ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Συγκλονίζει η μαρτυρία αγρότη για τον αργό θάνατο ενός ακόμη σπάνιου γύπα (φωτο)

epi-gypas1
Έκοβα χορτάρια στο χωράφι μου και ξαφνικά ίσκιωσε ο τόπος ! Τρόμαξα !!! Ένα τεράστιο πουλί έκατσε δίπλα μου ! Έκανε μερικά βήματα…έσκυψε το κεφάλι του και άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα . 

Ίσως αν ήξερα που να πάρω ένα τηλέφωνο ….να το σώζαμε !”.  Λόγια του Ηλία Ντάλα από το Χρυσοβέργι που δεν ήξερε πως στην περιοχή μας υπάρχει αποικία γυπών. Βλέπετε τότε που τα παιδιά έπρεπε να ενημερώνονται για τον φυσικό κόσμο και το περιβάλλον που ζούσαν, δεν το φρόντισε κανείς !

Και να σκεφτεί κανείς πως από το προαύλιο του δημοτικού σχολείου Χρυσοβεργίου, άνετα θα μπορούσε να ύπαρξη μια υποτυπώδη θέση παρατηρήσεις αυτών των πουλιών τα οποία κατά τους μήνες Νοέμβριο έως και Απρίλιο κάνουν βόλτες σχεδόν πάνω από το σχολείο !

Τα παραπάνω περιγράφονται σε ανάρτηση του κ. Ακρίδα, κατοίκου της περιοχής, που το τελευταίο διάστημα έχει συλλέξει σημαντικό αριθμό από γύπες που έχουν πεθάνει  δηλητηριασμένοι στην περιοχή του Χρυσοβεργίου Αιτωλικού.

Οι φωτογραφίες του Ηλία Ντάλα είναι χαρακτηριστικές και αποτυπώνουν τον αργό θάνατο ενός ακόμη σπάνιου όρνεου στην περιοχή, που πλέον κινδυνεύουν με αφανισμό, αφου φέτος έχουν καταγραφεί πάνω από δέκα τέτοιες περιπτώσεις.

epi-gypas2 epi-gypas3 epi-gypas4 epi-gypas5

 Agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE