links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Greek Mafia: Τα «τρία» αφεντικά πίσω από τις δολοφονίες - Η δολοφονία του «θείου Τζο» και ο πόλεμος με τους «τσιγαράδες»

Ο «Κούσο», ο VOR V ZAKONE (ρωσο-γεωργιανή μαφία), ο αρχηγός, είναι αυτός που κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία επιχείρησε να επεκταθεί δυναμικότερα στο λαθρεμπόριο τσιγάρων στη χώρα μας αλλά και στους «εκβιασμούς» εδραιωμένων τσιγαράδων προκειμένου να καταβάλλουν «ενοίκιο».

Την επέκταση αυτού του δικτύου, του «τρίτου πόλου», ανέθεσε, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, στον «Εντικ», έναν Ελληνοουκρανό «συνεργάτη» του. Την ελληνική «αντιπροσωπεία» του VOR ανέλαβε, με έδρα στη Θεσσαλονίκη, ο «Αντόν», συνεργαζόμενος με παλιό εγχώριο «τσιγαρά» της συμπρωτεύουσας.

Ο VOR πέρα από τις άλλες εγκληματικές δραστηριότητες επιθυμούσε και αυτή της λαθρεμπορίας τσιγάρων επιδιώκοντας την αύξηση των εσόδων, καθώς τα μέλη αυτών των συμμοριών «ταΐζουν», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά αστυνομικοί, όλα τα φυλακισμένα μέλη τους ανά τον κόσμο.

Με αυτόν τον «τρίτο πόλο» είχε ανοίξει πόλεμο ο 55χρονος Γιάννης Σκαφτούρος, γνωστός με το προσωνύμιο «θείος Τζο», καθώς ο ίδιος συνεργαζόταν με δύο εγχώριους «τσιγαράδες», στους τομείς Ασπροπύργου και Μενιδίου, παρέχοντας και την «προστασία» του ηγετικού ονόματός του στην Greek Mafia. Η συνεργασία πέρα από την παρασκευή των καπνικών προϊόντων είχε επεκταθεί και στη μεταφορά των λαθραίων προϊόντων με φορτηγά του «θείου Τζο».

Μετά τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου στις 25 Απριλίου 2022, οι αστυνομικοί είχαν περιγραφές πως οι δράστες προέρχονταν από τη Γεωργία, καθώς ένας από τους εκτελεστές φώναξε «Γιάννη, Γιάννη» στον στόχο του, έχοντας προφορά που παρέπεμπε σε χώρα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

Μετά τη δολοφονία του «θείου Τζο», αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι ο Βασίλης Ρουμπέτης, γνωστός ως «Ράμπο», θέλησε να εκδικηθεί για τον θάνατο του φίλου του. Στις 2 Απριλίου 2023 τοποθετείται βόμβα στο σπίτι του «Αντόν» στη Θεσσαλονίκη και στις 27 Απριλίου 2023 στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων, του 39χρονου Γεωργιανού, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο.

Η απάντηση του «τρίτου πόλου» ήρθε στις 7 Ιουνίου 2023, με τη δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη και του κουνιάδου του Διονύση Μουζακίτη. Ακολούθησαν δύο εμπρηστικές επιθέσεις σε εταιρία των γιων του Γιάννη Σκαφτούρου στον Ασπρόπυργο και σε αποθήκη με καπνικά προϊόντα στην ίδια περιοχή, με τον ιδιοκτήτη της να έχει φιλικές σχέσεις με τον «θείο Τζο».

Οι εκτελεστές του «θείου Τζο»

Από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, θεωρούν πως τρία από τα μέλη του εκτελεστικού πυρήνα συγκεντρώνουν περισσότερες ενδείξεις ότι συμμετείχαν στις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου, Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη.

Ο πρώτος ύποπτος εκτελεστής είναι ο 41χρονος από τη...ΕΔΩ η συνέχεια...

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE