links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: «Όσοι ασφαλισμένοι έχουν υποστεί ζημία θα επωφεληθούν από την εξάμηνη αναστολή εισφορών»

konstantopoylos.jpg
Συζητήθηκε χθες η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, προς την Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου με θέμα τις ασφαλιστικές διευκολύνσεις σε επιχειρήσεις, εργοδότες ή ασφαλισμένους των Δημοτικών Ενοτήτων Ναυπάκτου και του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου μετά τις πλημμύρες στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2016. 
Ο κ. Κωνσταντόπουλος κατά την εισήγησή του ανέφερε ότι με τις υπ’ αριθμ. 1160/2016 και 1159/16 αποφάσεις του  Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών δόθηκε παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών φυσικών προσώπων και οντοτήτων που έχουν την κύρια κατοικία ή την έδρα τους στις πληγείσες περιοχές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, δεν δόθηκαν αντίστοιχες διευκολύνσεις από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές, όπως είχε γίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις σε άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίες πρόσφατα αντιμετώπισαν καταστροφικά φυσικά φαινόμενα και κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τονίζοντας ότι πολλοί που έχασαν τη ρύθμιση στο τέλος Οκτωβρίου, από την μετέπειτα αδράνεια του Υπουργείου, αντιμετωπίζουν ακόμη και ποινικές ευθύνες αλλά και τον κίνδυνο κατασχέσεων από το Δημόσιο, εφόσον απεδείχθησαν ασυνεπείς, ζήτησε να εκδοθεί άμεσα υπουργική απόφαση για εξάμηνη παράταση με αναδρομική ισχύ, ώστε να συμπεριλάβει τους πληγέντες.

Ολοκληρώνοντας, την εισήγησή του ζήτησε η κυβέρνηση να μεριμνήσει για την υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας προκειμένου οι πληγείσες περιοχές να μην βρίσκονται εκτεθειμένες σε τέτοιου είδους καταστροφικά φαινόμενα.

Ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος απαντώντας στον κ. Κωνσταντόπουλο ανέφερε ότι περιμένουν να αποφανθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για το ποιες είναι οι επιχειρήσεις αυτές που έχουν υποστεί ζημιές ώστε να υπάρξουν διευκολύνσεις ως προς αυτές. 
Δεσμεύτηκε, δε, ότι με την ολοκλήρωση της οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών από την Περιφέρεια, όσοι ασφαλισμένοι έχουν υποστεί ζημία θα επωφεληθούν από την 6μηνη αναστολή εισφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE