ΠΗΓΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ: www.daddy-cool.gr |
Μερίδες 10 - Προετοιμασία 10 min - Μαγείρεμα 15-20 min
Για την βάση θα χρειαστείτε:
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 5 αβγά
- 1 baking powder
- 2 βανίλιες
- 2 κ.σ. νερό
Για την κρέμα θα χρειαστείτε:
- 2 1/2 λίτρα γάλα
- 1 1/4 κούπας κορν φλάουρ
- 3 κούπες ζάχαρη
- 5 κροκάδια
- 2-3 βανίλιες
Για την επικάλυψη
- 200 γρ. εβαπορέ αδιάλυτο
- 200 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
-
Βάζετε σε μπολ όλα τα υλικά για τη βάση και τα χτυπάτε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά.
-
Αδειάζετε το περιεχόμενο του μπολ σε καλά βουτυρωμένο ταψί με διαστάσεις 40×35 εκ.
-
Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω-κάτω για ακριβώς 15 λεπτά.
-
Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.
-
Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα.
-
Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει μια λεία κρέμα. Την αδειάζετε πάνω στην κρύα βάση.
-
Αφήνετε και πάλι να κρυώσει εντελώς.
-
Τέλος,λιώνετε σε μπεν μαρί το εβαπορέ με τη σοκολάτα και στρώνετετο μείγμα πάνω στην κρύα κρέμα.
-
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και βάζετε στο ψυγείο.
-
Είναι καλύτερα να το καταναλώσετε την επόμενη μέρα που θα έχεικρυώσει καλά!!
-
Γίνεται ακόμη καλύτερο όσο στέκεται.
ΠΗΓΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ: www.daddy-cool.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου