Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Κωκ ταψιού!!! Θα το λατρέψετε..!!!

ΠΗΓΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ: www.daddy-cool.gr

Μερίδες 10 - Προετοιμασία 10 min - Μαγείρεμα 15-20 min

Για την βάση θα χρειαστείτε:

  • 1 κούπα ‏αλεύρι
  • 1 κούπα ‏ζάχαρη
  • 5 ‏αβγά
  • 1 ‏baking powder
  • 2 ‏βανίλιες
  • 2 κ.σ. ‏νερό

Για την κρέμα θα χρειαστείτε:

  • 2 1/2 λίτρα ‏γάλα
  • 1 1/4 κούπας ‏κορν φλάουρ
  • 3 κούπες ‏ζάχαρη
  • 5 ‏κροκάδια
  • 2-3 ‏βανίλιες

Για την επικάλυψη

  • 200 γρ. ‏εβαπορέ αδιάλυτο
  • 200 γρ. ‏κουβερτούρα


Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μπολ όλα τα υλικά για τη βάση και τα χτυπάτε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά.
  2. Αδειάζετε το περιεχόμενο του μπολ σε καλά βουτυρωμένο ταψί με διαστάσεις 40×35 εκ.
  3. Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C με  αντιστάσεις πάνω-κάτω για ακριβώς 15 λεπτά.
  4. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.
  5. Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα.
  6. Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει μια λεία κρέμα. Την αδειάζετε πάνω στην κρύα βάση.
  7. Αφήνετε και πάλι να κρυώσει εντελώς.
  8. Τέλος,λιώνετε σε μπεν μαρί το εβαπορέ με τη σοκολάτα και στρώνετε
    το μείγμα πάνω στην κρύα κρέμα.
  9. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και βάζετε στο ψυγείο.
  10. Είναι καλύτερα να το καταναλώσετε την επόμενη μέρα που θα έχει
    κρυώσει καλά!!
  11. Γίνεται ακόμη καλύτερο όσο στέκεται.



ΠΗΓΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ: www.daddy-cool.gr
Daddy-Cool.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

NEXT PAGE