links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Τις τράπεζες περιμένει ακόμη η ΑΜΦΙΓΑΛ.


ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ στο ακουστικό σας… ισχύει εδώ και καιρό στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, αφού η μεγάλη επένδυση, ύψους 9 εκατ. ευρώ, που θα έδινε σημαντική ώθηση στην τοπική οικονομία έχει κολλήσει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το έργο της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΑΜΦΙΓΑΛ έχουν ήδη διατεθεί ίδια κεφάλαια ύψους 2,7 εκατ. ευρώ και υπήρξε συνάντηση, αυτές τις μέρες, για το θέμα αυτό με στέλεχος της ΑΤΕ-Πειραιώς
 
Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας διαθέτει το μεγαλύτερο ζωικό κεφάλαιο απ’ όλη την Ελλάδα, με 1.200.000 περίπου αιγοπρόβατα. Στο έργο συμμετέχει κατά 72% η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου, που αριθμεί 17.000 μέλη, η ΤΕΔΚ με 18%, ενώ ποσοστό 10% κατέχει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου.
Η ΕΑΣ Αγρινίου διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα συνεταιριστικά εργοστάσια ζωοτροφών στη χώρα, εργοστάσιο βρώσιμης ελιάς, που δίνει στην ελληνική αγορά και κάνει εξαγωγές, εργοστάσιο μηδικής, 14 υποκαταστήματα στο νομό με αγροτικά εφόδια και έχει πάρει απόφαση μετατροπής σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό, ενώ ασχολείται και με τα φωτοβολταϊκά.

Έχει ανοίγματα, αλλά έχει μπει στα σχέδια βελτίωσης για βιολογικές καλλιέργειες, ενώ μαζί με τον αγροτικό συνεταιρισμό «Αχελώο» έχει προχωρήσει σε 50 στρέμματα πιλοτικού αγρού: κεράσια, αχλάδια, μήλα, ενώ πολύ καλά αποτελέσματα είχε στη στέβια και το δαμάσκηνο.

Παρ’ ότι δεν έχει ληξιπρόθεσμα δάνεια, τρέχει και δεν φτάνει με τα δυσβάσταχτα επιτόκια, που ταλαιπωρούν και την ίδια και άλλες συνεταιριστικές οργανώσεις, ενώ η χρηματοδότηση από τις τράπεζες παραμένει «αγκάθι».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE