links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με λεμόνι για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. (video)

ΞΕΜΑΛΛΙΑΣΜΕΝΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ!!! 


Ένας απίστευτος συνδυασμός καθαρών και δυνατών γεύσεων.. Ένα δροσερό και αέρινο γλυκό που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει.. Απολαύστε το!!!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
καταιφι 250 γρ. φύλλο
βούτυρο 110 γρ. αγελάδος λιωμένο
 
► ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ζάχαρη  334 γρ.
νερό 230 ml
βανίλια 1 κάψουλα
κανέλα 2 πρέζες σκόνη

►ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
αβγά 4
βούτυρο 240 γρ αγελάδος
λεμονάδα 400 ml σπιτική
ζάχαρη 160 γρ.
κορν φλάουρ 4 κ γλυκού γεμάτα
κανέλα 3 πρέζες σκόνη
 
►ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
 κρέμα γάλακτος 200 ml παγωμένη χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί η’ενα φάκελο Γκαρνι ζαχαροπλαστικής με 200 γρ.γάλα
κανέλα λίγη πασπαλισμένη
κοντιτα λεμονιού προαιρετικά λίγη  


Μέθοδος Εκτέλεσης

Ξάνουμε με τα δάχτυλά μας πολύ καλά το φύλλο καταΐφι να αφρατέψει και το τοποθετούμε σε ταψί Νο 32 επι 25
Περιχύνουμε επάνω του το λιωμένο βούτυρο και με τα χέρια μας το ανακατεύουμε πολύ καλά να ποτιστεί όλο το φύλλο. Το στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι  και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.

Όσο ψήνεται το καταιφι ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας όλα τα υλικά σε κατσαρολίτσα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και σταματάμε. Από την ώρα του βρασμού κρατάμε 3-4 λεπτά και το κατεβάζουμε από την φωτιά.

Σιροπιάζουμε ομοιόμορφα  το καταΐφι μόλις βγει από το φούρνο και το αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι του.

Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε τα αυγά τα χτυπάμε με το σύρμα, και κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για την κρέμα, εκτός της κανέλας.

Τα ανακατεύουμε όσο μπορούμε να λιώσουν ελαφρά και τοποθετούμε το κατσαρολάκι στην εστία της φωτιάς και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δούμε την κρέμα μας να πήζει. Δεν θα πήξει πάρα πολύ όσο είναι στην φωτιά, αλλά όταν θα κρυώσει.

Αφού δούμε ότι η κρέμα μας είναι έτοιμη τότε ρίχνουμε την κανέλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της.

Παίρνουμε ατομικά μπολάκια και μοιράζουμε το σιροπιασμένο καταΐφι στα μπολ για βάση.
Πάνω από το καταΐφι μοιράζουμε την κρέμα λεμόνι αφήνοντας περιθώριο για να βάλουμε την σαντιγί.
Με κορνε γαρνίρουμε το κάθε μπολ με την σαντιγί,πασπαλίζουμε με ελάχιστη κανέλα,και ψιλοκομμένη κοντιτα λεμονιού.

Παγώνουμε το γλυκό μας και απολαμβάνουμε την δυνατή, δροσερή γεύση του στον ουρανίσκο μας.



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE