links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Αναγκαία η επιτάχυνση και ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Την ικανοποίησή τους για την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, και του Υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς και για την εξέλιξη των εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο - Αμβρακία, εξέφρασαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Θανάσης Μαυρομμάτης, που παραβρέθηκαν στη σημερινή επίσκεψη και είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τη συνεργασία του Υπουργείου με την Περιφέρεια, με στόχο τη δρομολόγηση και υλοποίηση και άλλων έργων που έχει ανάγκη η περιοχή.

«Ένα πολύπαθο έργο που εκκρεμεί για πολλά χρόνια έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία και μόνο χαρά δημιουργεί το γεγονός ότι το Άκτιο - Αμβρακία τρέχει πιο γρήγορα από τα συμβατικά χρονοδιαγράμματα» τόνισε η κ. Σαλμά, προσθέτοντας τα εξής: «Ωστόσο, η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας μεγάλος νομός με σημαντικές ακόμα ανάγκες και ελλείψεις. Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από τον κ. Υπουργό ότι μέσα στο καλοκαίρι θα δημοπρατηθεί και το πολύ σημαντικό έργο άρδευσης και αποστράγγισης ολόκληρης της περιοχής του Βάλτου και της Αμφιλοχίας, ενώ πρέπει να επιταχύνουμε και μία σειρά ακόμα έργων προκειμένου οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας να απολαμβάνουν σύγχρονες υποδομές και ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση προς κάθε περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, για παράδειγμα, ο οδικός άξονας από τον Αστακό μέχρι το Αγρίνιο και από το Αγρίνιο μέχρι το Καρπενήσι, αποτελεί ένα έργο εξαιρετικής αναπτυξιακής σημασίας, όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά για το σύνολο του δυτικού άξονα. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με το υπουργείο για να δίνουμε λύσεις που εκκρεμούν επί πολλά χρόνια…».

Από την πλευρά του, ο κ. Μαυρομμάτης, ανέφερε: «Κάθε φορά που η κεντρική εξουσία συνεργάζεται με την αυτοδιοίκηση, με κοινό στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη, μόνο θετικά αποτελέσματα παράγονται προς όφελος της κοινωνίας. Κατά τη διάρκεια της θητείας μας ως περιφερειακή Αρχή έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να συνεργαζόμαστε, αλλά και να διεκδικούμε με σχέδιο και επιχειρήματα, προκειμένου ο τόπος μας να γίνεται καλύτερος. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών είχε την ευκαιρία σήμερα να δει από κοντά την εξέλιξη των εργασιών σε ένα πολύ σημαντικό οδικό έργο, αλλά και να ακούσει την τοπική κοινωνία και τους φορείς της. Χωρίς μεγάλα λόγια, προχωράμε με γοργά βήματα για να επουλώσουμε τις πληγές του παρελθόντος και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας. Η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας παραγωγικός και συγκοινωνιακός κόμβος μεταξύ κεντρικής και νότιας Ελλάδας, όπως και μεταξύ της ανατολικής Ελλάδας και των νησιών του νοτίου Ιονίου. Και πρέπει να αναδείξει αυτή τη σημαντική γεωγραφική θέση της…».

Σημειώνεται ότι εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παραβρέθηκαν επίσης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος/Βοηθός Περιφερειάρχη, Μιχαήλ Γούδας, ο προϊστάμενος Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΔΕ, Χρήστος Καραγιάννης, κ.ά..

www.pde.gov.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE