links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

«ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!». Γράφει ο Μπάμπης Κ.Μώκος

Η κοινωνία χειμαζόμενη. Οι μικρομεσαίοι επαγγελματικό παρελθόν. Η πραγματική οικονομία στον πάγο. Η δημογραφική δυναμική αρνητική. Αντί για λύσεις ρηξικέλευθες, αλυσιτελείς και ατελέσφορες. Και στο επίκεντρο η αξιολόγηση,η συμφωνία. Μια συμφωνία προεξόφληση επιταγής αίματος από το μέλλον.

Τα βάρη και πάλι στα συνήθη υποζύγια. Μια Ελλάδα όπου διαπιστώνεται εμφανέστατα απουσία εκφραστών ριζοσπαστικής διαμαρτυρίας,με συνεχείς ασκήσεις δημοσιονομικής προσαρμογής. Ένα μοντέλο που παντελώς έχει απολακτίσει το κοινωνικό στοιχείο. Λαϊκή αποδυνάμωση.
Μια Ελλάδα με ένα πλεόνασμα όπου κρύβεται το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων.
Γέμισε η Ευρώπη από «Πουρκουάδες». Συζητήσεις για… Μακρόν επί…μακρόν,για ένα γιάπη που εξετράφη σαν γκόλντεν μπόυ,συμπαθούντα το…χαβιάρι. Λες και το παιδί των Ροτσάιλντς θα φέρει την ξαστεριά. Επιδημία πολιτική συμπαθούντων σε μια οντότητα απόλυτα συστημική,με…τροφό τους χρηματοπιστωτές.
Εξέλιξη που τείνει να ισοπεδώσει την υπέρτατη δημοκρατική κουλτούρα ενός λαού. Αυτά κατάφερε και δυστυχώς θα καταφέρνει και στο μέλλον η Γερμανική ευρωκυριαρχία.
Κρίμα για τη Γαλλία της Βαστίλης,που δυστυχώς αγνόησε την συστημική πορεία του Μακρόν και που αγνόησε σχετικές λεπτομέρειες ανάδειξής του ως μελλοντικού προέδρου της γαλλικής δημοκρατίας. (Για στοιχεία ας ψάξει κανείς  Ζακ Αταλί,Λαζάρντ-Ροτσαιλντ,Αλστρομ-General Electric,Σεγκολέν Ρουαγιάλ. κ.λ.π.).
Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί πως και η Lazard στο πρόσφατο παρελθόν,αλλά και η Rothschild είναι σήμερα σύμβουλος της τωρινής ελληνικής κυβέρνησης σε ότι αφορά την…διαχείρηση του ελληνικού χρέους!).
Έτσι λοιπόν εξηγείται πως το Μαξίμου από διακαής υποστηρικτής του Μελανσόν, μετεστράφη σε υποστηρικτή του Μακρόν εν μια …νυκτί. (Εγώ ξέρω ότι αν θέλεις και κυρίως αν είσαι αριστερός, χάσεις-κερδίσεις, αγωνίζεσαι μέχρι τέλους και δεν αλαξοπιστείς σύμφωνα με τα…φεγγάρια!).

 Συνάνθρωποι, μας κοροϊδεύουν, μας …δουλεύουν χοντρά! Κυρίως οι …δικοί μας,γιατί οι ξένοι κάνουν τη δουλειά τους.
Έρχεται η πρωτομαγιά και ανασκαλεύω παλιό σημειωματάριο με τηλέφωνα συγγενών να πάω μουσαφίρης μπας και γλιτώσω τίποτα έξοδα.
Από την άλλη σκέφτομαι μην και πέσω στην αντίληψη του πρωθυπουργού και βλέποντάς με να τραβάω κατά περιφέρεια μεριά, μην βγεί σε καμιά τηλεόραση και με καταχιεριάσει που ενώ παραπονούμαι για την αφραγκία μου,δεν αφήνω διασκέδαση για διασκέδαση,εκδρομή για εκδρομή και γλέντι αντί για γλέντι!. Ποιος εγώ,που είμαι…φορτωμένος και τα…χαλάω!, γιατί μου περισσεύουν. Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι; Λέω,δεν ντρεπόμαστε;

*Μέρες που είναι, έρχεται στο μυαλό μου ο Μάης του ’36. Και σκέφτομαι και διερωτώμαι: Τι στην ευχή άνθρωποι είμαστε; Γιατί δεν αντιδρούμε; Πώς καταντήσαμε; Πως μας κατάντησαν έτσι!;

Του Μπάμπη Μώκου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE