links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

«TOO GOOD TO BE TRUE» και… « ΜΙΑ …ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ !...».(Γράφει ο Μπάμπης Κ.Μώκος)

Φάμπρικα αστικής σαπίλας. Ευρώπη; Ποια Ευρώπη; Ένας Μακρόν που «πρίν αλέκτωρ λαλήσει τρίς» άρχισε να…μυρίζει…Βισύ.!. Μια Γερμανία πολιτικάντικη, σε δήθεν λυκοσυμμαχία (;) με το ΔΝΤ και μια Ελλάδα στο …περίμενε.

Που της γύρεψαν τα πάντα κι’εκείνη ασμένως έδωσε-παρέδωσε τα πάντα. Μια χώρα, ένα διαρκές πείραμα, με….συνταγογράφηση των …περιλάλητων θεσμών και..υλικά εφαρμογής των…ευπειθών νύν κυβερνώντων.

Πολιτειακή δυσπλασία. Μέτρα και πάλι μέτρα,αντίμετρα και την…τύφλα μας. Δηλαδή μου κόβεις το χέρι και μου επιστρέφεις το ένα…δάκτυλο!;

Η διακυβέρνησή μας οπορτουνιστική μέχρι που δεν παίρνει άλλο.Τα αβελτηριακά …πασπαλίσματα στην…ημερησία. Κι’ας πονάνε ακόμη τα πλευρά μας από το…ξύλο και το…νάιν του Σόιμπλε.

Υπερθεμάτιζαν με βεβαιότητα, ήλπιζαν οι κυβερνώντες στη Ελλάδα πως στις 22 και η αξιολόγηση θα έκλεινε και θα έμπαιναν μπροστά αποφάσεις για το χρέος. Ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έφθασε να πει το περίφημο «Too good to be true! ».

Οπότε, χαρίεις ο Τσακαλώτος με παραμάσχαλα τα μέτρα φορώντας το σύνηθες πετροπλυμένο μπουφάν προέκυψε στο Eurogroup. Και αντί άλλης απάντησης του είπαν: «Κοίτα προβάρισε κανένα…μαγιώ γιατί αυτά που ζητάς θα τα συζητήσουμε (ίσως, μπορεί) το καλοκαιράκι (μόνο την αξιολόγηση!).
Όσον αφορά τα του χρέους, ξεχασέ τα. Μετά το 2018 και βλέπουμε!».

Και σφόδρα απογοητευμένος ο υπουργός, εκνευρισμένος, προφανώς θα αναρωτήθηκε: «Τι διάολο, ό,τι μας ζήτησαν το κάναμε. Γιατί δεν μας δίνουν τα υπεσχημένα;».

Και έπεσε μούδιασμα και κατήφεια στο Μαξίμου και …απεσύρθησαν οι…γραβάτες και για μια φορά ακόμη ο Πρωθυπουργός επανέλαβε: «Αν δεν ρυθμιστεί το χρέος, κανένα μέτρο δεν θα εφαρμόσουμε».- Ησύχασαν οι…αυλικοί και οι…παρατρεχάμενοι κι’αντί να κάτσουν στ’αυγά τους και να παραδεχθούν το…άδειασμα, ξαμολύθηκαν στα ράδια και τα κανάλια και δυο μέρες τώρα μας έχουν φάει τ’αυτιά να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα: «Εμείς; Τι εμείς; Ο,τι μας ζήτησαν τους τα δώσαμε όλα μα όλα και με το παραπάνω, τι θέλουν…τη μάνα μας; Και τα ψηφίσαμε και καμία ευθύνη δεν έχουμε. Αποκλειστικά υπεύθυνοι για το…ναυάγιο είναι ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ».-

Και έπεσε κάτι σαν το..κλάμα της …αριστερής παιδούλας, που αυτή τη φορά γύρισε από την διαπραγμάτευση όχι απλά παραπλανημένη, μα…αποπλανημένη!.

Όλα λοιπόν, όλα και πάλι στον αέρα. Η διαπραγμάτευση σε παταγώδη αποτυχία. Και από τα υπεραισιόδοξα και τα φανταχτερά επικοινωνιακά σλόγκαν πριν το eurogroup, τώρα το…συμμάζεμα. Λίγη  αυτοσυγκράτηση σε σχέση με τα αναμενόμενα δεν θα έβλαπτε.

Στην αναμονή η χώρα, στην αναμονή και στην αβεβαιότητα οι πολίτες της. Όσο για τους κυβερνητικούς, σε έντεχνα πλασσαρισμένη κατήφεια, ώστε να σκεπάζεται η πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα συνεχώς επιδεινούμενη από την αισχρή προνομοθέτηση μέτρων, την πεμπτουσία
δ ο υ λ ε ί α ς, μια πρωτόφαντη αντιδημοκρατική διαδικασία.

«Σύντροφοι», που είναι εκείνη η «επιδέξια διαπραγμάτευση; Εκείνο το «επικοινωνιακό γλίστρημα;». Που είναι τώρα οι πρότερες μεγαλοστομίες οι γραβάτες και οι λοιποί θεωρητικοί συμβολισμοί; Έχετε να απαντήσετε κάτι η και πάλι θα ασχοληθείτε με …κτίσιμο καινούργιου αφηγήματος; Εν τέλει, θα αποδεχθείτε πως το eurogroup ήταν …φιάσκο, ναυάγιο, ήττα, κοροϊδία και με δική σας ευθύνη;

Την ώρα που η χώρα έχει γεμίσει από ξένους παρατηρητές γκαουλάιτερς, σεις, αυτοαναιρούμενοι και αυτοδιαψευδόμενοι ασχολείσθε με «ευγενή»….άλλοθι του τύπου «Όχι χρέος,όχι μέτρα». Δηλαδή θα τα …ξεψηφίσετε; Ξέρετε εκείνο το: «Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου…;».

Και για να έχουμε καλό ερώτημα: Ως αριστεροί θα καταργήσετε τους 600 εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων; Δεν το είχατε υποσχεθεί;

Ζούμε την απόλυτη διάψευση του Συριζαισμού. Θυμάστε την εποχή της…μούντζας;

Και για να μην λέμε και πολλά, να μην…επαναλαμβανόμαστε, πιστεύω-ναι πιστεύω ακράδαντα-πως στο Eurogroup του Ιουνίου θα σας γυρέψουν κι’άλλα. Και σεις θα τα δώσετε. Τί να δώσετε δηλαδή; Μήπως απόμεινε και τίποτα; Ωστόσο και πάλι κάτι θα επινοήσετε να μας πείτε (σ’αυτά είστε μανούλες). Οπότε και πάλι όλα θα βαίνουν καλώς…εναντίον μας!.

Θυμάστε τι είπε ο Μάρξ; «Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά ως τραγωδία και την δεύτερη ως φάρσα». Σεις το αντιστρέψατε κι’αυτό.
Κι’ ενώ η διαπραγμάτευσή σας μάλλον φάρσα διαρκείας θυμίζει, λίγο, ελάχιστα απέχετε από το να οδηγείτε διαρκώς τον ελληνικό λαό σε ζωή…γλίσχρα.

Σε τραγωδία!!.  

Ωραίο δρόμο έχουμε πάρει «σύντροφοι»!  «Too good to be true” λοιπόν και …ο Θεός βοηθός!.

Μπάμπης Μώκος.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE