ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Tην προφυλάκιση Μαρινάκη ζητάει εισαγγελέας..

Βαγγέλης Μαρινάκης
ΦΩΤΟ:  ΕUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Την προσωρινή κράτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών στο ποδόσφαιρο ζητά ο εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος με παραπεμπτική σε δίκη πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών.
Σύμφωνα με πηγές του Εφετείου, ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, που αφορούν τη «δράση εγκληματικής οργάνωσης» στην υπόθεση «στημένων αγώνων».
Συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης κατηγορείται για:
1) ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση

2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση
3) ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο
4) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και
5) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Ο εισαγγελέας φέρεται να εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών να διατάξει την προφυλάκιση του κ. Μαρινάκη καθώς κρίνει ότι ο επιχειρηματίας δεν τήρησε τον όρο αποχής από τις δραστηριότητες της ομάδας, που του είχε επιβληθεί από την ανάκριση.
Κατά τον κ. Δασκαλόπουλο, η προφυλάκιση του επιχειρηματία είναι απαραίτητη για την πρόληψη τέλεσης νέων αδικημάτων.
Επίσης προτείνει παραπομπή επτά κατηγορουμένων πρώην στελεχών της ΕΠΟ για τέσσερα κακουργήματα ( εγκληματική οργάνωση, απάτη, εκβίαση και αλλοίωση αποτελέσματος) και άλλων είκοσι κατηγορουμένων, διαιτητών, ενός προπονητή, παραγόντων ομάδων και ποδοσφαιριστών για δόλια και σκόπιμη αλλοίωση αποτελεσμάτων ποδοσφαίρου.
Με την ίδια πρόταση ο εισαγγελέας εφετών προτείνει την απαλλαγή έξι κατηγορουμένων και την παύση δίωξης για ένα από τους εμπλεκόμενους που απεβίωσε ήδη.
Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, που έλαβε προ ημερών μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, μετά την πολύωρη απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα.
Για την οριστική παραπομπή του Β. Μαρινάκη και των λοιπών κατηγορουμένων αλλά και για το θέμα της κράτησής του θα αποφανθεί το Συμβούλιο των Εφετών που θα συνεδριάσει προσεχώς.
ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ Εφημερίδα των Συντακτών
https://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/themes/efsyn/images/logo_efsyn_footer.png

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE