ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

ΥΓΕΙΑ: Η Ιατρική αλλάζει, από τα Nobel στην Κλινική πράξη..

iasis.jpg
Χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά μαθαίνουν οτι πάσχουν από κάποιο «Χρόνιο» ή «Αυτοάνοσο Νόσημα»
Στην πρώτη περίπτωση οι ασθενείς διαπιστώνουν αργά ή γρήγορα ότι θα νοσούν δια βίου
Στην δεύτερη, ότι το αίτιο που τους προκάλεσε τη νόσο δεν είναι γνωστό.
Η υγεία τους εφεξής θα είναι ευάλωτη, η ψυχολογική και οικονομική επιβάρυνση μεγάλη.Οι αναμονές σε ιατρεία  (Ιδιωτικά ή Δημόσια), οι φαρμακευτικές αγωγές και οι απροσδιόριστες υποσχέσεις για το μέλλον, μέρος της καθημερινότητας τους.
Ένα νέο σύστημα πρωτοβάθμιας Ιατρικής περίθαλψης καινοτομεί και επιτέλους κάτι φαίνεται ν’ αλλάζει για την αντιμετώπιση Χρόνιων, Μεταβολικών και Αυτοάνοσων Νοσημάτων.

Χοληστερίνη, το κυνήγι των μαγισσών

 Χοληστερίνη, το κυνήγι των μαγισσών
Σήμερα γνωρίζουμε πολύ καλά, εμείς οι “Δυτικοί”, ότι η μαγεία ποτέ δεν υπήρξε.
Χρειάστηκαν όμως να περάσουν αιώνες για να το κατανοήσουμε και τελικά να το αποδεχτούμε.
Στην Ευρώπη του μεσαίωνα και της Παπικής εξουσίας ωστόσο, χιλιάδες άνθρωποι οδηγήθηκαν στις κρεμάλες με συνοπτικές διαδικασίες. Όλα για την πάταξη της μαγείας, δηλαδή για κάτι που ποτέ δεν υπήρξε. Εξυπηρετούσε όμως, πολιτικές και θρησκευτικές σκοπιμότητες.

Η μαγεία βασίζεται στην άγνοια ή την ημιμάθεια.

Υπήρξαν φωνές μεμονωμένες και τότε, όπως του Φρίντριχ Σπέε (1631), που ενώ ο ίδιος συνόδευε πολλά άτομα στην πυρά, έγραφε παράλληλα ότι κατά την άποψη του κανείς δεν ήταν ένοχος. Έλεγε επίσης ότι εάν αυτό συνεχιζόταν, κάποια στιγμή η χώρα θα άδειαζε.
Και σήμερα όμως υπάρχουν μάγισσες, τις οποίες καταδιώκουμε, καταδικάζουμε και εκτελούμε στον βωμό σκοπιμοτήτων. Η πλάνη ή αλλιώς η Γκεμπελική τεχνική του να δημιουργείς πραγματικότητες, με την μέθοδο της μισής αλήθειας, είναι ένα φαινόμενο που χαρακτηρίζει τις ανθρώπινες κοινωνίες.

Χοληστερίνη, η σύγχρονη μάγισσα

Τα τελευταία 30 χρόνια, τα Καρδιολογικά προβλήματα βρίσκονται σε έξαρση.
Αποτελούν δε, τη δεύτερη αιτία θανάτου στον δυτικό πολιτισμό.
Όταν αυτά προκύπτουν, ξεκινά ένας φαύλος κύκλος αντιμετώπισης τους. Χορηγούνται φαρμακευτικές ουσίες, προτείνονται “Ειδικές δίαιτες”, έτσι ώστε να σκοτώσουν την σύγχρονη μάγισσα, που λέγεται Χοληστερίνη (Χοληστερόλη).
Σαν να μην έφτανε αυτό, τα τελευταία δέκα χρόνια, επίσημες οδηγίες από φορείς με ισχύ στον χώρο της υγείας, προτείνουν και έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν και την ηλικία που κάποιοι προληπτικά θα πρέπει να λαμβάνουν αυτά τα φάρμακα και αυτού του είδους τη διατροφή. Ταυτόχρονα, κατεβάζουν συνεχώς τα αποδεκτά επίπεδα της Χοληστερίνης (Χοληστερόλης) στον οργανισμό. Πάντοτε με πρόσχημα την διατήρηση της καλής υγείας.
Εκατομμύρια άνθρωποι αλλάζουν τον τρόπο ζωής τους, έχοντας ή μη Καρδιολογικά προβλήματα, έτσι όπως ορίζουν οι “Πάπες” της εποχής μας.
Σήμερα υπάρχουν φωνές οι οποίες σταδιακά πληθαίνουν, που θεωρούν ότι πρόκειται για μια πλάνη. Η Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) είναι η σύγχρονη μάγισσα, που έχει ενοχοποιηθεί και καταδιώκεται ανελλιπώς.
Μην τρώτε, γιατί αυτά που τρώτε έχουν Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) φωνάζουν.  Γνωρίζουμε ωστόσο, ότι η Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) που προσλαμβάνεται από τα τρόφιμα, είναι μόλις το 15%.
Η Χοληστερίνη (Χοληστερόλη), παράγεται κατά κύριο λόγο από τον ανθρώπινο οργανισμό.
Πρόκειται για μια στερόλη, που βρίσκεται παντού μέσα στο σώμα μας. Το 85% αυτής παράγεται, από τον ίδιο μας τον οργανισμό.
Εξυπηρετεί το φυσικό μηχανισμό κατασκευής και επιδιόρθωσης και συνδράμει στη φυσική ικανότητα που έχει το σώμα μας.
Η Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) πολύ απλά επιδιορθώνει βλάβες, σε φλέβες και αρτηρίες, φροντίζοντας για την καλή τους λειτουργία.
Η Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) παράγεται στο Ήπαρ. Η παραγωγή της, είναι ανάλογη των βλαβών που πρέπει να επισκευαστούν. Οι βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό, δεν είναι τίποτα άλλο από Φλεγμονές.
Όταν η παραγωγή σε Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) αυξάνεται, αυτό απλά σημαίνει ότι οι Φλεγμονές στο σώμα μας έχουν και αυτές αυξηθεί. Όσες περισσότερες Φλεγμονές, τόσο περισσότερη Χοληστερίνη (Χοληστερόλη) παράγει το Ήπαρ.

Επιπλέον, από τη Χοληστερίνη (Χοληστερόλη), δημιουργούνται πληθώρα Ορμόνες.

Όσο η παραγωγή των ορμονών μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και οι ενζυμικές αντιδράσεις φθίνουν, το Ήπαρ αναγκάζεται να παράγει μεγαλύτερες ποσότητες Χοληστερίνης (Χοληστερόλης).
Ο εγκέφαλος επίσης, έχει ως βασικό συστατικό του την Χοληστερίνη. Συγκεκριμένα η Μυελίνη, που καλύπτει κάθε νευρικό κύτταρο (νευρώνα). Η μνήμη μας εξαρτάται από αυτήν.
Σύγχρονες έρευνες μάλιστα, αποδεικνύουν περίτρανα, ότι τα πολύ χαμηλά επίπεδα Χοληστερίνης οδηγούν σε αυξημένη τελικά θνητότητα.
Η μελέτη του 2011 AIM – HIGH, από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Αμερικής, έδειξε ότι τα επιθυμητά για το κοινό, υψηλά επίπεδα της «καλής»Χοληστερίνης (HDL), δεν προστατεύουν έναντι των Καρδιακών νόσων.
Εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι η Χοληστερίνη (Χοληστερόλη), είναι το δομικό μόριο που βασίζεται το σώμα μας για να μπορεί να υπάρχει και όχι η μάγισσα.

 Σαν τον μίτο της Αριάδνης

Μα που είναι η άκρη του νήματος, στο κουβάρι που προκαλεί περισσότερη ζημιά από ότι καλό, και πόσοι “αιώνες” πρέπει να περάσουν για να την ανακαλύψουμε;
Και εάν δεν είναι η Χοληστερίνη (Χοληστερόλη), η αιτία όλων αυτών των προβλημάτων, τότε τι; …
Μα… οι Φλεγμονές. Οι Χρόνιες Φλεγμονές και η μείωση παραγωγής Ορμονών από τον ανθρώπινο σώμα.
Οι παράγοντες που επηρεάζουν τα ανωτέρω, είναι οι υπαίτιοι. Οι πραγματικές μάγισσες. Οι αιτίες των σύγχρονων προβλημάτων υγείας που συνεχώς αυξάνονται.
Οι αυξανόμενες τιμές της Χοληστερίνης αποτελούν τον δείκτη ότι κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό μας.
Και όσο αποκλίνουμε από το φυσιολογικό, από αυτό που ο ανθρώπινος οργανισμός φτιάχτηκε, από την πρόσληψη τροφών που έχουν την σωστή θρεπτική, ποιοτική και ποσοτική αξία, τόσο τα προβλήματα θα μεγαλώνουν.
Όσο το περιβάλλον που ζούμε αλλοιώνεται και ταυτόχρονα επιβαρύνεται, όσο συσσωρεύουμε ανεπάρκεια και τοξικότητα, οι Φλεγμονές και η πρόωρη Γήρανση των κυττάρων μας, θα επιδεινώνεται.
Πρέπει να κατανοήσουμε, ότι η υγεία μας δεν είναι η απουσία της νόσου. Είναι η διατήρηση της φυσικής μας κατάστασης και των προδιαγραφών, για τις οποίες το ανθρώπινο σώμα φτιάχτηκε.
Εάν θέλουμε Ιατρικά να αντιμετωπίσουμε τη σύγχρονη μάστιγα των Χρόνιων, Μεταβολικών και Αυτοάνοσων Νοσημάτων, πρέπει απλά να φροντίζουμε να διατηρούμε τη βέλτιστη κατάσταση του οργανισμού.
Πρέπει να χρησιμοποιούμε εξετάσεις, που αφορούν στις τιμές που απεικονίζουν τις πραγματικές μάγισσες.
Η καλή υγεία της καρδιάς μας, βρίσκεται σε συνάρτηση με την καλή υγεία του οργανισμού μας.
Η μοναδική σύγχρονη Ιατρική Εξειδίκευση, που πλησιάζει την «Ολιστικήν» προσέγγιση του Ιπποκράτη και βλέπει σε επίπεδο κυττάρου, είναι η Λειτουργική Ιατρική.
Η μόνη Ιατρική Εξειδίκευση η οποία διαθέτει γνώση και εμπειρία χιλιάδων ετών, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιεί την αιχμή της σύγχρονης Ιατρικής Τεχνολογίας σε αυτό τον τομέα.
Είναι η Ιατρική Προσέγγιση, που εξετάζει το σύνολο του οργανισμού και όχι το όργανο που πάσχει.
Είναι η Ιατρική που χειρίζεται τις αιτίες και όχι το σύμπτωμα.

Να είστε πάντα καλά


http://functionalmedsystem.com/%cf%81%cf%89%cf%84%ce%ae%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-dr-koini/

Dr. Νικολέτα Κοḯνη, M.D.

Ιατρός Λειτουργικής, Προληπτικής, Αντιγηραντικής και Αναγεννητικής Ιατρικής.
Diplomate and Board Certified in Anti-aging, Preventive, Functional and Regenerative Medicine from A4M (American Academy in Antiaging Medicine).

Διαβάστε επίσης
Η Θεραπεία για την αποκατάσταση των επιπέδων Χοληστερίνης


 http://functionalmedsystem.com/

functional-medicine-21st-century

Έρευνα και εξέλιξη

“Τα σαράντα είναι τα γηρατειά της νεότητας. Τα πενήντα είναι η νεότητα των γηρατειών”.  Βίκτωρ Ουγκώ


Στις αρχές του 21ου αιώνα, θα μπορούσαμε με βεβαιότητα να πούμε, ότι η ηλικία των πενήντα ή εξήντα ετών, είναι μόνο η αρχή του δεύτερου μισού της ζωής μας. Νέα δεδομένα που αφορούν στις βαθύτερες αιτίες της γήρανσης, αλλά και των ασθενειών που μειώνουν το προσδόκιμο ζωής (Χρόνια και Αυτοάνοσα Νοσήματα), επιβεβαιώνουν συνεχώς, ότι η αύξηση του μέσου όρου της ζωής είναι εφικτή.
Έτσι ο κανόνας που αφορά όλα τα θηλαστικά, να ζουν δηλαδή εννέα φορές το χρόνο ενηλικίωσης τους, σύντομα θα ισχύει και για το ανθρώπινο είδος.
Πλήθος Επιστημών, παράγουν συνεχώς νέα δεδομένα που υποστηρίζουν αυτή την άποψη, μελέτες σε όλο τον κόσμο τη φωτογραφίζουν και Νόμπελ Ιατρικής την επιβεβαιώνουν.

Οι τρεις δρόμοι για την μακροζωία και την καλή υγεία


Πώς επιλέγουμε να ζήσουμε
Μία μελέτη με δείγμα 1500 και πλέον ατόμων, η οποία αποτελεί και σημείο αναφοράς, του HowardS.Freedman και της LeslieRMartin, Επιστήμονες Υγείας, αποδεικνύει ότι δύο καλοί δείκτες που αφορούν στη μακροζωία σε σχέση με τον τρόπο ζωής, είναι η ευσυνειδησία αλλά και το πλήθος των κοινωνικών δεσμών. Η μελέτη αφορούσε άτομα που γεννήθηκαν πέριξ του 1910. Με απλά λόγια, οι άνθρωποι οι οποίοι, αποφεύγουν βλαβερές συνήθειες (κάπνισμα, αλκοόλ, ναρκωτικές ουσίες και λοιπές καταχρήσεις), όπως επίσης που εμπλέκονται σε λιγότερο επικίνδυνες δραστηριότητες, χωρίς κατ’ ανάγκη να μην παίρνουν ρίσκο, αλλά χρησιμοποιούν περισσότερο τη λογική τους για να σταθμίσουν κάθε φορά τα όρια, ζουν περισσότερο. Οι άνθρωποι αυτοί που βάζουν συνήθως ζώνη στο αυτοκίνητο, ακούν το γιατρό τους και δε ζουν με ενοχές, αυξάνουν τις πιθανότητες για μακροζωία.
grang-mom-107
Η έρευνα επίσης έδειξε, ότι τα άτομα τα οποία, είχαν μεγαλύτερο κοινωνικό κύκλο, ενώ παράλληλα και ουσιαστικό ρόλο βοήθειας μέσα σε αυτόν, βοήθειας ως προς τους “άλλους”, επίσης ζουν περισσότερο, καταρρίπτοντας τη γνωστή ρύση, οι καλοί πεθαίνουν νέοι.

Αντιμετωπίζοντας τους αόρατους εχθρούς
Αναζητώντας τις βαθύτερες αιτίες των ασθενειών και της γήρανσης, σύγχρονες Επιστήμες όπως, η Μοριακή Βιολογία, Βιοτεχνολογία, Νανοτεχνολογία, Γενετική και άλλες, μας δείχνουν τι συμβαίνει εκεί που αρχίζει η ζωή.
Μόλις το 2012, το Νόμπελ Ιατρικής, αφορά στο πώς μπορούμε να επαναπρογραμματίσουμε τα κύτταρα μας, από την αρχή.
nobel-medicine-2012
Τα κύτταρα περιέχουν γενετικές πληροφορίες, οι οποίες χρειάζονται για την παραγωγή νέων κυττάρων. Οι πληροφορίες αυτές, βρίσκονται στο γονιδίωμα αλλά και ακόμα πιο βαθιά, σε μία άλλη διάταξη μηχανισμών, εντός του κυττάρου, το επιγονιδίωμα, που ορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι γενετικές πληροφορίες του DNA εκφράζονται. Το επιγονιδίωμα ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί, ομάδες γονιδίων που ανταποκρίνονται στις βιοχημικές ανάγκες του κυττάρου, αλλά και σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως τη διατροφή, το στρες και τις τοξίνες.
human-somatic-cells-reprogramming
Νέες γενιές εξετάσεων, όπως Γενετικά και Γονιδιακά τεστ, μας βοηθούν στην πρώιμη διάγνωση και πρόληψη Χρόνιων και Αυτοάνοσων Παθήσεων. Επιπρόσθετα, νέοι αιματολογικοί δείκτες που αφορούν στην πρόγνωση αλλά και τη σπουδαιότητα σε σχέση με τη διάγνωση, εντελώς διαφοροποιημένοι από τα παλαιά αιματολογικά checkups, μας βοηθούν στην έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση και στη θεραπευτική αντιμετώπιση αυτών.
Η Ιατρική πλέον, χρησιμοποιεί θεραπευτική αντιμετώπιση με μικροθρεπτικά στοιχεία, τα οποία βρίσκονται σε μορφή πρωτοκόλλων και καθορίζουν επακριβώς τη δοσολογία αλλά και το είδος των στοιχείων για τη συμπλήρωση της ανεπάρκειας ή της οξείδωσης του οργανισμού, που οι εξετάσεις φωτογραφίζουν.
bioidentical-hormone-replacement-therapy-goals
Καθοριστικό ρόλο επιπλέον, παίζουν οι Βιομιμητικές Ορμόνες (Bioidentical Hormones), οι οποίες μιμούνται επακριβώς αυτές του ανθρώπου, είναι φυσικές και αντικαρκινικές, δεν προκαλούν παρενέργειες και βοηθούν άμεσα στην πλήρη αποκατάσταση των φυσικών μηχανισμών δράσης μέσα στα κύτταρα, και συνολικότερα το σύστημα αυτοΐασης του ανθρώπινου οργανισμού. Επιπλέον, οι θεραπείες με βλαστοκύτταρα (εμβρύων ή ενηλίκων), κερδίζουν συνεχώς έδαφος και αποδεικνύονται θαυματουργές, σε πληθώρα ασθενειών.

Νέες Ιατρικές τεχνολογίες

  • Pharming, πρόκειται για μία νέα επίσης τεχνολογία, που τροποποιεί φυτά, ζώα και βακτήρια, με σκοπό να παράγουν βιολογικά – μηχανικά προϊόντα, όπως εμβόλια ή πρωτεΐνες
geno_proteo-way
  • Proteomics, πρόκειται για την τεχνολογία που κατασκευάζει πρωτεΐνες στο εργαστήριο και τις χρησιμοποιούμε για διαγνωστικούς, αλλά κυρίως για θεραπευτικούς λόγους.

Γονιδιακές θεραπείες

Αυτές χωρίζονται σε έμμεσες γονιδιακές, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και άμεσης παρέμβασης γονιδιακές θεραπείες, που συνδυάζονται με τις θεραπείες βλαστοκυττάρων από ενήλικα κύτταρα (adult-stem-cells).
ips-cell-applications

Νανοτεχνολογία και Επεμβατική Ρομποτική

nano-tech-med
Τα νανοσωματίδια, χίλιες φορές μικρότερα από τα ερυθρά αιμοσφαίρια, με ευκολία εισέρχονται και κυκλοφορούν μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι θεραπείες χάριν των εφαρμογών της Νανοτεχνολογίας στην Ιατρική, θα συντελέσουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση των ασθενειών, στο κοντινό μέλλον.  Η αθηρωματική πλάκα, θα μπορεί σύντομα να αντιμετωπίζεται, με απλή ενδοφλέβια ένεση.


nano-tech-heart-diseases
nano-tech-heart-diseases
Στην Γερμανία ήδη, σε προ κλινικό στάδιο, χορηγούνται μαγνητικά νανοσωματίδια, τα οποία πηγαίνουν στους Καρκινικούς όγκους του εγκεφάλου και στη συνέχεια καταστρέφουν τοπικά με υπερθερμία τα Καρκινικά κύτταρα. Η διαφορά μαγνητικών πεδίων ανά όργανο, μπορεί να οδηγήσει στοχευμένα τα φάρμακα σε αυτό και έτσι να αποφεύγεται η γενικευμένη χημειοθεραπεία.

Ρομποτικές Ιατρικές Εφαρμογές

Στην Ιατρική πρακτική, η Ρομποτική τεχνολογία χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλες τις Χειρουργικές Ειδικότητες.
Από το 1980, που επιχειρήθηκε η πρώτη Ρομποτική βιοψία εγκεφάλου, μέχρι και σήμερα που οι Ρομποτικές εφαρμογές φέρνουν την επανάσταση στην Καρδιοχειρουργική, Ορθοπεδική, Ουρολογική και Γενική Χειρουργική, τα Ρομποτικά συστήματα κερδίζουν συνεχώς έδαφος, λόγω της ασφάλειας και της αυτονομίας τους, πάντοτε βέβαια με την παρουσία εξειδικευμένου Χειρουργού.
robotic-surgery-brain
Οι δυνατότητες που μας παρέχει η Ρομποτική Ιατρική τεχνολογία, σήμερα αλλά και στο μέλλον, είναι ανεκτίμητες.

http://functionalmedsystem.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE