links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Σύβοτα, η εξωτική πτυχή της Ηπείρου

Σύβοτα, η εξωτική πτυχή της Ηπείρου

Ειδυλλιακό σκηνικό με πανέμορφες παραλίες και διάφανα νερά - Δείτε τις φωτογραφίες


By:newsbeast.gr
Στη νότια πλευρά του νομού Θεσπρωτίας βρίσκονται τα Σύβοτα, ένα από τα πολλά σημεία της Ηπείρου που παραπέμπουν σε εξωτικό προορισμό.
Ίσως είναι που η περιοχή αυτή της Ελλάδας είναι περισσότερο ταυτισμένη με τα εντυπωσιακά βουνά της, όπως τα Τζουμέρκα, και τα φωλιασμένα στις κορφές πέτρινα χωριά της. Σε κάθε περίπτωση, οι παραθαλάσσιοι οικισμοί της Ηπείρου, όπως τα Σύβοτα αλλά και η Πρέβεζα και η Πάργα, κερδίζουν τους ταξιδιώτες με τον υπέροχο συνδυασμό θάλασσας και φύσης και τα εκθαμβωτικά χρώματά τους.
Τα Σύβοτα αποτελούν ένα από τα δημοφιλέστερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου και προσελκύουν πλήθος τουριστών, ειδικά το καλοκαίρι.
Χτισμένα μέσα σε όρμο, περιτριγυρισμένο από καταπράσινους λόφους, με νησάκια διάσπαρτα στην υπέροχη θάλασσα και ειδυλλιακές παραλίες, το σκηνικό είναι ιδανικό για απολαυστικές αποδράσεις και διακοπές.
Σε πολύ μικρή απόσταση από τον οικισμό, οι ακτές της Ηπείρου είναι η μία καλύτερη από την άλλη, «μαγνήτης» επισκεπτών για την ξεχωριστή φυσική ομορφιά τους. Η σαγηνευτική Μπέλα Βράκα, η Μέγα Άμμος, η Μικρή Άμμος, η Πισίνα, η Μέγα Ντράφος και η Αγία Παρασκευή είναι μερικές από αυτές και η βουτιά εκεί θα σας μείνει αξέχαστη.
Με τους ρυθμούς να χαλαρώνουν και το μαγευτικό τοπίο να γαληνεύει την ψυχή, οι ταξιδιώτες μπορούν να αξιοποιήσουν τη βολική τοποθεσία στην οποία βρίσκονται τα Σύβοτα για να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή αλλά και το Ιόνιο.  Παραθαλάσσιοι οικισμοί και νησιά βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, κάνοντας ακόμα πιο δυνατή την εμπειρία διαμονής.
ΣΥΒΟΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΣΥΒΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE