links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Δημοσίευμα υποστηρίζει πως Αγρινιώτες δήλωσαν ανύπαρκτες μοναστηριακές εκτάσεις στα Κύθηρα για να εισπράξουν επιδοτήσεις

Εντύπωση και πολλές συζητήσεις προκλήθηκαν στο Αγρίνιο από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ύπαιθρος Χώρα».
Ρεπορτάζ της εφημερίδας επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «τα έτη 2018 και 2019 είχε οργανωθεί στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου μία ολόκληρη επιχείρηση παραγωγής πλαστών ιδιωτικών συμφωνητικών με μοναστήρι στην Πελοπόννησο για τη μίσθωση γης σε Καλάβρυτα και Κύθηρα από παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας».

Αναφέρει το δημοσίευμα πως με τα «μαϊμού» συμφωνητικά, παραγωγοί υπέβαλαν την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης, μέσω των ΚΥΔ της περιοχής τους, για να εισπράξουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τις ετήσιες επιδοτήσεις.Επικαλείται εξάλλου ως χαρακτηριστική την περίπτωση παραγωγού που, βάσει της έρευνας, φέρεται να διεκδικεί για φέτος ποσό ύψους 42.000 ευρώ για ανύπαρκτα βοσκοτόπια, σε περιοχή εκατοντάδων χιλιομέτρων μακριά από το σπίτι του. Κανείς, όμως, εκ των εμπλεκόμενων παραγωγών δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ από τις κοινοτικές ενισχύσεις, καθώς οι αιτήσεις τους έχουν παγώσει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, “από τον διασταυρωτικό έλεγχο του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά το πέρας των φετινών δηλώσεων ΟΣΔΕ, προέκυψε ότι περίπου 15.000 στρέμματα στα Κύθηρα είχαν δηλωθεί ως ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγίου, η οποία εμφανιζόταν να τα έχει μισθώσει σε δεκάδες αγρότες του Αγρινίου. Οι εκτάσεις, που μέχρι πέρυσι δηλώνονταν ως κοινοτικοί βοσκότοποι, στα παράλια κυρίως των Κυθήρων, εν ριπή οφθαλμού μετατράπηκαν σε… μοναστηριακή ιδιοκτησία. Κάτι που ούτε η ίδια η Μονή γνώριζε“.

Για την υπόθεση αυτή στην ιστοσελίδα της Ένωσης Αγρινίου αναρτήθηκε μια ανακοίνωση σχόλιο. Αναφέρει πως « σε κατάσταση απόλυτης σύγχυσης παραμένει η γνωστή πλέον στους αγρότες εταιρεία της GAIA EΠΕΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. και η μεγαλομέτοχος της Neuropublic, που συστηματικά υπονομεύουν τους αγρότες και τις οργανώσεις τους, επιχειρώντας, για μια ακόμη φορά, μέσω της εφημερίδας συμφερόντων τους, της “Ύπαιθρος Χώρα” (και της ηλεκτρονικής της έκδοσης), να σπιλώσουν το Αγρίνιο, τους παραγωγούς και την Ένωση.

Σημειώνει η Ένωση Αγρινίου πως “για την ιστορία με το μοναστήρι στα Κύθηρα, ούτε γνώση έχουμε ούτε άποψη. Δεν μας αφορά. Εικάζουμε ότι οι παραγωγοί έπεσαν θύματα κάποιου επιτήδειου και πως δεν υπάρχει καμία ευθύνη για αυτούς. Θα τα βρει η δικαιοσύνη αυτά. Η Δικαιοσύνη, στην οποία θα καταφύγουμε ξανά, αφού άλλος τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς την ανοησία και την εμπάθεια, δεν υπάρχει”.
Διαβάστε το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ύπαιθρος Χώρα ΕΔΩ

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Αγρινίου ΕΔΩ
AgrinioNews

Πηγή ανάρτησης: www.agrinionews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE