ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Eμφανίστηκαν και φέτος τα φιδάκια της Παναγίας στην Κεφαλλονιά [εικόνες]

fidakia-tis-panagias
Ανακουφισμένοι νιώθουν οι Κεφαλλονίτες καθώς για άλλη μια χρονιά η παράδοση που θέλει από την γιορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο να εμφανίζονται τα φιδάκια της Παναγίας.

Σύμφωνα με το kefaloniamas.gr αργά το βράδυ του Σαββάτου κατά τις 10:30 μ.μ. κάτοικοι του χωριού εντόπισαν δύο φιδάκια της Παναγίας κοντά στα ερείπια του παλιού καμπαναριού του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρκόπουλο. (Παναγίας Λαγκουβάρδα).
Κάθε χρόνο οι πιστοί αναμένουν με αγωνία τα φιδάκια της Παναγίας και αν δεν εμφανιστούν πιστεύουν ότι κάτι κακό θα συμβεί. Μέχρι σήμερα δεν έχουν εμφανισθεί δυο φορές, τον Αύγουστο του 1940 σαν να προετοίμαζε για τον επικείμενο πόλεμο και τον Αύγουστο του 1953 που η Κεφαλονιά ισοπεδώθηκε από τους καταστροφικούς σεισμούς.

Από το έτος 1200μ.Χ. στο σημείο του παλαιού καμπαναριού από 6-15 Αυγούστου κάθε χρόνο, εμφανίζονται μετά την παράκληση της Παναγίας, φιδάκια με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, σταυρό βυζαντινό στο μέτωπο και την γλώσσα, αφή απαλή, ζεστή και συμπεριφορά φιλική.
Σύμφωνα με την παράδοση σε απόπειρα κατάληψης της τότε γυναικείας Μονής από πειρατές, εμφανίστηκαν φίδια, τα οποία έπλεξαν με τα σώματά τους φράχτη ανάμεσα στην Μονή και τους πειρατές, τους οποίους πανικόβλητους έτρεψαν σε φυγή.

Έκτοτε, σε ανάμνηση του γεγονότος, τα φιδάκια της Παναγίας εμφανίζονται θαυματουργικά μέχρι σήμερα.

Μέχρι τις 15 Αυγούστου αναμένεται να βγουν και άλλα φιδάκια στο Μαρκόπουλο καθώς και στα Αργίνια στην Κεφαλονιά.Βρείτε στο rizopoulospost.com ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα. Δείτε ο καιρός σήμερα. Διαβάστε σημερινές εφημερίδες.                        Kefalonia Mas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE