links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

«Η ΕΥΓΟΝΙΚΗ ΤΩΝ… ΑΘΛΙΩΝ!». [Γράφει ο Μπάμπης Κ.Μώκος]

Γράφει ο Μπάμπης Κ.Μώκος

«Αυτός πού σκοτώνει από εγωισμό,σκοτώνει λίγο.
Από φιλοδοξία, πολύ.Από ιδεολογία τερατωδώς!».-
 Jean Rostand,1894-1977.  -  Γάλλος φιλόσοφος.
Η χώρα σε πραγματικότητα οικονομικής και πολιτικής… κατάθλιψης. Η καθημερινότητα του κόσμου σε τέλμα. Παράνοια!,απογοήτευση,αγωνία,υπομονή,αβεβαιότητα,αναμονή,φτωχοποίηση και φόβος. Κάτι που θυμίζει «Πράσινο Μίλι». Το ΕΚΑΣ κομμένο. Στη ΔΕΗ,στον λογαριασμό,η τιμή της πραγματικής κατανάλωσης ρεύματος κάτω από τον μισό του συνολικού λογαριασμού. Τα υπόλοιπα επιβαρύνσεις. (Γιατί; Από ποιους; Για ποιους; Ως πότε;). Να σού’ρχεται εγκεφαλικό!.
Όπου νά’ναι,οσονούπω καταφθάνει και επαυξημένο και ο ΕΝΦΙΑ (θα συμπεριλαμβάνονται πλέον και τα αγροτεμάχια,τα…κατσικοχώραφα,τα…κοτέτσια,τα…μαντριά,τα… βουνά και τα…λαγκάδια! ). Ρυθμίσεις διηνεκείς (;),απαράδεκτες και αλυσιτελείς.

Οι εισφορές αλληλλεγγύης επαυξημένες ,και τέλος,ο ΕΦΚΑ. Πραγματικό μπάχαλο. Εδώ χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα! Πας να γράψεις φάρμακα και δεν σε βρίσκουν στον ΕΦΚΑ. Τσιμπιέσαι! αν ζεις,αν υπάρχεις και τρελαίνεσαι.(Προχειρότητα,σύγχυση, όλα …μαντάρα!).

Στα ασφαλιστικά,στις εισφορές, ο αγροτικός κόσμος,απορημένος και εκνευρισμένος,σε αδιέξοδο. Μπλέκουν φορολογικά τον ΟΑΕ με τον ΟΓΑ. Κι’από την άλλη,τα μαντάτα μαύρα, κατάμαυρα! : Το αφορολόγητο στα 5600!. Και δεν τολμούν να θυμίσουν στον φτωχό πολίτη πως αν φθάσει εκεί το αφορολόγητο,τότε λόγω των τεκμηρίων, θα πληρώνουν ακόμα και οι άνεργοι,οι…άστεγοι! Η …ευθανασία των φτωχών! Η κοινωνία απηυδυσμένη και κουρασμένη,από την εισπρακτική λαίλαπα. Ζωή…ρυθμίσεων,υπορυθμίσεων και…επιδομάτων,γλίσχρα και βορβορώδης. Ανυπόφορη…τοξικότητα. Εξαθλίωση.

Κοροϊδία,περικοπές,πειράματα με «προσωπικές διαφορές» και οι συντάξεις στα τάρταρα.35%,λέει, μεσοσταθμικά οι μειώσεις. Η πείνα θερίζει. Η πραγματική οικονομία στην…εντατική. Η Ελλάδα λιμοκτονεί. (Μόνο το 1ο τρίμηνο του 2017, η κατανάλωση γάλακτος και ψωμιού έπεσαν κάτω από 6%,για πρώτη φορά στα χρονικά!.). Του λιναριού τα πάθη. Αρμαγεδώνας!.

Μια κυβέρνηση που κυνηγά την…ουρά της και κατασκευάζει καθημερινά εχθρούς. Ηρωικά Σαββατοκύριακα και,δηλώσεις ενδοτόνωσης, Port parols,εσωτερικά…μασάζ,φάμπρικες εξεταστικών,παρελθοντολογία και…πέρα βρέχει. Όλα στον…κλήδονα. Ηδονοθήρες της εξουσίας,που δεν αντιλαμβάνονται τον βασικό κανόνα στην όποια διαπραγμάτευση: Είσαι αδύναμος και όσο καθυστερείς την όποια συμφωνία, μοιραία γίνεσαι πιο ευάλωτος και πιο υποχωρητικός.

Υπέρμαχοι θεσμικής ιδεολογικοφανούς  δυσπιστίας στο εσωτερικό,λάτρεις του σύνδρομου των Μηλίων και του «ός μη μεθ’ημών,άρα καθ’ημών»,πηγαινοέρχεστε,διαπραγματεύεστε,θεωρητικολογείτε,λεονταρίζετε (ακόμα) και τελικά «τους αναστεναγμούς θα τους βγάλει ο…Θόδωρος!»,δηλαδή ο λαός,ο κόσμος. «Ο,τι του φανεί του… λωλοστεφανή» που λέει και η λαϊκή θυμοσοφία. Ιλαροτραγωδία!. Και η μεσαία τάξη από την φάση της απαισιοδοξίας στη φάση της απελπισίας. Από το «Δεν πληρώνω»,φθάσαμε στο «Δεν κληρονομώ!».

Πασχίζετε λέει να ολοκληρώσετε την αξιολόγηση. Και ξεχνάτε πως ο μέγας,ο μέγιστος…αξιολογητής των πεπραγμένων σας είναι και θα είναι,εν τέλει ο ελληνικός λαός. Και τότε θα φανεί «πόσα …απίδια χωρά ο σάκος!».-

Εδώ δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Η δεν έχετε συναίσθηση του δημοσιονομικού παρονομαστή η δεν μπορείτε ηθελημένα να καθυποτάξετε το ιδεολογικό σας συναίσθημα,οπότε και αδυνατείτε να αποσυμπιέσετε την αδυναμία εξεύρεσης λύσης. Και στην μία περίπτωση και στην άλλη επιδεικνύετε αδράνεια που δεν οδηγεί σε εκτόνωση της αβεβαιότητας.

Σε εποχή ευδιάκριτης οικονομικής και πολιτικής περιδίνησης ορισμένοι μιλούν ακόμα και για εκλογές. Να το πούμε και να ακουστεί δυνατά και καθαρά: Εκλογές θα γίνουν όταν η…πλάτη που στηρίζει τον τοίχο θα ρίξει τον τοίχο. Ήδη ο τοίχος αρχίζει να…κουνιέται!

Εξακολουθώ να αναρωτιέμαι πού το πάτε; Γιατί αυτό που κάνετε είναι τακτικισμός. Σύρσιμο διαρκείας,η λογική του αδιανόητου, «Η Ευγονική των …Αθλίων».

Τίποτα παραπάνω,τίποτα παρακάτω.

Δυστυχώς!...
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE