Σελίδες

Όροι χρήσης

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Εύκολος Χριστουγεννιάτικος κορμός με πραλίνα..(ΒΙΝΤΕΟ)

Συντάκτης Γιάννος Βαλιάνος - Baking with JV 

Το οικογενειακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι πλησιάζει και ένας ελαφρύς θεϊκός κορμός με πραλίνα είναι ότι καλύτερο για να το συνοδεύσετε! Είναι πολύ αφράτος και απίστευτα γευστικός!

Τι θα χρειαστείτε για αυτόν τον εύκολο Χριστουγεννιάτικο Κορμό με πραλίνα

Υλικά

Για το παντεσπάνι3 χωρισμένα αυγά

1 ολόκληρο αυγό

90 γρ ζάχαρη

90 γρ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

1 κ.γλ baking powder

1 κ.σ υγρή βανίλια η 2 βανίλιες

1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα-γέμιση 

600 γρ κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά (παγωμένη από το ψυγείο)

1 συσκευασία (400 γρ) πραλίνα επιλογής σας

Λίγα φουντούκια

Εκτέλεση: δείτε το βίντεο...

Το οικογενειακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι πλησιάζει και ένας ελαφρύς θεϊκός κορμός με πραλίνα είναι ότι καλύτερο για να το συνοδεύσετε! Είναι πολύ αφράτος και απίστευτα γευστικός! Τι θα χρειαστείτε για αυτόν τον εύκολο Χριστουγεννιάτικο Κορμό με πραλίνα Υλικά Για το παντεσπάνι 3 χωρισμένα αυγά 1 ολόκληρο αυγό 90 γρ ζάχαρη 90 γρ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) 1 κ.γλ baking powder 1 κ.σ υγρή βανίλια η 2 βανίλιες 1 πρέζα αλάτι Για την κρέμα-γέμιση 600 γρ κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά (παγωμένη από το ψυγείο) 1 συσκευασία (400 γρ) πραλίνα επιλογής σας Λίγα φουντούκια Εκτέλεση Για το παντεσπάνι 1) Σε ένα πολύ καθαρό και στεγνό μπολ βάζουμε τα ασπράδια των αυγών. Προσέχουμε να μην υπάρχει ίχνος κρόκου μέσα. Ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και τα χτυπάμε με το μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει μαρέγκα. Μόλις έχει φουσκώσει και πλέον στέκετε, κάνοντας κορυφές, σταματάμε το μίξερ και το αφήνουμε στην άκρη. 2) Έπειτα, σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε τους κρόκους μαζί με το ένα αβγό και την ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα, να ασπρίσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. 3) Μόλις συμβεί αυτό, κοσκινίζουμε μέσα στο μίγμα το αλεύρι μαζί με την baking powder. Ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις με μια σπάτουλα, από έξω προς τα μέσα. Ώστε να μην χαθεί ο όγκος του μίγματος. 4) Τέλος προσθέτουμε σε δυο δόσεις την μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά πάλι με κυκλικές και κοφτές κινήσεις, ώστε να πάει παντού και να ομογενοποιηθεί. 5) Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί φούρνου και απλώνουμε μέσα το μίγμα. Θέλουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια και να είναι όλο το μίγμα κατανεμημένο ισομερώς. 6) Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, για περίπου 15 λεπτά. Θα πάρει ένα ωραίο χρυσάφι χρώμα. 7) Όσο ψήνεται το παντεσπάνι μας στον φούρνο, ανοίγουμε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας στον πάγκο μας. Πασπαλίζουμε την πετσέτα με άχνη ζάχαρη σε όλη της την επιφάνεια. ΠΡΟΣΟΧΗ Οι πετσέτες κουζίνας που χρησιμοποιούμε για τα γλυκά μας πρέπει να είναι πλυμένες με απορρυπαντικό δίχως άρωμα και στεγνωμένες καλά. Δεν πρέπει να είναι ξεπλυμένες με μαλακτικό γιατί αυτό μπορεί να αφήσει άρωμα στα γλυκά μας. 8) Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο το παντεσπάνι, κατευθείαν το αναποδογυρίζουμε στην πετσέτα. Βγάζουμε με προσοχή όλη την λαδόκολλα. Έπειτα, αρχίζουμε να τυλίγουμε το παντεσπάνι με την πετσέτα. Εδώ όμως προσέχουμε, διότι γυρνάμε την μεγάλη (σε μήκος) πλευρά του παντεσπανιού. Ώστε να βγει και μεγάλος ο κορμός μας. Σιγά σιγά γυρνάμε όλο το παντεσπάνι, ενώ η πετσέτα βρίσκεται στο εσωτερικό, ώστε να μην μας κολλήσει. 9) Μόλις έχει τυλιχθεί όλο το παντεσπάνι, το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά. Για την κρέμα-γέμιση 1) Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα 400 γρ από τα 600 γρ, παγωμένης κρέμας γάλακτος με 35% λιπαρά. Μέχρι να κάνουμε μια ωραία σφιχτή σαντιγί. 2) Έπειτα, αφήνουμε αυτή την σαντιγί στο ψυγείο. 3) Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα υπόλοιπα 200 γρ από την κρέμα γάλακτος, μαζί με 1 κ.σ πραλίνα. Μέχρι να γίνουν μια ωραία ελαφριά σαντιγί σαν κρέμα. Σύνθεση 1) Μόλις έχει παγώσει το παντεσπάνι, το ανοίγουμε και βάζουμε μια στρώση πραλίνα φουντουκιού σε όλη του την επιφάνεια. 2) Έπειτα, παίρνουμε την σοκολατένια κρέμα-σαντιγί που φτιάξαμε, και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του παντεσπανιού. Αφήνουμε ένα κενό στο κάτω μέρος, έτσι ώστε όταν θα ρολάρουμε τον κορμό να μην βγει έξω η κρέμα. 3) Αρχίζουμε να γυρνάμε τον κορμό με προσοχή, όπως κάναμε και όταν τον κλείναμε στην πετσέτα. 4) Παίρνουμε μια σακούλα (κορνέ) ζαχαροπλαστικής και της βάζουμε οδοντωτή μύτη. Βάζουμε μέσα την λευκή σφιχτή σαντιγί που χτυπήσαμε. 5) Με σταθερές κινήσεις κάνουμε λωρίδες κατά μήκος όλου του κορμού. Θα φαίνεται σαν ξύλο. Tip Εάν δεν έχουμε κορνέ ζαχαροπλαστικής, απλώνουμε την σαντιγί με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια και κάνουμε γραμμές με ένα πιρούνι. 6) Διακοσμούμε τον κορμό μας με τρίμμα σοκολάτας και λίγα φουντούκια. Τον βάζουμε στο ψυγείο και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά για 1 ώρα. Τέλος, αφού κρυώσει καλά κόβουμε και απολαμβάνουμε! Καλή επιτυχία!

Πηγή: https://designmagazine.gr/evkolos-xristoygenniatikos-kormos-me-pralina/

video: Γιάννος Βαλιάνος

 

Design Magazine

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου