links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Η αναβίωση του Hummer είναι πλέον γεγονός! [video]

Μιχάλης Κατωπόδης Επικοινωνία

Στην αμερικάνικη Μέκκα του αυτοκινήτου, στο Ντιτρόιτ, η GM είχε σήμερα την παρουσίαση του νέου Hummer EV, που θα κυκλοφορήσει το 2023 σε δύο εκδόσεις, SUV και pickup. 

Αυτό που ξεκίνησε κάποτε ως όχημα στρατιωτικών προδιαγραφών, μας χάρισε πρακτικά δύο επιβατικά μοντέλα, τα Η2 και Η3, μέχρι τη στιγμή που η εταιρία χρεοκόπησε, το 2009. Τώρα η GM επαναφέρει τη Hummer στο προσκήνιο, με ένα μοντέλο εξίσου θηριώδες με το Η2 αλλά σαφώς πιο εξελιγμένο και εντυπωσιακό. 

Βασισμένο στη νέα πλατφόρμα Ultium του ομίλου, φιλοδοξεί να γίνει το ικανότερο και πιο ανταγωνιστικό supertruck του πλανήτη. Ξεκινώντας από το ηλεκτρικό του κύκλωμα, θα είναι τεχνολογίας 800V (εκτός της βασικής έκδοσης που θα παραμένει στα 400V). Αντίστοιχα και η αυτονομία του θα κυμαίνεται, ανάλογα με την έκδοση, από 400 έως πάνω από 482 km. 

Τα νούμερα δείχνουν πιο εντυπωσιακά όταν μιλάμε για ισχύ. Στις δύο πρώτες εκδοχές του, Hummer EV2 και EV2X, θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, συνολικής απόδοσης 625 PS και 10.033 Nm, ενώ στις τρεις επόμενες εκδόσεις, EV3X, EV Edition 1 και Edition 1 with available Extreme Off-Road Package, η ισχύς ανεβαίνει στους 830 ίππους και η ροπή στα 15.592 Nm! Εδώ υπάρχει μία μικρή παγίδα, καθώς η εταιρία, προφανώς για λόγους εντυπωσιασμού, αναφέρει τη ροπή στους τροχούς και όχι αυτή στον άξονα. Παρόλα αυτά και πάλι μιλάμε για κάποιο τετραψήφιο νούμερο ροπής. 

Αναφορικά με την επιτάχυνση, παρά τον όγκο του αυτοκινήτου, τα πρώτα 100 km/h θα έρχονται από στάση σε 3,5 sec. Αυτό τουλάχιστον στο SUV, καθώς η αντίστοιχη τιμή για το pickup θα είναι στρογγυλά τα τρία sec! Και όχι, δεν είναι για κάποιο λόγο ελαφρύτερο το δεύτερο. Είναι απλά πιο ισχυρό, με κινητήρες που αγγίζουν τα 1.000 PS, έτσι ώστε όταν περάσει στην παραγωγή να κοιτάζει αφ’ υψηλού το Cybertruck της Tesla. 

Κατά τα άλλα, όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί, ένα εντυπωσιακό στοιχείο έχει να κάνει με την ενεργητική τετραδιεύθυνση, που επιτρέπει σε ένα όχημα με μεταξόνιο 126,7 ίντσες (3.218 mm) να έχει κύκλο στροφής μόλις 10,8 μέτρα. Ακόμα καλύτερα, με το σύστημα crabwalk μπορεί να κινείται και διαγώνια, όπως οι κάβουρες! 

Φυσικά, οι θηριώδεις τροχοί 22 ιντσών με τις πνευματικές αναρτήσεις που μπορούν να σηκώσουν το αμάξωμα κατά 15,2 εκατοστά, το eLocker μπροστά, η ενίσχυση του πατώματος και μία σειρά ακόμη εκτός δρόμου χαρακτηριστικά, το καθιστούν κορυφαίο -σύμφωνα με την εταιρία- στην κίνηση εκτός δρόμου. Εδώ αξίζει να αναφερθούμε στο σύστημα UltraVision, που αποτελείται από 17 διαφορετικές κάμερες (18 στο pickup) για να βλέπει ο οδηγός τα πάντα, που πατάει και τι βρίσκεται γύρω του. 


Ανάλογα προχωρημένο είναι και το εσωτερικό του αυτοκινήτου, με ψηφιακή οθόνη οργάνων 12,3 ιντσών και μία ακόμα μεγαλύτερη, 13,4 ιντσών για το infotainment. Φυσικά θα περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά, όπως την τελευταία έκδοση του Super Cruise, προγράμματος αυτόνομης οδήγησης. Η οροφή του αποτελείται από αποσπώμενα panels, που μπορεί κανείς να τα απομακρύνει το καλοκαίρι, ενώ για τον ήχο φροντίζει ένα σύνολο της Bose, με 14 ηχεία. 

Όσο για την τιμή, θα ξεκινάει στις ΗΠΑ από τα 80.000 δολάρια (περίπου 68.000 ευρώ) και θα ανεβαίνει πάνω από τα 110.000 (αντίστοιχα 93.000 ευρώ). Αναμφίβολα μιλάμε για ένα μοντέλο πληθωρικό σε όλα του. για όσους λοιπόν ενδιαφέρονται, υπομονή δύο χρόνια ακόμα.  

Αρχική
Πηγή: www.drive.gr


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE