links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΟΥΠΑ …ΤΡΟΛΙΕΣ, ΓΛΙΣΤΡΟΙ ΚΑΙ..ΚΟΥΤΣΑΒΟΙ!»


Γράφει ο Μπάμπης Κ.Μώκος

                              «Στην πολιτική μπορείς να τους ξεγελάς
                               όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό,
                               αλλά όχι όλους όλον τον καιρό!».-

                                                                      ( Αβραάμ Λίνκολν)

Ο αξιοπρεπής πολιτικός λόγος στον κάλαθο των αχρήστων. Μέρες της…μαρμότας. Τρόλια…γλίτσα, αγροικοσύνες, αμετροέπεια, υπερκαρπία φαιδρών κυνικών και κατ’εξακολούθηση  υπέρμετρα προσβλητικών σχολίων δυστυχώς από υπουργούς. Τουιταρίσματα και χαρακτηρισμοί ανέργων ως θεραπαινίδων *, συνοδευόμενα από ηλίθιους λεονταρισμούς, απαξιωτικές  λοιδορίες ακόμα και ακραία  γλίσχρα ρατσιστικά  σχόλια  και  θρασσείς, αψείς, σχεδόν…καθεστωτικούς ιδιόμορφους τσαμπουκάδες.
 «Σύντροφε» Πρωθυπουργέ, ειλικρινά σας συμμερίζομαι, σας συμπονώ στις διαρκείς… αυταπάτες σας. Όμως με τα ΑΝ και τα ΟΤΑΝ και κυρίως με τα αισχρά, αήθη… ΤΡΟΛΙΑ, τη  στοχοποίηση ατόμων και κοινωνικών ομάδων…χωριό δεν γίνεται.
Διαρκώς επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεσθε  σε διαρκή… συγγνωστή πλάνη σκόπιμα, κατανοώντας  το γεγονός πως  αυξάνεται ολοένα εναντίον σας  επιθετικά η κοινωνική πίεση, ανεβήκατε στην ΔΕΘ. Όπου υπερφίαλα και εμμονικά αθεράπευτος παρουσιάσατε τα πάντα σχεδόν …ειδυλλιακά!!.  
 
Και μιλήσατε, εξαγγείλατε  ακατάσχετο  και ….«πάγωμα των εισφορών του επιχειρηματία –επαγγελματία ως το τέλος του έτους!». Από τον Γενάρη του 2017 όμως;
Δηλαδή του δώσατε τίποτα περισσότερο και τίποτα  λιγότερο από τρίμηνο…αναστολής εκτέλεσής! του σε εποχή οικονομικής…συντέλειας που τον έχει…καταβυθίσει στην απόγνωση, τον…σαρώνει, τον…καταπνίγει; (Γι’ αυτά που εξήγγειλες, για να έχουμε καλό ερώτημα, ρώτησες τους… φίλους μας τους…θεσμούς; Θα συμφωνήσουν;)
 
Μεταξύ άλλων μιλήσατε για ρεαλισμό. Είπατε πολλά, αλλά δεν είπατε…τίποτα. Τα ίδια και τα …ίδια. Λούπες και …deja vue και άσ’ τον κοσμάκη να πάει να …κουρεύεται.
Δέσμιος του ταρτουφικού σας σύνδρομου, φθάσατε ακόμα και σε σημείο να ισχυρισθείτε πως μόνον το 5% των συνταξιούχων έχει απώλεια στις επικουρικές!. Εμένα όμως με ρωτήσατε; Ρωτήσατε εμένα τον συνταξιούχο που στο ΑΤΜ βρήκα  κατά 35%  κομμένη την επικουρική μου και κατά 38% μειωμένο το μέρισμα του Μ.Τ.Π.Υ;
 
Όλα τα βρήκατε, τα είδατε καλά, λέγοντας πως ως το τέλος του 1018 η ανάπτυξη  θα είναι πλήρης! –«Είμαστε σε καμπή», είπατε. Σε ποια καμπή Κε Πρωθυπουργέ; Με την ΔΕΗ, τον ΕΝΦΙΑ, τις δόσεις, όλα απλήρωτα, μέχρι το τέλος του 2018 θα έχω γίνει… αστρόσκονη, εγώ θα έχω… πεθάνει! Συνεχίζετε να με  προσβάλετε, να μου… κλέβετε αξιοπρέπεια. Γιατί;
Αναφερθήκατε και …ξανα αναφερθήκατε στην μείωση του χρέους που «όπου νά’ναι έρχεται»!. Ποιά απομείωση, ποια ρύθμιση Κε Πρωθυπουργέ;
 
Τον συνετό σύντροφό σας τον Δραγασάκη τον ακούσατε; Ακούσατε αυτά που είπε; Πως «για ρύθμιση του χρέους θα μιλήσουμε από το 2018 και μετά!, υπό την προϋπόθεση πως θα συμφωνούν και όλοι οι άλλοι μας εταίροι!».
 
Μιλήσατε για ρεαλισμό και πραγματικότητα. Λίγο αργά δεν είναι; Δηλαδή αλλιώτικη είναι η δική σας πραγματικότητα απ’αυτήν του κόσμου; Σεις δεν μας υποσχεθήκατε άλλη πραγματικότητα;
 
Παρακάμψατε, ως συνήθως,…άβρεχτα τις ερωτήσεις των εκπροσώπων του τύπου στην συνέντευξη σας, αλλά το κρίσιμο λάθος δεν το αποφύγατε.
 
Στην αγωνία της για το…ψωμί της σας παραπονέθηκε Κυρία δημοσιογράφος μη αδειοδοτηθέντος καναλιού και σεις, σχεδόν την επιτιμήσατε, της επιτεθήκατε, τη …μαλώσατε, λέγοντας ότι …δεν την διαχωρίζετε από άλλους ανέργους.
Σαν δηλαδή να πας σε …κηδεία και να πεις στη χήρα: «Τι κλαίς, κι’ άλλοι έχουν πεθάνει!».-

Και δεν φθάνουν τα παραπάνω. Βγήκαν και …ζωηροί, αψείς, συνήθεις …κούτσαβοι   συνεργάτες σας  υπουργοί  στο διαδίκτυο και σε άλλα ΜΜΕ και αυτόκλητα, μα χυδαία και  κυνικά εξαπέλυσαν στη συγκεκριμένη, αλλά και σε άλλους δημοσιογράφους επιθέσεις ανοίκειες.
 
Είναι η στοχοποίηση, αυτή η γλώσσα και  η συμπεριφορά, συμβατή με  την αριστερά;
 «Σύντροφε», όσο είναι καιρός, μάζεψέ τους και πες τους πως άλλο αστικός η  λαϊκός πολιτικός πολιτισμός και άλλο…πολιτική… αγυρτοσύνη! 
 
Και κάνε μου τη χάρη: Μάζεψε κι’ εκείνον τον αυτοχαρακτηρισθέντα ως «ταξικό αποστάτη» επί της εργασίας υπουργό σου, που άλλα μας λέει και  άλλα…βρίσκουμε στα ΑΤΜ. Έχουν αλλάξει οι καιροί. Είμαστε στα 2016 και η…πείνα δεν υποφέρεται.
 
Ειλικρινά σε συμμερίζομαι και σε…συμπονώ, αλλά με τα ΑΝ, τα ΟΤΑΝ και τα…ΤΡΟΛΙΑ, δουλειά δεν γίνεται.
 
Και κάτι τελευταίο: Εκείνη την …προβλεψιμότητα για την υπό εκδίκαση και υπό έκδοση απόφαση του ΣΤΕ  για την νομιμότητα του νόμου Παππά για τα κανάλια τι την ήθελες; Υπαινίσσεσαι κάτι;  Γνωρίζεις κάτι;
 
Δηλαδή ως υπέρτατος …εκτελεστικός, παρεμβαίνεις, προλέγεις, δεσμεύεις, προδικάζεις, προεξοφλείς ως αρνητική την κρίση της δικαστικής εξουσίας;

Συμπέρασμα: Πήγες στην ΔΕΘ, δεν είχες κάτι να πεις, πήγες για… ισοπαλία, αλλά έχασες με…αυτογκόλ!.

*Θεραπενίδα: Κατά το λαϊκό λεξιλόγιο, η υπηρέτρια, το παλιό …δουλικό, σε σπίτια ευκατάστατων, που πέρα από τα οικιακά, συνήθως παρείχε και άλλες «υπηρεσίες» στον …αφέντη του σπιτιού.

Του Μπάμπη Μώκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE