links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Σαλμάς: Τεχνητή η έλλειψη φαρμάκων - Υπάρχει κύκλωμα παράνομων επανεξαγωγών

Σαλμάς: Τεχνητή η έλλειψη φαρμάκων - Υπάρχει κύκλωμα παράνομων επανεξαγωγώνΚύκλωμα απάτης στο χώρο του φαρμάκου κατήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς.
Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση και στον ρ/σ Βήμα Fm, o κ. Σαλμάς χαρακτήρισε τεχνητή την έλλειψη πολλών φαρμακευτικών σκευασμάτων, η οποία προέρχεται από σε παράνομες επανεξαγωγές, με τη συνεργασία φαρμακαποθηκών και φαρμακείων.
Όπως είπε ο κ. Σαλμάς, μιλώντας στη ΝΕΤ, πέντε φαρμακαποθήκες στην Ελλάδα συνεργαζόμενα με τουλάχιστον 500 φαρμακεία πληρώνουν «μαύρα» στους φαρμακοποιούς το ποσοστό κέρδους που θα είχαν από τα συγκεκριμένα σκευάσματα εάν τα πωλούσαν, και έπειτα, στο πλαίσιο της επιστροφής, ξαναπαίρνουν τα φάρμακα στα χέρια τους προκειμένου να τα επανεξαγάγουν στο εξωτερικό σε τιμή πολλαπλάσια της εγχώριας.
Με αυτή την κομπίνα, όπως ανέφερε, οι φαρμακοποιοί κερδίζουν δεκάδες εκατομμύρια αφορολόγητα και οι φαρμακαποθήκες πολλά περισσότερα.
Πάντως ο κ. Σαλμάς εμφανίστηκε απορριπτικός στο αίτημα της τρόικας για πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα σουπερμάρκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE