Σελίδες

Όροι χρήσης

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Κουραμπιέδες που δεν Xρειάζονται Δάγκωμα /Λιώνουν! (Χωρίς Μπέικεν)

Υλικά για 75 κομμάτια

 800 γρ αλεύρι Γ.ο.χ 

200 γρ ζάχαρη άχνη 

500 γρ βούτυρο τύπου Κερκύρας (σε θερμοκρασία δωματίου) 

2 βανιλίνες 

100 γρ αμύγδαλο φιλέ

300 γρ ζάχαρη άχνη 

1 κτσ κορν φλάουρ 

ΕΚΤΈΛΕΣΗ 

Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα ταψάκι βάζουμε να καβουρδίσουμε τα αμύγδαλα φιλέ στον φούρνο στους 170 C για 7 λεπτά. 

Συνεχίζουμε και αφού έχουμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 3-4 ώρες το βάζουμε και το χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ μαζί με την ζάχαρη άχνη για περίπου 10 λεπτά. 

Βγάζουμε τα αμύγδαλα από τον φούρνο και τα βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη διότι θα πρέπει να ναι κρύα όταν τα ρίξουμε μέσα στο μείγμα. 

Μόλις περάσουν 10 λεπτά και αφού έχουμε αφήσει τα αμύγδαλα στην κατάψυξη για να κρυώσουν τα βγάζουμε και μαζί με τις βανιλίνες τα ρίχνουμε μέσα στο μίξερ. 

Συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη 1 λεπτό. Μετά από ένα λεπτό παίρνουμε το μείγμα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι Γ.Ο.Χ περνώντας το από σίτα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ όχι με τα χέρια μας. Μόλις το ρίξουμε όλο το αλεύρι μετράμε 20 γρ για να ναι ο κάθε κουραμπιές και αφού το κάνουμε μπαλάκι πολύ απαλά με τις παλάμες μας(φοράμε γάντια γιατί τα χέρια μας είναι ζεστά)πατάμε λίγο στην μέση τον κάθε κουραμπιέ και τον βάζουμε στο ταψί. 

Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλους τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-13 λεπτά στους 170 C. Αφού τους ψήσουμε όλους τους αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τους πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη μαζί με μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ. 

Τους πασπαλίζουμε όλους και οι κουραμπιέδες είναι έτοιμη τόσο νόστιμοι και αφράτοι που κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα!!

Φέτος τα Χριστούγεννα οι κουραμπιέδες σας θα ναι οι καλύτεροι από όλους!!

Καλή σας επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου