πρώτο αυτό που ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης, δηλαδή του ψηφίσματος για την ΕΡΤ: Με μια μικροένταση για τον τρόπο που ήρθε το θέμα αποφασίστηκε να δουλέψει μια τριμελής επιτροπή πάνω στο κείμενο που έφερε ο δήμαρχος κ. Μοσχολιός μετά το τέλος της συνεδρίασης. Ο λόγος είναι ότι το κείμενο δεν συναντούσε την ομόφωνη γνώμη κυρίως της Λαϊκής Συσπείρωσης που ήθελε να προστεθούν αναφορές για τα Μνημόνια, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και άλλα θέματα πολιτικής.


Ο κ. Μοσχολιός χαρακτήρισε την κίνηση για μαύρο «σε ένα δημόσιο αγαθό, ως κίνηση από άλλη εποχή που δεν χαρακτηρίζει πολιτισμένη δημοκρατία και δεν λαμβάνει υπόψη ούτε τον απόδημο ελληνισμό ούτε τη κουλτούρα και την ποιότητα που πρέπει να υπηρετεί μια δημόσια τηλεόραση». Από την πλευρά της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας ο κ. Καζαντζής ανέφερε ότι διαφωνεί με τον τρόπο που επελέγη να πέσει μαύρο στην οθόνη, αλλά εκεί υπήρχαν προκλητικές αμοιβές και χρυσοκάνθαροι που απλά καλύπτονται από όσα πρόσφερε γενικά η ΕΡΤ. Αντίθετα ο κ. Καλαντζής, που ήταν ο μόνος σύμβουλος που δεν υπέγραψε το κείμενο ούτε στην αρχική του μορφή, εξέφρασε ευθεία αντίρρηση ως προς το ψήφισμα λέγοντας ότι δεν θέλει «να νομιμοποιήσει την τρύπα που λέγεται ΕΡΤ» και που ήταν «το ίδιο φασιστική με την απόφαση για το κλείσιμό της», λέγοντας ακόμη ότι «όλοι κάνουν σαν να έκλεισε το ΒΒC και η RAI ενώ κανένας δεν έκλαψε για χιλιάδες απολυμένους από πάμπολλα ΜΜΕ που έκλεισαν ή απλά έκαναν περικοπές. Ο κ. Νικάκης, τέλος, αναφέρθηκε σε «χουντικές επιλογές» και επεσήμανε ότι «θα πληγούν τελικά μόνο οι εργαζόμενοι των 1000 και 1200 ευρώ».
Στη συνέχεια, και εντός ημερήσιας διάταξης, συζητήθηκε το θέμα της έγκρισης δημιουργία κλειστών φυλακών στο Αγγελλόκαστρο, θέμα που πέρασε μόνο με τις ψήφους της πλειοψηφίας συν μίας από την Πανδημοτική Πρωτοβουλία. Για την πορεία του θέματος έκανε εισήγηση ο δήμαρχος κ. Μοσχολιός αναφέροντας τις επαφές του με ανθρώπους από το τοπικό συμβούλιο, τον δικηγορικό σύλλογο και το υπουργείο. Έκανε λόγο για αναγκαίο έργο αν και όπως είπε «κανένας δεν ενθουσιάζεται από τη ιδέα φυλακών στον τόπο του». Αντίθετος εμφανίστηκε ο κ. Καζαντζής που τόνισε ότι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες, ενώ θύμισε πως σε ότι αφορά τα δικαστήρια το Αγγελόκαστρο υπάγεται στο Μεσολόγγι. Παράλληλα διαμαρτυρήθηκε έντονα και για το ότι δεν είχε ενημέρωση από τον πρόεδρο κ. Γρίνο για το θέμα παρά μόνο σήμερα. Έντονη διαφωνία με το θέμα και από τον κ. Νικάκη της ελάσσονος μειοψηφίας που δήλωσε ότι δεν θεωρεί το έργο αναπτυξιακό «την ώρα που κλείνουν σχολεία και πωλούνται αεροδρόμια, λιμάνια και οργανισμοί», όπως ανέφερε.
Για το θέμα μίλησε και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αγρινίου κ. Υφαντής που εξήγησε ότι μετά την απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος ένα τέτοιο έργο δεν μπορεί να το βλέπουμε συντεχνιακά αφού οι δικηγόροι πάνε πλέον παντού για τη δουλειά τους. Δήλωσε ότι με το Εφετείο το Αγρίνιο έγινε κέντρο της Δυτικής Στερεάς και έχουν όλοι απορήσει για το πόσο άψογα λειτουργεί, ενώ οι φυλακές είναι απαραίτητο συμπλήρωμα για το Εφετείο. Αντίθετα, δε, από τους υπόλοιπους έκανε λόγο «για τεράστιο οικονομικό όφελος από 400 οικογένειες εργαζομένων που θα εγκατασταθούν στη περιοχή, αλλά και από καθημερινή κίνηση εκατοντάδων επισκεπτών για τους κρατουμένους». Ακούστηκε και σκωπτικό σχόλιο για «τουρισμό φυλακών» πάντως, αν και ο κ. Υφαντής είχε πριν επισημάνει ότι «μακάρι η κοινωνία να αποτελούνταν από καλούς μόνο και να χρειαζόμασταν σχολεία και ξενοδοχεία αποκλειστικά, αλλά δυστυχώς και οι φυλακές είναι μια αναγκαιότητα από τη ζωή και κάπου στη χώρα πρέπει να γίνονται».
Παρόμοιες θέσεις εξέφρασε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγγελοκάστρου που μίλησε για «επαφές με όλο το χωριό και ελάχιστες διαφωνίες». Ακόμα ανέφερε ότι όλοι οι παλιοί δήμαρχοι και πρώην παράγοντες είναι θετικοί και από τις συζητήσεις που έχουν γίνει δεν έχουν καταγραφεί σοβαρές διαφωνίες. «Δεν κάναμε ανοιχτή συγκέντρωση γιατί ακόμα και 1-2 που θα διαφωνούσαν και θα ερχόταν για διαμαρτυρία δεν θα επέτρεπαν να ακουστεί η πλειοψηφία», ανέφερε επισημαίνοντας ότι και ο ίδιος αρχικά δεν ενθουσιάστηκε όταν άκουσε για φυλακές «αλλά τώρα θεωρεί ότι έτσι θα μπει ρεύμα, νερό και οδικό δίκτυο στον κάμπο του Αγγελοκάστρου». Όπως αναφέρθηκε, πάντως, το θέμα πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας. Πάντως οι κ. Καζαντής και Καλαντζής υπαινίχτηκαν ότι δεν πρόκειται για ουσιαστικό θέμα και όλα γίνονται προεκλογικά με δύο υπουργούς να συναγωνίζονται σε εγκαίνια και ιδρύσεις. Ο κ. Μοσχολιός πάντως απάντησε πως ότι και να γίνει στο δήμο, ακόμα και να αλλάξει ξανά ο χώρος που προτείνεται πάλι από το δημοτικό συμβούλιο θα περάσει το θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE