links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Σοκαριστικές φωτογραφίες από την άγνωστη γενοκτονία των Ουκρανών που αρνήθηκε ο Στάλιν.Χάθηκαν 4 εκατομμύρια ζωές και σημειώθηκαν κρούσματα κανιβαλισμού (Σκληρές εικόνες)


Δεκαεπτά θάνατοι το λεπτό, 1.000 την ώρα και 25.000 την ημέρα. Η επίσημη ουκρανική πλευρά έκανε λόγο για περίπου 10 εκατομμύρια θύματα από τον μεγάλο λιμό που έπληξε τη χώρα στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Μεταγενέστεροι αναλυτές «έριξαν» τον αριθμό στους 4 εκατομμύρια θανάτους. Οι αριθμοί όμως δεν έχουν μεγάλη σημασία.
Η χώρα, τότε, κομμάτι της Σοβιετικής Ένωσης για σχεδόν ένα χρόνο, έζησε έναν πραγματικό εφιάλτη όταν ο Στάλιν διέταξε την αναγκαστική κολεκτιβοποίηση της γεωργίας. Φυσικά, ο ίδιος αρνήθηκε το «Ουκρανικό Ολοκαύτωμα» του 1932 και αργότερα οι υποστηρικτές του διακήρυξαν ότι το ζήτημα της γενοκτονίας του ουκρανικού λαού από τους μπολσεβίκους ήταν μια καλά επεξεργασμένη συκοφαντία της ναζιστικής προπαγάνδας. 
Ένας άνδρας στη μέση του δρόμου νεκρός με το πλήθος μαζεμένο γύρω του. Ουκρανία 1932 Το ουτοπικό σχέδιο του Στάλιν Μετά την επανάσταση των Μπολσεβίκων το 1917, η Ουκρανία για μικρό χρονικό διάστημα ήταν ένα ελεύθερο κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE