ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Αυτός είναι ο 56χρονος που εξαπατούσε καταστηματάρχες σε όλη τη χώρα


Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του «μαϊμού» ελεγκτή του ΕΦΕΤ που εξαπατούσε και εκβίαζε καταστηματάρχες. 
Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 100 περιπτώσεις εκβιασμών και εξαπάτησης ιδιοκτητών εστιατορίων και καφετεριών σε όλη την Επικράτεια
Πρόκειται για τον Νικόλαο Τρέντο του Μιχαήλ, γεννηθέντα το 1960 στην Αθήνα.

Θοδωρής Παναγιωτίδης από  news247.gr


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι τις 23-05-2016, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην εξακρίβωση τυχόν και άλλων παθόντων, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου αλλά και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εν λόγω αδικημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8779700 και 10301 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Για την υπόθεση, οι άντρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν έξι ιδιώτες (τρεις άνδρες ηλικίας 56, 52 και 44 ετών και τρεις γυναίκες ηλικίας 64, 41 και 35 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας - κακουργηματικού χαρακτήρα - για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σε συνδυασμό με τα αδικήματα της εκβίασης, της απάτης και της αντιποίησης κατ' εξακολούθηση.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, που εκτυλίχτηκαν ταυτόχρονα σήμερα το μεσημέρι, σε περιοχές της Αττικής και ειδικότερα στο Κερατσίνι και στα Άνω Πατήσια, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και στα Χανιά της Κρήτης.
Προηγήθηκε πολύμηνη μεθοδική έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε ότι, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2015, είχε συγκροτηθεί εγκληματική οργάνωση, στην οποία εντάχθηκαν σταδιακά όλοι οι συλληφθέντες, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης.
Ειδικότερα, ο 56χρονος Νικόλαος Τρέντος, που είχε ηγετικό ρόλο, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλη την επικράτεια και προσποιείτο τον υπάλληλο διαφόρων δημόσιων ελεγκτικών μηχανισμών ((ΕΦΕΤ, ΙΚΑ, Τμήμα Υγιεινής, Κτηνιατρική Υπηρεσία κ.α.), χρησιμοποιώντας διάφορα ψευδώνυμα.
Μάλιστα, η εμπλοκή του Εσωτερικών Υποθέσεων έχει να κάνει με το ότι η καταγγελία που έγινε στους αστυνομικούς από θύμα, ήταν για επίορκο υπάλληλο του ΕΦΕΤ, ωστόσο σύντομα φάνηκε πως ήταν απατεώνας και μαζί με τους συνεργούς τους προσποιούνταν τους δημόσιους λειτουργούς για να εκβιάζουν τους ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφετεριών με το πρόσχημα των δήθεν υγειονομικών παραβάσεων.
Στις τηλεφωνικές αυτές επικοινωνίες ο «εγκέφαλος» κα «μαϊμού» ελεγκτής του ΕΦΕΤ απειλούσε τους ιδιοκτήτες με «ελέγχους» στα καταστήματα τους για βεβαίωση παραβάσεων ή για «καταγγελίες» που επισύρουν υψηλά πρόστιμα, απαιτώντας εκβιαστικά την καταβολή διαφόρων – κατά περίπτωση – χρηματικών ποσών.
Η κατάθεση των χρημάτων πραγματοποιούνταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τους υποδείκνυε ο «αρχηγός» της εγκληματικής οργάνωσης και άνηκαν στον ίδιο ή τους συνεργάτες του.
Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 100 συναφείς περιπτώσεις εκβιασμών και εξαπάτησης, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης και η ενδεχόμενη εμπλοκή άλλων προσώπων.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/aytos-einai-o-56xronos-poy-eksapatouse-katasthmatarxes-se-olh-th-xwra.4074374.htmlhttp://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/aytos-einai-o-56xronos-poy-eksapatouse-katasthmatarxes-se-olh-th-xwra.4074374.htmlhttp://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/aytos-einai-o-56xronos-poy-eksapatouse-katasthmatarxes-se-olh-th-xwra.4074374.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE