Με τα πρώτα μήλα της εποχής φτιάξτε αυτό το απλό, παραδοσιακό αλλά και συνάμα αξεπέραστο και μοντέρνο επιδόρπιο.
Ένα γλυκό που μυρίζει φθινόπωρο, με στρώσεις κρέμας γιαουρτιού, χοντροκομμένων καρυδιών ή μπισκότων και καρυκευμένων αρωματικών μήλων, που θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση του.
Υλικά για τη Συνταγή (για 2 τεμάχια)
Για τα καρυκευμένα μήλα
2 μήλα
4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
½ έως και 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας νερό
Για την κρέμα γιαουρτιού
140 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
20 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
150 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
Καρύδια χοντροκομμένα ή θρυμματισμένα μπισκότα αμαρέτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1.Αρχικά, πλύνετε τα μήλα, βγάλτε τον πυρήνα τους με το ειδικό εργαλείο και κόψτε τα σε κύβους.
2. Βάλτε τα σε ένα σκεύος μαζί με τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά για τα καρυκευμένα μήλα και αφήστε τα να πάρουν μια βράση σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε τα έτσι για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αποσύρετε τα από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν.
3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι (καλά στραγγισμένο) με τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα και την βανίλια μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
4. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί και ενσωματώστε την στο μείγμα του γιαουρτιού, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα απαλά, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω (δίπλωμα υλικών). Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.
5. Όταν κρυώσουν καλά τα μήλα, ξεκινήστε να στήσετε τα κύπελλα. Βάλτε με το κορνέ μια στρώση κρέμας γιαουρτιού, πασπαλίστε με τα χοντροκομμένα καρύδια και απλώστε μια στρώση καρυκευμένων μήλων από πάνω. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά και τελειώστε με τα μήλα και λίγα επιπλέον πασπαλισμένα καρύδια ή τρίμματα μπισκότων. Τοποθετήστε στο ψυγείο για μερικές ώρες και απολαύστε!!!
Source: www.topontiki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου