ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

ΒΡΑΒΕΥΣΗ του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ του ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ «ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΔΙΟΔΟΣ»

Φωτογραφία της Αμφιλοχίας Δίοδος.
Λαμπρή τελετή βράβευσης των μικρών καλλιτεχνών του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ του ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ  ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ «ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΔΙΟΔΟΣ» και της υπεύθυνης κ. Αλέκας Λίλη-Φράγκου από την ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ και το ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στο NJV Athens Plaza, στο Σύνταγμα.

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους τρεις διακριθέντες μαθητές ΚΑΤΣΙΚΗ ΓΙΩΡΓΟ, ΠΑΠΑΖΩΗ-ΜΟΛΩΝΗ ΧΑΡΑ και ΡΟΥΜΕΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ και στην δασκάλα τους κ. ΑΛΕΚΑΣ ΛΙΛΗ-ΦΡΑΓΚΟΥ

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ καθώς και το ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ για το παράθυρο στο όνειρο που ανοίγουν στα παιδιά μας.
Φωτογραφία της Αμφιλοχίας Δίοδος.
Περιμένουμε όλους τους μαθητές να έρθουν να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους και να μεγαλώσουν την ομάδα των μικρών καλλιτεχνών.
ΜΑΘΗΜΑΤΑ κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ 4-6 στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» διοργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν των μαθητών που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2016 της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδος με θέμα «Τα Χριστούγεννα».

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 στο ξενοδοχείο NJV ATHENS PLAZA, συμμετείχαν 49 μικροί καλλιτέχνες, όλοι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού, μαζί με τους γονείς τους, πολλούς δασκάλους τους και εκπροσώπους εικαστικών εργαστηρίων, που συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα από διάφορες γωνιές της πατρίδας μας, από τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Εύβοια, τη Ρόδο, την Αμφιλοχία, τη Λάρισα, την Ανδραβίδα, την Πάρο, τις Σέρρες, τα Φάρσαλα, καθώς και παιδιά από διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως το Μαρούσι, το Μάτι, το Γαλάτσι, τα Πατήσια, την Αργυρούπολη, τη Νέα Μάκρη, το Πέραμα και τον Χολαργό. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά στον διαγωνισμό πήραν μέρος πάνω από 600 παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα.
Επίτιμος καλεσμένος της εκδήλωσης ήταν ο μεγάλος Έλληνας ζωγράφος και καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου, κύριος Σωτήρης Σόρογκας.
Φωτογραφία της Αμφιλοχίας Δίοδος.
Η Πρόεδρος του Ιδρύματος, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, υποδέχτηκε τα παιδιά με ανοιχτή αγκαλιά και συγκινημένη είπε μεταξύ άλλων: «Θελήσαμε η πρώτη εκδήλωση του Ιδρύματός μας για το 2017 να είναι αυτή, η οποία στέλνει το πιο αισιόδοξο μήνυμα για το νέο έτος, αυτό που στέλνουν τα αγαπημένα μας παιδιά που με τη συμμετοχή τους μας δίνουν τη δυνατότητα να δούμε τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων μέσα από τις πανέμορφες ζωγραφιές τους αλλά και τις προσδοκίες τους και τον κόσμο που ονειρεύονται μέσα από τη δική τους καθαρή και αθώα ματιά! Αισθανόμαστε πολύ χαρούμενοι καθώς ο διαγωνισμός αυτός αγκαλιάστηκε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από πολλά σχολεία και μαθητές από διάφορα μέρη της Ελλάδος. Και στον φετινό διαγωνισμό, δεχτήκαμε πολλά και πανέμορφα έργα.
Φωτογραφία της Αμφιλοχίας Δίοδος.
Καθένα ήταν μοναδικό και πραγματικά θα μπορούσε να είναι αυτό το θέμα της Χριστουγεννιάτικης κάρτας μας... Κάθε μία από τις ζωγραφιές είναι ένα παράθυρο στον κόσμο όπως τον βλέπουν, τον αντιλαμβάνονται και τον οραματίζονται τα παιδιά. Βλέποντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους, αισθάνομαι τόσο υπερήφανη για την νέα γενιά της πατρίδας μας. Εύχομαι σε όλους Καλή Χρονιά, και ο Θεός να σας χαρίζει υγεία, ευτυχία στη ζωή σας, καλή πρόοδο και να σας αξιώσει να πραγματοποιήσετε όλα σας τα όνειρα».
Την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος εκπροσώπησε στην εκδήλωση η εκπαιδευτικός κυρία Αικατερίνη Λέγγου η οποία απηύθυνε χαιρετισμό.
Ακολούθησε η ομιλία του Καθηγητή Σωτήρη Σόρογκα, τον οποίο προλόγισε ο Διευθυντής του Εικαστικού Προγράμματος του «Ιδρύματος Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη», κύριος Τάκης Μαυρωτάς.
Φωτογραφία της Αμφιλοχίας Δίοδος.
Όπως είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Τάκης Μαυρωτάς «Ο Σωτήρης Σόρογκας είναι ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, που με το πολύτροπο έργο του διασώζει, αναδεικνύει και προεκτείνει την ευρωπαϊκή ζωγραφική. Δεν είναι μόνο ένας βαθιά σκεπτόμενος καλλιτέχνης, αλλά και ένας ανανεωτής της διδασκαλίας της ζωγραφικής… Το 2004 η Ακαδημία Αθηνών τον βράβευσε για την πολύτιμη πολιτιστική του προσφορά στη στερέωση της φυσιογνωμίας της ελληνικής τέχνης και του πολύμοχθου εκπαιδευτικού του έργου…».
Φωτογραφία της Αμφιλοχίας Δίοδος.
Αμέσως μετά ο Καθηγητής Σωτήρης Σόρογκας,παίρνοντας τον λόγο είπε χαρακτηριστικά: «Τέτοιες εκδηλώσεις ιδίως σήμερα είναι παρήγορες για τον τόπο μας ο οποίος φθίνει διαρκώς σε όλα τα επίπεδα και τέτοιες αναγεννησιακές και ελπιδοφόρες συγκεντρώσεις μας δίνουν και εμάς το κουράγιο να συνεχίσουμε τη ζωή μας γιατί ο Ελληνισμός δεν πρέπει να πεθάνει με τίποτα… Θέλω με την ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη για την κυρία Βαρδινογιάννη της οποίας όλες αυτές οι δραστηριότητες είναι η ψυχή. Είναι σπουδαίο αυτό γιατί έτσι νομίζω ο Ελληνισμός θα συνεχίσει να υπάρχει…Ο κρατικός μηχανισμός είναι πεθαμένος και αυτές οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες νομίζω ότι είναι η ανάσα και ο τρόπος μέσω του οποίου θα υπάρξει η αναγέννηση του τόπου, που δεν πρέπει να μείνει ένα νεκρό στοιχείο στην ιστορία του κόσμου. Χαίρομαι γιατί στη συνείδηση μου όπως και όλων, η κυρία Βαρδινογιάννη έχει πάρει μια μυθοποιημένη διάσταση: Δηλαδή η κυρία Βαρδινογιάννη δεν είναι μόνο η κυρία Βαρδινογιάννη, αλλά ένα πρόσωπο που μας έχει αγκαλιάσει όλους. Εύχομαι τα νέα αυτά παιδιά να πιστέψουν σε αυτό που κάνουν και να μην το εκλάβουν ως διάλειμμα μιας ευχαριστήσεως στη δύνη της ζωής αλλά να γίνει ένας οδηγός ένας προσανατολισμός για την ανάταση αυτού του τόπου…».
Σε όλα τα παιδιά και στους δασκάλους προσφέρθηκε το βιβλίο με τίτλο «Δελφικές ανταύγειες» μια πρόσφατη έκδοση του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» με έργα τέχνης μεγάλων ζωγράφων, Ελλήνων και ξένων,που αποτελούν τη συλλογή του Κέντρου Δελφών.
Μετά την εκδήλωση ακολούθησε γεύμα.
Φωτογραφία της Αμφιλοχίας Δίοδος.
η εικόνα προφίλ της Αμφιλοχίας Δίοδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες

NEXT PAGE