Από valtosprovince.com |
Ανάβουμε κάρβουνα και ετοιμάζουμε τις σούβλες μας για ένα παραδοσιακό μεζέ σκέτο λουκούμι. Σουφλιμάς ή αλλιώς κοντοσούβλι, όπως συνηθίζουν να
το λένε στις μέρες μας. Ένα ψητό κρέας που παλιά το συνήθιζαν στις
γιορτές των Χριστουγέννων δίπλα στο τζάκι.
Η διαδικασία είναι απλή και τα υλικά λίγα, η γεύση όμως δεν περιγράφεται. Λοιπόν έχουμε και λέμε, αναλόγως με τη σούβλα που θα χρησιμοποιήσουμε χρειαζόμαστε και την κατάλληλη ποσότητα κρέατος. Ο σουφλιμάς γίνεται με πρόβειο ή χοιρινό κρέας, ανάλογα τα γούστα μας.
Η διαδικασία είναι απλή και τα υλικά λίγα, η γεύση όμως δεν περιγράφεται. Λοιπόν έχουμε και λέμε, αναλόγως με τη σούβλα που θα χρησιμοποιήσουμε χρειαζόμαστε και την κατάλληλη ποσότητα κρέατος. Ο σουφλιμάς γίνεται με πρόβειο ή χοιρινό κρέας, ανάλογα τα γούστα μας.
Διαλέγουμε ψαχνό κρέας, με το λίπος του, έτσι όταν ψήνετε να κρατά μέσα και τους χυμούς
του, κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια. Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη είναι τα
μόνα καρυκεύματα που χρειάζονται. Οι σωστές ποσότητες όμως, είναι αυτές
που σίγουρα θα κάνουν τη διαφορά, μαζί με το μαεστρικό ψήσιμο πάντα.
Το μόνο που μένει είναι καλοί φίλοι, καλό κρασί και ιστορίες από τον Βάλτο!
Το μόνο που μένει είναι καλοί φίλοι, καλό κρασί και ιστορίες από τον Βάλτο!
Πηγή: www.valtosprovince.com
Δες και αυτό: Παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη κοτόσουπα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου