ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Προχωρά η ανέγερση τεμένους στο Βοτανικό με οκ από ΣτΕ


Κανονικά θα ανεγερθεί το ισλαμικό Τέμενος επί της Ιεράς Οδού, αφού απορρίφθηκαν, για δεύτερη φορά, από το Δ' Τμήμα του ΣτΕ, οι προσφυγές 111 κατοίκων του Βοτανικού που ζητούσαν να ακυρωθεί, ως αντισυνταγματική και παράνομη, η δημοπράτηση του έργου ανέγερσης του. 

Το δικαστήριο με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο Δημοσθένη Πετρούλια και εισηγήτρια την Πάρεδρο Ουρανία Νικολαράκου, με σειρά αποφάσεων του (1458/2016, κ.λπ.), απέρριψαν, ως αβάσιμους, όλους τους ισχυρισμούς που προέβαλαν οι κάτοικοι, αφού "σε χώρους που έχουν χαρακτηριστεί ως χώροι 'κοινωνικών και πολιτιστικών λειτουργιών σε ποσοστό μέχρι 5%' μπορεί να ανεγείρονται ναοί και λατρευτικοί χώροι".

Στο δικαστήριο, παρά το γεγονός ότι είχε υποβάλει και εκείνος προσφυγή, δεν εμφανίστηκε, ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και η αίτηση ακύρωσής του απορρίφθηκε. Το τέμενος, έκτασης 850 τ.μ και χωρητικότητας 300 ανδρών και 50 γυναικών, θα κατασκευαστεί (ουσιαστικά θα μετασκευαστεί υφιστάμενο κτίριο) σε έκταση 17 στρεμμάτων, εκεί που είναι το παλαιό συνεργείο αυτοκινήτων του Πολεμικού Ναυτικού, στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού στον Βοτανικό.

Το κόστος ανέγερσης, από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης, είναι 946.000 ευρώ. Σύμφωνα με την Πολιτεία, η κατασκευή του Τεμένους αποσκοπεί στην κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων που διαμένουν στην Αθήνα και στη γύρω περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE