links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Τούρτα με κρέπες...σε 3 βήματα!!! 🍰

Κάθε ζύμη είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Έτσι και η κρέπα και θέλει ιδιαίτερη προσοχή και αγάπη στο χειρισμό της.
Αντικαταστήσαμε λοιπόν το κλασσικό παντεσπάνι,ως βάση,για τη τούρτα και βάλαμε νοστιμότατες κρέπες.Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό αρκεί να ακολουθήσετε βήμα προς βήμα τη συνταγή. Πάμε λοιπόν...
Τι θα χρειαστούμε:

Για τις κρέπες:

  • 1 κιλό Αλεύρι μαλακό
  • 1 Γάλα μακράς διάρκειας 3,5% Λιπαρά
  • 3 κουταλιές Αλάτι
  • 3 κουταλιές Ζάχαρη 
  • 3 κουταλιές Μπέικιν Πάουντερ
  • 3 κουταλιές Βανίλια
  • 5 Αυγά
Για τη μους σοκολάτας:


  • 200 γρ. Κουβερτούρα
  • 200 γρ. Κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. γάλα
Για τη γαρνιτούρα:


  • Λευκή σοκολάτα
  • Μπισκότα OREO
  • Πουράκια
  • Σιρόπι φράουλα
  • (ό,τι άλλο σας αρέσει και θέλετε να προσθέσετε)
Πως θα το κάνουμε:



   Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα.Ρίχνουμε το αλάτι τη ζάχαρη το μπείκιν πάουντερ και τη βανίλια. Στο τέλος προσθέτουμε αργά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος παχύρευστος χυλός και τον αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.

 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει.Τεμαχίζουμε τη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος να σφίξει,όχι πάρα πολύ. Αδειάζουμε το γάλα που έβρασε στο μπολ με τη σοκολάτα,περιμένουμε ένα λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά.Περιχύνουμε το μείγμα μας στη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε καλά με το σύρμα.Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σφίξει.


Όσο πιο κρύα είναι η κρέμα γάλακτος τόσο πιο γρήγορα θα σφίξει.
   Σε ένα τηγάνι βάζουμε το χυλό της κρέπας που τον αφήσαμε να ξεκουραστεί και ψήνουμε τις κρέπες μας.Θέλουμε να είναι κρύες όταν στήσουμε τη τούρτα μας.


   Παίρνουμε ένα τσέρκι ή μια βάση για τούρτα τοποθετούμε ένα φύλλο κρέπας.Από πάνω μους. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα της κρέπας ή η μους. 
 Γαρνίρω τη τούρτα με τα υλικά που αναγράφονται παραπάνω ή με υλικά της αρεσκείας μου.

Καλή Επιτυχία!!!!

 KITCHEN REPORTER


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE