links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

«ΥΠΟΔΟΡΕΙΑ…ΔΡΑΧΜΟΦΙΛΙΑ ?..». Γράφει ο Μπάμπης Κ.Μώκος

25η Μαρτίου 2017. Εθνική ανεξαρτησία υπό τους Βαυαρούς…νονούς.

Οκτώ χρόνια εξευτελισμού. Αναξιοπρέπεια,φτωχοποίηση,καταρράκωση και κοινωνική αγωνία στο έπακρο.

Μια κυβέρνηση που γυρνά γύρω-γύρω από τον εαυτό της με κέντρο ιδεολογήματα η κορώνες του τύπου «Ευρώπη και ΔΝΤ μας αδικούν!». Αποτέλεσμα να μην έχει καταλάβει κανείς πως είναι το εθνικό στρατηγικό σχέδιο. Μια κακιά χημεία. Από τη μια όλο το πολιτικό σύστημα  αδύνατο,ανίκανο και…ενοχικό. (Οι περισσότεροι θέλουν να περάσει η κρίση και να κάνουν τα ίδια). Δηλαδή η…κουτάλα στην ίδια …κατσαρόλα!. Από την άλλη μια κοινωνία αντιρυθμιστική. Και στη μέση ένα Αιγαίο που…βράζει!..
Σοκ και εθνική κρίση, εκκαθάριση αντί κάθαρση,ανοικτά τα ελληνοτουρκικά,τα ελληνοσκοπιανά,η Κύπρος και το Αιγαίο γεμάτο από ΝΑΤΟ. Μια αίσθηση ήττας. Και ακόμη μια φορά λογίδρια ψευτοεπαναστατισμού και λεονταρισμοί και …ψεύδη: «Όσο είναι αυτή η κυβέρνηση όλα θα φτιάξουν!. Η λιτότητα τέλειωσε». Μια πολιτική στον αυτόματο …πιλότο!. Ώστε ακόμη μια φορά να πιστεύουμε πως ο Θεός είναι…Ελληνας!.

Γενική αμηχανία και το πολιτικό σύστημα 40 τόσα χρόνια από την μεταπολίτευση και δώθε, λέει και κάνει τα ίδια.
Κι’εμείς …κατατριβόμαστε με εξαγγελίες εξεταστικών επιτροπών η να εκδικηθούμε πολιτικούς αντιπάλους η να κερδίσουμε χρόνο η για πολιτικό αντιπερισπασμό η,στο τέλος-τέλος,να αλλάζουμε κάθε φορά πολιτική ατζέντα,ξεφεύγοντας από τα…δύσκολα δια της…πλαγίας..                                        

Και μέσα στη… δίνη,μέσα σε όλα και εμφάνιση…τρομοδεμάτων. Ιστορικά, η αριστερά είναι αυτή που έχει τον τρόπο να κτυπά να κατασιγάζει την αριστερή τρομοκρατία,ενώ η δεξιά έχει ρομφαία την καταστολή και πάει στην αντίδραση. Ήρθε πάντως η ώρα η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα. Τι σημαίνει κοινωνική απειθαρχία,τι πολιτική ανυπακοή,απαλλοτριώσεις,γενική ελευθεριότητα,γενικός ριζοσπαστισμός (Βλέπε ερωτηματολόγιο νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.).    
Τι απ’όλα αυτά;

Ένα κόμμα-μια…αριστερά  που προσβλέπει σε ένα καινούργιο «σαξές-στόρυ» και μάλιστα φιλελεύθερο ώστε να το κεφαλαιοποιήσει και να πάει σε εκλογές δεν έχει καμιά τύχη. Για  μια αριστερά …λουσμένη ένα 3ο βάρβαρο, επαίσχυντο ανθρωποκτόνο,απόλυτα φιλελεύθερο μνημόνιο είναι αδύνατον. Αφ’ενός γιατί σύν τω χρόνω θα έχει χάσει το ακροατήριό της. Αφ’ετέρου τον λόγο ύπαρξης,την …ψυχή της. Αφήστε που θα φύγει… νύκτα και…κύριος οίδε πότε και αν θα ξανάρθει στα πράγματα.

Φόροι πρωτόγνωροι αναδιανομής της μιζέριας. (Με στοιχεία, το 1,6 των φορολογούμενων πληρώνει το 30% των φόρων!). Παίρνω δηλαδή από την μεσαία τάξη για να τα δίνω στους…φτωχούς και φτωχότερους για να τους έχω υπό… πελατειακή εξάρτηση.

Περιδίνηση,αμφιθυμία,αντιφάσεις,έλλειψη αξιοπιστίας,. ΔΕΝ Βολεύει αυτού του είδους η πολιτική αφήγηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κανω την στροφή και αφήνω την κοινωνία να δηλητηριάζεται ότι «η Ευρώπη είναι κακή,μας υπονομεύει,μας στέλνει στο περιθώριο». Και καλλιεργείται μια υποδόρεια δραχμοφιλία,ως πλάνο Β’. Κάτι που αυτόνομα πια πάει και πλέον …μπαίνει  στην κοινωνία. Κάτι που πλέον  διαπιστώνεται ολοκάθαρα στον κόσμο από την αύξηση-το… αβγάτισμα  της αντιευρωπαικής αντίδρασης (δημοσκοπήσεις και…όχι μόνο!).

Τα διαφορετικά επίπεδα διαπραγμάτευσης καλλιεργούν αντίφαση που είναι όρος ύπαρξης και ζωής για τον ΣΥΡΙΖΑ,που δεν θα την υπερβεί ποτέ.

Η διαπραγμάτευση παραμένει αέναη. Οι πληροφορίες μιλούν για…σακάτεμμα της αξιοπρέπειας του Έλληνα. Η σύμβαση που θα υπογραφεί θα είναι θηριώδης,αποικιοκρατική και αρπακτική. Θα είναι …λεόντειος!

Θα συμφωνηθεί (αν δεν συμφωνήθηκε ήδη),θα υπογραφεί και θα εφαρμοστεί από…αριστερούς!. Που δεν θα μπορέσουν να περισώσουν τίποτα.

Κι’ας γλύφουν εκεί που …έφτυναν!, Πρώτη φορά θα είναι;

Του Μπάμπη Μώκου..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE