links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Πίσω στον χρόνο: Η περιβόητη "Εταιρεία Δολοφόνων"

Χρήστος Παπαδόπουλος, ο "αρχηγός" της Εταιρείας Δολοφόνων 
Το 1987 έρχεται στην επικαιρότητα η δράση μιας ιδιόρρυθμης και ανατριχιαστικής εταιρείας: της "Εταιρείας Δολοφόνων"! Ιδρυτής της οποίας είναι ο Χρήστος Παπαδόπουλος από τον Πλάτανο Ηπείρου. 

Τυπικό κοινωνικό στερεότυπο του επιτυχημένου πολίτη υπεράνω πάσης υποψίας, δικηγόρος, πρώην Δήμαρχος Ν. Χαλκηδόνας, οικογενειάρχης, πατέρας τριών παιδιών.

Συλλαμβάνει το παρανοϊκό σχέδιο του αρκετά χρόνια πριν από το πέρασμα στην πράξη, σύμφωνα με το οποίο ο βασικός σκοπός ήταν η εξεύρεση υποψηφίων θυμάτων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προς σφετερισμό της περιουσίας τους.
Επομένως, ομάδα στόχο αποτελούσαν κατά κύριο λόγο άνθρωποι ηλικιωμένοι, που δεν είχαν συγγενείς, τουλάχιστον όχι κοντινούς, που είχαν σημαντική περιουσία, ακίνητη ως επί το πλείστον κι αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, όπως συνήθως συμβαίνει με αυτήν την ηλικιακή κατηγορία. 

Επόμενο βήμα μετά τον εντοπισμό ήταν η προσέγγιση τους κι η βαθμιαία εξασφάλιση της εμπιστοσύνης τους με διάφορα μέσα, ενώ ακολουθούσε η πλαστογράφηση διαθηκών τους κι η θανάτωσή τους, τα δε δύο τελευταία ενίοτε πραγματοποιούνταν και με αντίστροφη σειρά.

Τελευταία κίνηση ήταν η δημοσίευση αυτών των διαθηκών, με την απαραίτητη συνέργεια συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών και διαφόρων (ψευδο)μαρτύρων, ώστε να ολοκληρωθεί η αρπαγή περιουσιών, που εξ αρχής αποτελούσαν το αντικειμενικό σκοπό του εγκλήματος.
 
pics: newsauto.gr

Κορυφαία ήταν η τοποθέτηση του στο ακροατήριο κατά την εκδίκαση: «Αν υπήρχαν 100 εταιρείες δολοφόνων η κοινωνία μας θα ήταν καλύτερη», είπε στα σοβαρά…. 
  • Η δράση της εταιρείας ξεκίνησε το 1985. Πρώτο θύμα ήταν ο επιχειρηματίας Βασίλειος Ελευθεριάδης. 
  • Το 1986 βρίσκεται νεκρό το τελευταίο θύμα της «εταιρείας» που ήταν ο Χαράλαμπος Τυπάλδος, 84 ετών, εφοπλιστής, στο γραφείο του στην Ακτή Τσελέπη. 
  • Το 1987 γίνεται η Σύλληψη των μελών της Εταιρίας, ο Παπαδόπουλος καταδικάζεται 8 φορές σε θάνατο και σε 25 χρόνια κάθειρξη. 
  • Στις 18 Απριλίου 2001 ο Παπαδόπουλος πήρε άδεια από τις Φυλακές Κέρκυρας, όπου εξέτιε την ποινή του και δεν επέστρεψε. 
  • Στις αρχές του 2010 (αφού αποφυλακίστηκε με όρους) άνοιξε ξανά το επαγγελματικό του γραφείο, αυτή τη φορά στον τέταρτο όροφο κτιρίου στην οδό Σταδίου. 
  •  Τον Μάρτιο του 2011 ο (73χρονος πια) Παπαδόπουλος ξανάρχισε την φιλανθρωπική δράση του.
Περισσότερες Πληροφορίες Εδώ :http://www.crimestories.gr/index.php/crime-database/item/download/2_04a29e11183aba61758953dcb94fe3ea Εταιρεία Δολοφόνων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE