links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1- ΦΩΚΙΚΟΣ 0

Καλός στο πρώτο ο Παναιτωλικός (1-0 το Φωκικό), κακός στο δεύτερο, άσχημη εικόνα από Σίσιτς, Καμαρά, Μπόγιοβιτς
Με…τρία πρόσωπα εμφανίστηκε απόψε στο γήπεδο του Αγρινίου ο Παναιτωλικός. Οι αγρινιώτες ήταν πολύ καλύτεροι του αντιπάλου τους στο πρώτο μέρος δημιουργώντας ευκαιρίες και σκοράροντας, έπαθαν αγωνιστική καθίζηση στο β΄μέρος προβληματίζοντας τον κόσμο τους και δίνοντας δικαιώματα στον αντίπαλο ενώ άσχημη εντύπωση προκάλεσαν τα δύο κρούσματα απειθαρχίας που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Καλή εικόνα στο πρώτο μέρος, μπορούσε περισσότερα γκολ


phototsamis.gr
Ορεξάτος και με διάθεση να αναλάβει τα ηνία του αγώνα από το πρώτο λεπτό μπήκε ο Παναιτωλικός στον αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές του Μ. Χάβου πρεσσάροντας τον αντίπαλο στα τρία τέταρτα του γηπέδου πήραν το πάνω χέρι της αναμέτρησης από πολύ νωρίς και έχοντας ως κύριους εκφραστές των επιθετικών τους ενεργειών τους Φαβάλι, Σίσιτς και Μπόγιοβιτς κατάφεραν να μεταφέρουν το παιχνίδι στην εστία του αντιπάλου.
Από την πλευρά του ο Φωκικός προσπαθούσε με πολύ τρέξιμο να ανταπεξέλθει στην πίεση των αγρινιωτών και να βγει στην κόντρα επίθεση, χωρίς πάντως να καταφέρει να γίνει απειλητικός, πλην μιας στημένης φάσης με τον Στεφανάκο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ το φάουλ του Νάστου (18’).
Από την πλευρά του ο Παναιτωλικός και όσο περνούσε η ώρα άρχισε να πιέζει όλο και περισσότερο και βγάζοντας κάποιες φορές πολύ όμορφες συνεργασίες και με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας προσπαθούσε να πετύχει το γκολ. Αφού ο Φαβάλι αστόχησε με κεφαλιά από πολύ πλεονεκτική θέση και οι Σφακιανάκης και Σίσιτς μπερδεύτηκαν μόνοι τους μέσα στη μεγάλη περιοχή χάνοντας σημαντική ευκαιρία, ήρθε μια στημένη φάση στο 34’ με τον Φαβάλι να εκτελεί το κόρνερ και τον Μελισσά να έρχεται από πίσω και με κεφαλιά – δυναμίτη να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου Μανιάτη ανοίγοντας το σκορ για τον Παναιτωλικό.
Στα υπόλοιπα λεπτά και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου οι αγρινιώτες προσπάθησαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ με τον Μπόγιοβιτς να χάνει μεγάλη ευκαιρία όταν η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Μανιάτη που απλά κοιτούσε την πορεία της μπάλας…
Το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου φάνταζε απόλυτα δίκαιο για τον ανώτερο Παναιτωλικό που εξαργύρωσε την ανωτερότητά του με το γκολ του Μελισσά.
Κακός στο β΄μέρος, κέρδισε αλλά έδωσε δικαιώματα
Phototsamis.gr
Έναν άλλο Παναιτωλικό είδαν στο β΄μέρος οι περίπου 3.500 φίλαθλοι που βρέθηκαν  στο γήπεδο. Αν και οι περισσότεροι θα περίμεναν οι αγρινιώτες να προσπαθήσουν να πετύχουν και δεύτερο γκολ “κλειδώνοντας” τη νίκη, εν τούτοις το πρόσωπο των αγρινιωτών ήταν προβληματικό έως κακό με τον Παναιτωλικό να μη μπορεί να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα και τον Φωκικό να παίρνει να ηνία της αναμέτρησης.
Μετά την αλλαγή του Σίσιτς (65’) τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους αγρινιώτες με τους παίκτες του Παναιτωλικού να δείχνουν σαφώς σημάδια κούρασης και να μην έχουν σε καμία περίπτωση τη φρεσκάδα, τα κρατήματα και την κυκλοφορία της μπάλας που υπήρχαν στο πρώτο μέρος ενώ κάποιες καλές στιγμές  ήταν πριν την αλλαγή του σλοβένου με το Μανιάτη να προλαβαίνει σε τετ- α- τετ τον Φαβάλι και τον σλοβένο σε επόμενη φάση να “χορεύει” τρεις αντιπάλους του βγάζοντας τη σέντρα που δε μπόρεσε τελικά να εκμεταλλευτεί κάποιος συμπαίκτης του.
Στην αντίπερα όχθη η ομάδα της Άμφισσας έχοντας ξεθαρέψει για τα καλά στον αγωνιστικό χώρο, πήρε μέτρα στο γήπεδο προσπαθώντας να απειλήσει  τους γηπεδούχους κάτι που πάντως δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση μιας και η αμυντική λειτουργία του Παναιτωλικού ήταν αποτελεσματική.
Το άγχος και καθώς ο χρόνος περνούσε με το εύθραστο 1-0 να είναι το σκορ της αναμέτρησης έφερε και τη γκρίνια της εξέδρας με τους φιλάθλους του Παναιτωλικού να…κοιτάζουν το χρονόμετρο περιμένοντας καρτερικά τη λήξη και στο 88’ ‘έγινε η φάση που συζητήθηκε πάρα πολύ με τον Ιορδανίδη να σουτάρει, το Χαλούλο να αποκρούει με το χέρι, το διαιτητή να δείχνει το-πασιφανές- πέναλτι, τους Καμαρά και Μπόγιοβιτς να κοκορομαχούν (για το ποιος θα το εκτελέσει) και τον Μανιάτη να “ψαρεύει” τελικά το σενεγαλέζο αποκρούοντας το πέναλτι…
Στα εναπομείναντα λεπτά δε σημειώθηκε κάτι το αξιοπρόσεκτο και το τελικό 1-0 υπέρ του Παναιτωλικού απέδωσε τελικά δικαιοσύνη όσον αφορά το νικητή, ο οποίος όμως με το πρόσωπο που παρουσίασε στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης έδωσε πολλά δικαιώματα στους αντιπάλους και τον προπονητή τους που φάνηκαν ξεκάθαρα από τις δηλώσεις του τελευταίου στη συνέντευξη Τύπου…
Άσχημη εικόνα που δεν αρμόζει, η πειθαρχία πάνω απ΄όλα
Phototsamis.gr
Πέραν της νίκης εκείνο που έκανε πολύ άσχημη εντύπωση και έβγαλε μια πολύ κακή εικόνα προς τα έξω για τον Παναιτωλικό ήταν οι αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές τόσο του Σίσιτς όσο και των Καμαρά και Μπόγιοβιτς. Κι αν για το σλοβένο λίγοι το πήραν μυρωδιά, το περιστατικό στη φάση του πέναλτι και ο τρόπος που εξελίχθηκε και με τη διάρκεια που είχε, ήταν ότι χειρότερο στην παρούσα φάση για τους αγρινιώτες και έβγαλε μια άλλη εικόνα που μέχρι στιγμής δεν είχαμε συνηθίσει από τον Παναιτωλικό του Μ. Χάβου.
Ο προπονητής του Παναιτωλικού – και προς τιμήν του- πήρε θέση και για τα δύο περιστατικά στη συνέντευξη Τύπου και αυτό που απομένει πλέον να κάνει είναι το πολύ απλό: Πράξεις τα λόγια του. Ότι στον Παναιτωλικό κανείς παίκτης δε μπορεί να είναι πάνω από την ίδια την ομάδα. Αν οι πιο πάνω εμπλεκόμενοι παίκτες μείνουν ατιμώρητοι ή απλά πέσει ένα «χάδι», τότε η πειθαρχία πάει περίπατο και ο οποιοσδήποτε θα νομιμοποιείται πλέον στην ομάδα να κάνει του κεφαλιού του με τον Χάβο να χάνει το παιχνίδι στο κουμάντο της ομάδας και την ομάδα στο τέλος να  πληρώνει τα σπασμένα.
Διλήμματα του στυλ “αν τιμωρήσουμε τον τάδε χάνουμε ένα πολύ σημαντικό παίκτη στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος”, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν τίθενται και σε καμία σοβαρή ομάδα δεν τέθηκαν ποτέ. Ο λόγος, απλός: Τον ανέφερε ο ίδιος ο προπονητής του Παναιτωλικού απόψε στη συνέντευξη Τύπου…
Συνθέσεις:
Παναιτωλικός: Στεφανάκος, Αραμπατζής, Γκόλιας, Κούσας, Μελισσάς, Σφακιανάκης, Τζούνιορ, Φαβάλι (Μπακάκης), Μπόγιοβιτς, Μπελόν (Ιορδανίδης), Σίσιτς (Καμαρά)
Φωκικός: Μανιάτης, Μαρτίνος (Γεωργουσόπουλος), Κωστόπουλος, Αλμπέρτο (Σουλελές), Λίτσος, Παπαζούδης, Νάστος, Γουόρντεν, Ταμπάκης, Χαλούλος, Εσόνο (Καραπέτσας).
Phototsamis.gr
phototsamis.gr

Phototsamis.gr

Phototsamis.gr

Phototsamis.gr

Phototsamis.gr

Phototsamis.gr

Phototsamis.gr

πηγή www.agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE