links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Δημοπρατείται τον Ιούλιο το μεγάλο αρδευτικό έργο στην Αμφιλοχία.

Με αφορμή την επίσκεψη του Κ. Καραμανλή στην περιοχή, αξίζει να σημειωθεί ότι από το Υπ. Υποδομών ανακοινώθηκε ότι προχωρά άμεσα και η κατασκευή δικτύου άρδευσης και αποστράγγισης για την εξυπηρέτηση αγροτικής περιοχής συνολικής έκτασης 38.000 στρεμμάτων σε Αμβρακία, Αμφιλοχία και Βάλτο.

Το έργο, προϋπολογισμού 64,5 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αναμένεται η δημοπράτηση έως τον Ιούλιο, καθώς αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται η διαδικασία των απαλλοτριώσεων. 

Η ανακοίνωση του Υπουργείου επιβεβαιώνει πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ του ΑγρίνιοCulture.gr από τις 7 Μαρτίου, αναφορικά με τη δημοπράτηση του έργου αυτού.

Το έργο έχει βέβαια κατά βάση εγγειοβελτιωτικό και αρδευτικό χαρακτήρα, ωστόσο περιλαμβάνει και παρεμβάσεις με αντιπλημμυρικό αποτύπωμα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προτείνονται μαζί με το κύριο αρδευτικό έργο και έργα διευθέτησης στα τμήματα των εξής ρεμάτων: ρέμα Μποτόκος – Τάφρος Τ2, ρέμα Μπούτσι – Τάφρος Τ6, παλαιά κοίτη Κρικελοπόταμου (εκβολή στον Αμβρακικό) – Τάφρος Τ7 και Κρικελοπόταμος (εκβολή στη λιμνοθάλασσα Κατάφουρκου) – Τάφρος Τ8 συνολικού μήκους 6.531 μ. Στην περιοχή Αμβρακίας, προτείνεται να κατασκευαστεί (αποχετευτικό και αποστραγγιστικό δίκτυο, σχετικά περιορισμένο) στις χαμηλές περιοχές στην νότια και βόρεια απόληξη της λίμνης Αμβρακίας. Αυτές οι παρεμβάσεις ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι περιορίζονται στα πεδινά τμήματα του Δήμου Αμφιλοχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE