links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα.

Χριστουγεννιάτικα µπισκότα
Μια ζύµη, δοκιµασµένη και αγαπηµένη, που παίρνει όποιο σχήµα θέλετε, φτιάχνει τα καλύτερα σαµπλέ µπισκοτάκια και σας επιτρέπει να δηµιουργήσετε στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Βασική συνταγή

Υλικά (για 60-80 µπισκότα)
250 γρ. βούτυρο, σε θ.δ.
150 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι, µαλακό
λίγο αλάτι
1 βανίλια ή ψιλοτριµµένο
ξύσµα από 1 λεµόνι, ακέρωτο
2 αβγά
Εκτέλεση
Στο µίξερ, χτυπάµε το βούτυρο µε τη ζάχαρη για 20 λεπτά. Προσθέτουµε τα αβγά, ένα ένα, το αλάτι και τα αρωµατικά. Προσθέτουµε το αλεύρι, κοσκινισµένο, σε 2-3 δόσεις, διπλώνοντάς το µε µια σπάτουλα στο µείγµα. Βάζουµε τη ζύµη σε σακούλα τροφίµων, την πιέζουµε να πλατύνει και την αφήνουµε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Κόβουµε δύο κοµµάτια αντικολλητικό χαρτί. Παίρνουµε ένα κοµµάτι ζύµης και ανοίγουµε σε φύλλο, ανάµεσα στα χαρτιά. Αφαιρούµε το επάνω, κόβουµε µε κουπ πατ τα µπισκότα και τα µεταφέρουµε, αναποδογυρίζοντας µε προσοχή, σε ταψί στρωµένο µε αντικολλητικό χαρτί.
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Κάνουµε µια τρύπα στο καθένα µε ένα πλαστικό καλαµάκι και αφαιρούµε τη ζύµη µε ένα ξύλινο καλαµάκι.
Ψήνουµε στη µεσαία σχάρα, µέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες, για 8-10 λεπτά. Προσοχή, προτού βάλουµε στο ταψί την επόµενη φουρνιά, πρέπει να έχει κρυώσει.

Με στόλισμα γλάσου

Υλικά
q 1 ασπράδι αβγού
q 150 γρ. ζάχαρη, άχνη
q 3-4 σταγόνες λεµονιού
q 1 βανίλια, σε σκόνη
Εκτέλεση
Συνεχίζουµε από το Βήµα 4. Χτυπάµε όλα τα υλικά στο µίξερ. Αν το µείγµα είναι πολύ σφικτό, προσθέτουµε λίγο χυµό λεµονιού.
Γεµίζουµε µε το γλάσο µας ένα χάρτινο χωνάκι ή το ειδικό εργαλείο και στολίζουµε τα µπισκότα.
Τα αφήνουµε να στεγνώσουν για µια νύχτα.

Με γέμιση καραμέλας
Υλικά
50 γρ. καραµέλες µε κόκκινο χρώµα
Εκτέλεση
Συνεχίζουµε από το Βήµα 3. Κόβουµε µε κουπ πατ καρδούλες µέσα στα µπισκότα, που βρίσκονται στο ταψί. Αφαιρούµε τη ζύµη και γεµίζουµε το κενό µε ένα µικρό βουναλάκι σπασµένης καραµέλας.
Ψήνουµε όπως στο Βήµα 4, µε τη διαφορά ότι πρέπει να προσέξουµε να µην τα κουνήσουµε, όταν βγουν από τον φούρνο. Η καραµέλα είναι ακόµη µαλακή. Γλιστράµε όλο το χαρτί σε επίπεδη επιφάνεια και τα αφήνουµε να κρυώσουν εντελώς.

Publisher Logo

Πηγή ανάρτησης: www.tovima.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE