Στην Αιτωλοακαρνανία, από άκρη σε άκρη, οι νοικοκυρές ειδικεύονται στις χειροποίητες πίτες οι οποίες έχουν την τιμητική τους χειμώνα-καλοκαίρι με κάθε λογής γέμιση.
Εκτός από λάχανα, σπανάκι, κολοκύθι, στη περιοχή μας συνηθίζεται και το γέμισμα με μακαρόνια που σε συνδυασμό με το τραγανό φύλλο προκαλεί μια γαστρονομική έκρηξη στον ουρανίσκο μας.
Πρόκειται για μια ελαφριά πίτα που είτε αποτελεί κυρίως γεύμα, είτε ένα συνοδευτικό έδεσμα. Οπότε όταν δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε, επιλέξτε αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή και είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα καταφέρετε να προκαλέσετε γευστικό… ντελίριο τόσο στους καλεσμένους, όσο και στα παιδιά που λατρεύουν τα μακαρόνια.
Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι αγνά υλικά, έναν ξύλινο πλάστη για το παραδοσιακό άνοιγμα φύλλου, ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί και μια καλή φωτιά στο ξυλόφουρνο.
Εκτός από λάχανα, σπανάκι, κολοκύθι, στη περιοχή μας συνηθίζεται και το γέμισμα με μακαρόνια που σε συνδυασμό με το τραγανό φύλλο προκαλεί μια γαστρονομική έκρηξη στον ουρανίσκο μας.
Πρόκειται για μια ελαφριά πίτα που είτε αποτελεί κυρίως γεύμα, είτε ένα συνοδευτικό έδεσμα. Οπότε όταν δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε, επιλέξτε αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή και είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα καταφέρετε να προκαλέσετε γευστικό… ντελίριο τόσο στους καλεσμένους, όσο και στα παιδιά που λατρεύουν τα μακαρόνια.
Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι αγνά υλικά, έναν ξύλινο πλάστη για το παραδοσιακό άνοιγμα φύλλου, ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί και μια καλή φωτιά στο ξυλόφουρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου