links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Οι Σκοπιανοί έχτισαν εκκλησία στο Τορόντο με το όνομα Αγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης!

Πηγή ανάρτησης: www.iellada.gr
Ανάστατη η Ομογένεια στον Καναδά από την είδηση ότι Σκοπιανοί (!!!) έκτισαν Εκκλησία (το  1994) σε ένα ακριβό Προάστειο του Τορόντο, στο Markham, με το όνομα Αγ.Δημήτριος Θεσσαλονίκης! Solunski!!!...

Και αναρωτιέται κανείς... Ποιοι θα είναι οι Μακεδόνες; Οι πλαστογράφοι; Ποιος θα εξηγήσει στους Καναδούς και σε όλο το κόσμο, ποια είναι η Ιστορική Αλήθεια; Διότι και στο Τορόντο έχει παλέψει ο Ελληνισμός, αλλά από εκεί ξεκινά και η Παγκόσμια Προπαγάνδα των Σκοπιανών ... εκεί βρίσκονται και οι Οικονομικοί τους υποστηρικτές!
https://www.doorsopenontario.on.ca//assets/inventory_site/DOMarkham/St.-Dimitrija-Solunski-Macedonian-Orthodox-Church/201-Main-Street-Markham-North.jpg 
Δείτε τι αναφέρει για την εκκλησία η σελίδα en.wikipedia.org (Μετάφραση του κείμενου στα Ελληνικά από το translate.google.com)

Η Αγία Δημητριάδα Θεσσαλονίκη, γνωστή και ως Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης, είναι μια Ορθόδοξη Εκκλησία της πΓΔΜ που βρίσκεται στο Markham του Οντάριο του Καναδά.
 
Ιστορία

Πριν οικοδομηθεί η εκκλησία, μια μακεδονική οργάνωση στην περιοχή Markham υπήρχε από το 1988. Το 1989, οι αριθμοί των Μακεδόνων Καναδών μεγάλωσαν αρκετά ώστε να υποστηρίξουν ένα εκκλησιαστικό περιβάλλον. Πραγματοποιήθηκαν δράσεις για τη συγκέντρωση επαρκών οικονομικών πόρων με τη βοήθεια πολλών Μακεδόνων Καναδών. Έχουν συγκεντρωθεί επαρκείς οικονομικοί πόροι και αγοράστηκε ένα ακίνητο το 1993.

Το υπάρχον κτίριο κατεδαφίστηκε στις 15 Μαΐου 1994 και το νέο ίδρυμα ευλογήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο της Οχρίδας και τη Μακεδονία Μιχαήλ, ο οποίος ήταν και ο πρόξενος της Αμερικανοκαναδικής Ορθόδοξης Επισκοπής της Μακεδονίας. Στις 7 Αυγούστου 1994, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ιερή λειτουργία στη νεόκτιστη εκκλησία. [1]

Στην εκκλησία υπάρχει βοηθητικό κέντρο γυναικών, ομάδα ποδοσφαίρου, εκκλησιαστική χορωδία, μακεδονική σχολή με θρησκευτικά μαθήματα, λογοτεχνική λέσχη και σύλλογος ηλικιωμένων πολιτών. Στο κατώτερο επίπεδο του κτιρίου της εκκλησίας υπάρχει αίθουσα δεξιώσεων. Ο ναός συμμετέχει επίσης σε ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η πόλη Markham.

Η εκκλησία παρουσιάστηκε πρόσφατα σε πολλές καναδικές εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένου του Toronto Star, για τις υπέροχες τοιχογραφίες του βυζαντινού ρυθμού και την εικονογραφία που ζωγράφισε ο μακεδόνας καλλιτέχνης Georgi Danevski. 

 Αποτέλεσμα εικόνας για St. Dimitrija Solunski Macedonian Orthodox Church, Markham, Ontario

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE