links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Έτσι ξεκινούν οι γενοκτονίες..

india_assam.jpg Σε λίγες μέρες, η Ινδία θα διαγράψει μέχρι και 7 εκατ. μουσουλμάνους της πολιτείας Ασσάμ απ’ τον «κατάλογο υπηκόων» της, επειδή μιλούν διαφορετική γλώσσα και προσεύχονται σε άλλο Θεό.  

Οικογένειες θα ξεριζωθούν
και θα σαπίσουν σε στρατόπεδα κράτησης.  

Έτσι ξεκινούν οι γενοκτονίες
– όπως ξεκίνησε κι ο εφιάλτης των Ροχίνγκια. Σιωπηλά και ύπουλα. Αλλά αν στείλουμε τώρα S.O.S. στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και σε μεγάλες κυβερνήσεις, μπορούμε να σταματήσουμε αυτή τη γενοκτονία πριν ξεκινήσει:

Στείλε S.O.S.

Η κυβέρνηση της πολιτείας Ασσάμ έχει ήδη αρχίσει να ετοιμάζει τον στρατό και να χτίζει στρατόπεδα κράτησης.  

Στην ίδια γραμμή με το καθεστώς της Βιρμανίας που τα έβαλε με τους Ροχίνγκια, η κυβέρνηση της Ινδίας ισχυρίζεται ότι πρόκειται για παράνομους μετανάστες απ’ το Μπαγκλαντές. Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων είναι απλά φτωχοί, αγράμματοι μουσουλμάνοι πολίτες χωρίς τα «κατάλληλα» χαρτιά. Δεν τα χρειάστηκαν ποτέ στο παρελθόν!  

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έχει υποσχεθεί να αγωνιστεί για τους αδύναμους: «Θα υψώσω τη φωνή μου. Θα αναλάβω δράση. Θα χρησιμοποιήσω τα δικαιώματά μου για να υπερασπιστώ τα δικά σας».

Πρέπει να τον κάνουμε να τηρήσει τα λόγια του, γιατί τώρα οι Μπενγκάλι μουσουλμάνοι της Ινδίας δεν έχουν κανένα να τους υπερασπιστεί στη διεθνή σκηνή – εκτός από εμάς. Υπόγραψε το ψήφισμα – μαζί μπορούμε να σταματήσουμε τη γενοκτονία στο Ασσάμ:

Στείλε S.O.S.

Indian or not? Muslims in Assam fret amid drive against illegal immigrants
photo: zeenews.india.com

Αυτή η επίθεση, που απειλεί να ξεριζώσει εκατομμύρια μουσουλμάνους, πυροδοτείται από τοξικό Ινδουιστικό εθνικισμό. Αλλά η ιστορία μας δείχνει πως τα μόνα όρια που έχουν αυτά τα κινήματα είναι αυτά που τους ορίζει η κοινωνία. Βοήθησε να χαράξουμε μαζί τα όρια για το Ασσάμ και να στείλουμε ένα μήνυμα στις κυβερνήσεις: παρακολουθούμε.  
Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,  
Emma, Nate, Ricken, Antonia, Flora, Alice, Wissam, Danny και όλη η ομάδα του Avaaz   




ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (στα Αγγλικά)

Ζητήθηκε από 7 εκατ. ανθρώπους, εκ των οποίων 2,9 εκατ. παντρεμένες γυναίκες, να αποδείξουν την υπηκοότητά τους σε μαζική άσκηση (Al Jazeera)
https://www.aljazeera.com/indepth/features/assam-counts-citizens-muslims-fear-left-180530080633948.html  
Οι απάτριδες του Ασσάμ (The Indian Express)
https://indianexpress.com/article/opinion/national-register-of-citizens-5030603/  
Υπουργός του Ασσάμ: Κανένα βασικό δικαίωμα για όσους δεν περάσουν το τεστ NRC (Times of India) https://timesofindia.indiatimes.com/india/assam-cm-no-fundamental-rights-for-those-failing-nrc-test/articleshow/62344296.cms?from=mdr  
Η σκοτεινή πλευρά της ανθρωπότητας και του νόμου: Μια ματιά στα κέντρα κράτησης του Ασσάμ για τους «ξένους» (Scroll.in)
https://scroll.in/article/883936/assam-citizens-register-detention-centres-for-foreigners-offer-a-glimpse-of-the-looming-tragedy  
Απομένουν 20 μέρες μέχρι τη δημοσίευση του τελικού NRC, και οι αυτοκτονίες στο Ασσάμ βρίσκονται σε έξαρση (NewsClick)
https://newsclick.in/final-nrc-draft-be-released-20-days-assam-witnessing-rise-suicides  
Το Ασσάμ ετοιμάζεται για τη δημοσίευση του NRC με 150 παραστρατιωτικές εταιρίες (The Economic Times)
https://economictimes.indiatimes.com/news/politics-and-nation/assam-seeks-150-companies-of-central-forces-ahead-of-next-nrc-publication/articleshow/64394147.cms

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE