links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Παράνομοι υλοτόμοι καταστρέφουν τα τελευταία δάση της Αμφιλοχίας


Eίναι γεγονός πως η άγρια και ληστρική   επίθεση που έχουν εξαπολύσει τα κόμματα του μνημονίου στον Ελληνικό λαό επιβαρύνουν   την άμεση λύση αρκετών προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά του και την ίδια του την επιβίωση.


 Έτσι μια σημαντική παράμετρος για τις μέρες του χειμώνα, είναι και το πρόβλημα της θέρμανσης, αφού οι τεράστιες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα  αναγκάζουν τα φτωχά νοικοκυριά να εγκαταλείπουν τις δαπανηρές μορφές θέρμανσης (ηλεκτρικού και πετρελαίου) και να στρέφονται στην διαχρονικές  και παραδοσιακές   μορφές της σόμπας και του τζακιού.
Είναι λογικό και θεμιτό οι φτωχοί άνθρωποι του μόχθου προκειμένου να ζεσταθούν και να ζεστάνουν τα παιδιά τους να υλοτομούν ξύλα από τα κοντινά στην περιοχή μας δάση .

 Εκεί που το Αμφιλοχία online  μας επισημαίνει το πρόβλημα, καθώς πολλές πληροφορίες φθάνουν κάθε μέρα σε μας  αλλά και στις  αρμόδιες υπηρεσίες και είναι απορίας άξιον γιατί δεν αντιδρούν μέχρι τώρα , είναι η εντατική και παράνομη αποψίλωση των  δασών για την εμπορία από επιτηδείους που κερδοσκοπούν πάνω στην καταστροφή των τελευταίων πνευμόνων πρασίνου , με τεράστιες επιπτώσεις στις κλιματικές αλλαγές και κατ επέκταση στην ίδια τη ζωή και την υγεία μας.

Γνώστες της καταστροφής που είναι σε εφαρμογή μιλούν για 15- 20 τόνους παράνομης υλοτόμησης καυσόξυλων την ημέρα, χωρίς οι αρμόδιες υπηρεσίες να χτυπήσουν καμπανάκι δίωξης για την αποτροπή της συνέχισης αυτής της εγκληματικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμφιλοχίας.

 Να σημειώσουμε δε  πως εδώ και χρόνια φημολογείται στενή διασύνδεση των αρμόδιων αρχών με γνωστούς- «άγνωστους» υλοτόμουςπρομηθευτές και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι κύριοι αυτοί συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητα.

Εμείς από την πλευρά μας τονίσουμε πως αυτή η κατάσταση θα μας φέρει  όλους  αντιμέτωπους με ένα ζοφερό μέλλον και οι μόνοι που θα φέρουν την ευθύνη δεν θα είναι οι έμποροι, οι αρχές και το «κύκλωμα» συνολικά   αλλά όλοι εμείς με την παθητική μας και τη αδιαφορία μας.






amfiloxia-online.blogspot.gr


3 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝΔΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΠΩΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΡΥΚΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΚΕΣ.
    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΕΓΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΥΛΟΤΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ''ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ'' ΔΗΛ. ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΥΖΟ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πληρωμενοι ειναι αυτοι που παραπλανουν τον εαυτο τους με ενα ουζο και μια μπυρα κοροιδευοντας τους χωριανους και παραπλανωντας της υπηρεσιες οτι δηθεν καταγκελνουν και προσφερουν εργο ενω στην ουσια ειναι αυτοι οι ιδιοι που τρεχουν πισω απο τους υλοτομους για να πληρωθουν.Ας βγαλουν λοιπον ολοι αυτοι μια φωτογραφια απο τα σπιτια τους να μας δειξουν και μας τα ξυλα που καινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

NEXT PAGE