links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Επιδημία γαστρεντερίτιδας στην Ελλάδα – Προειδοποίηση από το ΚΕΕΛΠΝΟ

gastrenteritida-1300.jpg
Πολλά είναι τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα. Μάλιστα οι υγειονομικές υπηρεσίες καταγράφουν αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης της ιογενούς γαστρεντερίτιδας την τρέχουσα περίοδο, με το ΚΕΕΛΠΝΟ να κάνει λόγο για επιδημία της νόσου τη χειμερινή περίοδο.

«Η ιογενής γαστρεντερίτιδα είναι μια εντερική λοίμωξη που οφείλεται σε διάφορους ιούς. Οι συχνότεροι από αυτούς είναι οι νοροϊοί, οι ροταϊοί και οι αδενοϊοί (τύποι 40 και 41).
Τα κύρια συμπτώματα της ιογενούς γαστρεντερίτιδας είναι οι διάρροιες (συνήθως υδαρείς) και οι έμετοι. Οι ασθενείς μπορεί επίσης να παρουσιάσουν ναυτία, πόνο και κράμπες στην κοιλιά, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους, κόπωση, ρίγη και σπανιότερα πυρετό.
Ο πυρετός είναι κατά κανόνα χαμηλός. Στην πλειονότητα των ατόμων τα συμπτώματα είναι ήπια και υποχωρούν χωρίς να απαιτείται η επίσκεψη στο γιατρό.

Αύξηση της συχνότητας εμφάνισης γαστρεντερίτιδας από ιούς τη χειμερινή περίοδο 2016-2017.
Σύμφωνα με πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα, υπάρχουν ενδείξεις για αύξηση της επίπτωσης των σποραδικών κρουσμάτων και επιδημιών από ιούς τις τελευταίες εβδομάδες, στη Χώρα μας», αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ

http://www.eleftherostypos.gr/ygeia-epistimi/65323-epidimia-gastrenteritidas-stin-ellada-proeidopoiisi-apo-to-keelpno/ 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE