links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

«Κενταύρου Νέσσου» το όνομα της σήραγγας Κλόκοβας που διανοίχθηκε σε χρόνο ρεκόρ

SIRAGA_KLOKOVAS Από:agrinionews.gr  
Το τμήμα Κλόκοβα – Κεφαλόβρυσο που ξεκινά από το 11ο χλμ. της Ιόνιας Οδού και την είσοδο στη σήραγγα της Κλόκο βας η οποία αποκτά τη νέα ονομασία «Κενταύρου Νέσσου».
Στην ελληνική μυθολογία ο Κένταυρος Νέσσος ήταν γιος του Ιξίωνα και της Νεφέλης και είχε λάβει μέρος στην πάλη του Φόλου με τον Ηρακλή. Αφού καταδιώχθηκε από τον ήρωα, ο Νέσσος εγκαταστάθηκε στις όχθες του ποταμού Ευήνου, όπου εργαζόταν ως περαματάρης, περνώντας πεζούς διαβάτες στην άλλη πλευρά του ποταμού πάνω στην πλάτη του.
Σημειωτέον πως η διάνοιξη της σήραγγας Κενταύρου Νέσσου, πραγματοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, εντός μόλις 13 μηνών, ενώ το δεύτερο ρεκόρ ήρθε με την παράδοση σε κυκλοφορία μέσα σε μόλις 24 μήνες!
Για να συμβεί αυτό, το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού εργάζονταν αδιάλειπτα σε 3 βάρδιες, σε 24ωρη βάση, ενώ η εκσκαφή πραγματοποιούνταν ταυτόχρονα και από τα 4 μέτωπα. (είσοδος, έξοδος και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας). Ανά 330μ. οι κλάδοι της σήραγγας ενώνονται, για λόγους ασφαλούς εκκένωσης, με συνδετήριες στοές διέλευσης πεζών, ενώ ανά κατεύθυνση έχουν κατασκευαστεί δύο εσοχές έκτακτης ανάγκης (parking) μήκους 50μ. συνοδευόμενες με σήραγγες αναστροφής οχημάτων.
Επιπλέον, προ και μετά των μετώπων των σηράγγων, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, υπάρχει δυνατότητα αναστροφής στα αντίθετα ρεύματα.
SIRAGGA_KLOKOVAS

Πηγή ανάρτησης: www.agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE