links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Αμφιλοχία: Σαν σε σκηνές από αστυνομική ταινία

Astynomia__513_355
Κακοποιοί  πηδούσαν από παράθυρα ξενοδοχείου για να αποφύγουν τη σύλληψη.
Ίσως δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως τα σενάρια των ταινιών δράσης ωχριούν μπροστά σε όσα διαδραματίστηκαν το πρωί της Κυριακής στην πόλη της Αμφιλοχίας.
Εκεί εξελίχθηκε ένα σκηνικό γεμάτο αστυνομική ένταση μετά από μια αιφνίδια αλλά άκρως συντονισμένη και εν τέλει επιτυχημένη επιχείρηση των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας . Περιλάμβανε ανθρωποκυνηγητό επικίνδυνων κακοποιών στους δρόμους της πόλης και τελικά τρεις συλλήψεις μελών εγκληματικής ομάδας που εμπλέκεται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: πρωινές ώρες της Κυριακής η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας ενημερώνεται από την Διεύθυνση Άρτας για την καταδίωξη στην Εθνική Οδό
Ιωαννίνων – Αντιρρίου ενός Ι.Χ. επιβατηγού αυτοκινήτου το οποίο δε συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών στο Κομπότι και αναπτύσσοντας ταχύτητα διέφυγε μέχρι το Λουτρό όπου εξετράπη της πορείας του και εγκαταλείφθηκε από τον οδηγό του. Στο όχημα εντοπιστήκαν 150 κιλά χασίς.
To όχημα με το χασίς
To όχημα με το χασίς
Καθώς ο οδηγός εξαφανίστηκε ήρθε η ώρα να αναλάβει δράση και η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας συμμετέχοντας στις έρευνες για την αναζήτηση του. Σε ελάχιστα λεπτά ο Επόπτης της Διεύθυνσης αναλαμβάνει το συντονισμό, η ΟΠΚΕ με τον επικεφαλής και άλλα στελέχη της είναι ετοιμοπόλεμη και σπεύδει στην Αμφιλοχία, η Ασφάλεια στο καθήκον και τα Τμήματα Αμφιλοχίας και Κατούνας έτοιμα να συνδράμουν.

Και έτσι αρχίζει η δράση…

Οι αστυνομικοί « χτενίζουν» την ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό του οδηγού του οχήματος που εγκαταλείφτηκε στο Λουτρό και των συνεργών του καθώς προηγούνταν και άλλο όχημα προπομπός με δύο άτομα.

Η παρατηρητικότητα λοιπόν ενός αστυνομικού εντοπίζει έναν ύποπτο να περιφέρεται δήθεν αδιάφορα έξω από ξενοδοχείο της Αμφιλοχίας. Στη θέα των αστυνομικών μπαίνει στο ξενοδοχείο παριστάνοντας τον πελάτη.
Πρόκειται για τον 29χρονο Σύριο που οδηγούσε το έμφορτο με χασίς όχημα. Εκεί αιφνιδιάζεται και συλλαμβάνεται από αστυνομικούς του Α.Τ. Αμφιλοχίας.

Στο ξενοδοχείο κάνουν έφοδο και οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ καθώς σε δωμάτιο του είχαν καταφύγει –προσποιούμενοι τους πελάτες- οι δύο συνεργοί που επέβαιναν στο όχημα προπομπός, ένας 44χρονος ημεδαπός και μία 31χρονη υπήκοος Ρουμανίας .
Αντιλαμβανόμενοι τους αστυνομικούς πηδούν από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου και ξεκινά το ανθρωποκυνηγητό σε μεγάλο τμήμα της πόλης. Μέχρις ότου κρυφτούν σε οικόπεδο κοντά στο σημείο που βρίσκεται το δασαρχείο όπου και ξάπλωσαν ανάμεσα στα χόρτα για να μην γίνουν αντιληπτοί.
Έγιναν όμως από αστυνομικούς του Τμήματος Κατούνας που συνέδραμε στην επιχείρηση και στο σημείο έσπευσε η ΟΠΚΕ που τους συνέλαβε. Ο 44χρονος όπως αποδείχθηκε δεν ήταν… τυχαίος. Πλούσια η διαδρομή του στην παρανομία και σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Οι τρεις συλληφθέντες παραδόθηκαν εν συνεχεία στην Αστυνομία της Άρτας. Τα υπόλοιπα γνωστά. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες αποτελούν μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ενώ εξακριβώθηκε ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά ήταν κλεμμένο και η κλοπή του είχε δηλωθεί την 22-10-2016 στο Τμήμα Ασφάλειας Καισαριανής Αττικής, ενώ επιπρόσθετα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.

– Νέα και Ειδήσεις για το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία
www.agrinionews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE