links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Με 300 άτομα οι δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων από την 1η Ιουλίου.

Τι ισχύει με τον χορό στο γλέντι

Οι δεξιώσεις σε γάμους και βαφτίσεις μπορούν να γίνονται με 300 άτομα - καλεσμένους από την 1η Ιουλίου 2021, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αλλαγές στον αριθμό των καλεσμένων στις δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων ανακοινώθηκαν χθες Τετάρτη 9 Ιουνίου κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτών από τους Νίκο Χαρδαλιά και Βασίλη Κικίλια. Έτσι, από την  1η Ιουλίου 2021 οι γάμοι και οι βαφτίσεις μπορούν να γίνονται με 300 άτομα - καλεσμένους στις δεξιώσεις, από 100 που ήταν ως τώρα.

Αυτό ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασε όλες τις αλλαγές σε ωράριο - απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσική στην εστίαση.

Αυτήν τη στιγμή όλοι οι γάμοι και οι βαφτίσεις γίνονται με 100 άτομα -μέτρο το οποίο δεν αλλάζει μέχρι την 1η Ιουλίου. Οι αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες που έχουν κτήματα και catering ήταν έντονες. Σε δηλώσεις του στην ATHENSVOICE ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Γάμων και Catering (ΕΝΙΚΚ) Κωνσταντίνος Καραμήτσος είχε κάνει λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά στην εστίαση, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο όριο των 100 ατόμων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται η μουσική και ο χορός στο γλέντι, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέες ακυρώσεις και αναβολές.

Παράλληλα, έντονος ήταν ο προβληματισμός από ζευγάρια που σχεδίαζαν τον γάμο ή τη βάφτιση το φετινό καλοκαίρι, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις ο αριθμός των ατόμων που ήθελαν να καλέσουν στη δεξίωση και στο γλέντι, ξεπερνούσε κατά πολύ τα 100 άτομα.

Τα πρόστιμα για τη μουσική στην εστίαση - Τι ισχύει με τον χορό στο γλέντι

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς για τα πρόστιμα με τη μουσική στην εστίαση, ο χορός δεν επιτρέπεται στο γλέντι και στη δεξίωση.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η μουσική επιστρέφει στην εστίαση: α) αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους και β) με καθήμενους πελάτες, οι καλεσμένοι σε δεξίωση γάμου ή βάφτισης δεν μπορούν να χορέψουν.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων διευκρίνισε σε περίπτωση που διαπιστωθεί σε έλεγχο παραβίαση του συγκεκριμένου μέτρου που αφορά στη μουσική στην εστίαση, τότε οι παραβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα και κυρώσεις. 

Αναλυτικά:

  1. Επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση
  2. Αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε περίπτωση που διαπιστωθεί δεύτερη παράβαση στην ίδια επιχείρηση.

Athens Voice
Πηγή: www.athensvoice.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE