links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Μουντιάλ 2018: Στην κορυφή του κόσμου η Γαλλία. ⚽ .

 
⚽ Παγκόσμια πρωταθλήτρια για δεύτερη φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Γαλλία, που επικράτησε 4-2 της Κροατίας σε έναν «μαγικό» τελικό.

Οι «τρικολόρ» ήταν πολύ πιο αποτελεσματικοί και τυχεροί.
Προηγήθηκαν στο 18’ με αυτογκόλ του Μάντζουκιτς με τους Κροάτρες να «απαντούν» δέκα λεπτά αργότερα με τον Πέρισιτς.
Πριν καλά καλά προλάβουν να χαρούν οι παίκτες του Ντεσάν «χτύπησαν» και πάλι στο 38’ και προηγήθηκαν με πέναλτι του Γκριζμάν.

Με δύο τέρματα σε 6 λεπτά (59’ Πογκμπά-65’ Εμπαπέ) η Γαλλία έφτασε στο 4-1, με τον Μάντζουκιτς να μειώνει σε 4-2 στο 69’ ύστερα από τραγικό λάθος του Γιορίς.

Όσο κι αν προσπάθησαν στο εναπομείναν διάστημα οι Κροάτες, δεν είχαν τον τρόπο να μειώσουν και ως εκ τούτου το τρόπαιο κατέληξε σε γαλλικά χέρια, 20 χρόνια μετά από την παρθενική τους «κούπα».

Tα ευτράπελα του μεγάλου τελικού
Από τον μεγάλο τελικό έλειψαν τα παρατράγουδα.
Τέσσερις φίλαθλοι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το δεύτερο ημίχρονο του μεγάλου τελικού ανάμεσα στη Γαλλία και την Κροατίας και βρήκαν σηκωτοί από τους άνδρες ασφαλείας.


Την ευθύνη ανέλαβε η ρωσική φεμινιστική πανκ-ροκ μπάντα και ακτιβιστική ομάδα Pussy Riot.
«Μόλις πριν από λίγα λεπτά, τέσσερα μέλη των Pussy Riot εμφανίστηκαν στον τελικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA και προχώρησαν στην περφόρμανς ο «ο αστυνομικός μπαίνει στο παιχνίδι» ανέφεραν οι Pussy Riot στους λογαριασμούς τους στο Twitter και στο Facebook σχεδόν αμέσως μετά την εισβολή. «Γεια σε όλους από το γήπεδο του Λουζνίκι, είναι δροσερά εδώ!» αναφέρουν.

Οι Pussy Riots αφιέρωσαν την «περφόρμανς» της στον Ρώσο ποιητή Ντμίτρι Πριγκόφ, με αφορμή τη συμπλήρωση 11 ετών από το θάνατό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE